Gå til innhold

Wifi tale happybytes og roaming?


Anbefalte innlegg

Jeg befinner meg i Sverige nå og har OneCall telefon som hotspot. Den er koblet til svensk nett. Jeg har hoved telefon koblet til Wi-Fi og har nå Wi-Fi tale med happybytes, men ikke med OneCall. Jeg får utført telefonsamtaler med happybytes nr.

 

Er det tilfeldigheter, eller noe nytt som har kommet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Før skulle det ikke fungere hos Telenor utenfor Norge, mulig det er endret. En løsning jeg prøvde var å skru på flymodus og få norsk IP over VPN, usikker på om begge var nødvendig.

Så om man har norsk IP/VPN, virker Wi-Fi tale over hele verden, i prinsippet? I såfall er det jo genialt!

Lenke til kommentar

Modem/ router må nok ha VPN/ norsk IP, ja. Bolter og vowifi har nok andre gateways for sikker tilkobling og støtte krav som må til for å få gjennom tale/sms/MMS.

 

Men, om man får til en VPN løsning eller lignende i utlandet, ogvowifi virker over hele verden, da gjelder ikke roaming priser lenger? Akkurat dette er jeg nysgjerrig på! Kanskje man kan omgå hele sulamitten? Jeg skal ta en tur til utlandet (utenfor EU/EØS) i november og da skal jeg prøve ut dette. :) Om det virker, tror jeg melkekuene til operatørene får en harpun i siden for min del.

Lenke til kommentar

Hm. Regnet ikke med problematikken angående ping og telefoni. Det er jo en tjeneste jeg ikke ser på som såååå kritisk om det er noen spikes på 500/1000 ms. Er man avhengig av å ringe nødnummeret, hjelper det fint lite å stå i USA og ringe 112 til norsk lenmanns kontor likevel.. :p

Lenke til kommentar

Ja med flymodus og norsk IP så er du jo i praksis i Norge. Men som sagt så kan det hende pingen blir for høy utenfor EU og Telenor/Telia ikke lar deg bruke Wifi tale (dette gjelder en dårlig forbindelse i Norge og).

Det er ikke så enkelt, flymodus fører til at telefonen rapporterer sist kjente posisjon til mobiloperatøren når du forsøker å koble deg på wifi tale, er ikke den posisjonen i Norge, vil telefonen sannsynligvis bli nektet registrering (i algoritmen som brukes for å stenge utenlandske oppkoblingsforsøk, vil også mange andre parametere være involvert antakeligvis).

Endret av mandela
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...