Gå til innhold

Din favorittdrink/alkoholholdige drikke


Anbefalte innlegg

Post gjerne alt fra fancy, overpriset og overdådig til det enkleste av det enkle. Og alle situasjoner, om du tar deg en på nyttårsaften eller om du har for vane å ta deg en hver kveld. Eller ti hver helg.

 

 

Etter mange års prøving og feiling er nok min favoritt over alle en blended whisky med pepsi max og isbiter. Ikke noe mer fancy enn det. For eksempel Grant's whisky. Den kan blandes omtrent 4/5 og du vil ikke smake whiskyen omtrent, og det smaker godt. Det er en drink jeg har døpt "bensin", "diesel" eller "drivstoff" ^^ Da kan det fort bli en hel flaske på en kveld.

 

På vinsiden har jeg aldri likt rødvin. Det blir alltid for tørt og bittert. Hvitvin kan gå an, da er min favoritt etter å ha prøvd omtrent 10 forskjellige, Casas Patronales som er Chilensk.

 

Øl, har jeg kjøpt omtrent hovedsaklig på polet i Strømstad. Da har jeg prøvd omtrent alt de har av billigmerker, og smaken har forandret seg gjennom årene. Den jeg kan drikke mengder av uten å bli lei er Kung. Guinness er veldig godt, men ikke fra boks, smaker innestengt og metallisk. Og veldig få har det fra tappekran rundt om i Norge. Av Norsk øl, er Hansa den jeg finner med mest smak, gjerne fatøl.

 

Likører jeg liker er litt situasjonsbetinget, men Amarula med isbiter er godt. Enhver søt likør er godt ved siden av øl, som gjerne blir litt bittert. Disaronno er en mandellikør som er veldig delikat, og ett glass med den og en isbit er veldig godt.

 

Har smakt så mye opp igjennom, så husker jo ikke alt, dette er en liten oversikt i hvert fall.

Endret av Taurean
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

San Francisco er ganske godt. Da kjøper man essens og blander med apelsinjuice. Husker ikke helt hva essensen heter

 

https://sv.wikipedia.org/wiki/San_Francisco_(drink)

 

Grenadine tenker jeg? Som er granatepleessens og jeg synes smakere godt, brukte den en del før da jeg lagde mye drinker. Ellers står det den også skal ha bananlikør og vodka. Den ser jaggu god ut ja! Jeg liker søte drinker, men ikke for søtt.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Jeg drikker i blant øl, men da uten alkohol. Erdinger, Claushaler, Aass osv er digg. :)  

Dette er utdatert. Drikker en gang i blant. 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...

Beste drinken jeg har smakt  var en drink de kalte China Blue som var ganske vanlig på barer når jeg var i Japan i 2018. Utrolig god og syrlig med smak jeg ikke helt klarer å sette fingeren på . Har prøvd å laget den hjemme basert på oppskrifter på nett og de varene en får tak i på norske pol, det ble ganske likt men ikke helt.

https://www.diffordsguide.com/cocktails/recipe/419/china-blue-cocktail

Likørene jeg brukte istedenfor de i oppskriften der var Bols Lychee og Bols Blue og ellers må det brukes ferskpresset grapefrukt (juice smakte ikke godt i det heletatt i drinken) for sitron delen gikk det dog greit å bruke konsentrat :) Anbefales for den som vil smake noe litt annerledes men utrolig godt.

Endret av Evil-Duck
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb
Taurean skrev (4 minutter siden):

Prosentforhold? Med is? Eller lag video? ^^

Åja, hehe.

Med is og prosentforhold er litt etter smak vil jeg si.. Men ca 30-40% likør. 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...