Jump to content

Janvik

Medlemmer
 • Content Count

  649
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Janvik

 1. Som går ut på dato straks om de ikke allerede har gjort det
 2. Virkelig? Du har fått riktig instruks på dette opptil flere ganger og velger likevel å sutre når det ikke funker sånn som du vil?
 3. Skulle gjerne hatt en løsning på eplofon altså. Fortell?
 4. Da er det på tide å innse at du ikke får noe særlig igjen for å være trofast kunde lengre. Onecall vil resultere i Telia dekning, så her er det kanskje en idé å ta en titt på Telia dekningskart før du peiser på.
 5. 4G vil eksistere så lenge enda at nytt nettbrett i dag uten 5G ikke er noe problem mtp levetid. Om kapasitet på 4G reduseres litt så er det pga større andel 5G brukere. Normal bruk skal gå fint uansett.
 6. Med de prisene og vilkår så blir det nok aldri særlig fare for noen som helst markedsmakt her. Vipps er ikke en god betalingstjeneste heller forsåvidt.
 7. Summetone I fasttelefonen krever at du har 1 trådpar uten brudd. DSL kan/vil fungere på 1/2 trådpar (med kraftig redusert kvalitet/hastighet) ^altså 1 enkelt kobbertråd istedet for 2
 8. Her i Norge, ja. Kan være Telenor kan skru av interleaving om du spør enda. En medvirkende grunn til at 4G har "høy" latens er at all trafikk skal til operatørens gateway før den slipper ut på Internett. Dette uansett om du snakker med en tjener i samme by.
 9. Ja. Har du en linje på riktig hastighet i forhold til støymargin så vil du sannsynligvis sitte med såkalt fastpath aktivt. Da er latens +/- 5 ms unna fiber i samme område. Kjører du derimot på maks hastighet med noe lavere støymargin så er det ikke umulig at du sitter med interleaving aktivt. Da kan du plusse på 5-15 ms mellom deg og noden du er tilkoblet. Interleaving på full guff kan du sikkert sidestille med 4G 😛 https://www.speedguide.net/faq/fast-path-vs-interleave-mode-to-reduce-latency-505
 10. Latens mellom 100 og 200 ms tilsier at du spiller på tjenere på et annet kontinent. (vanskelig å få til noe konsistent latens her) Om dette er tilfelle så vil du ikke merke særlig forskjell på de forskjellige aksessene. Mobilt vil stort sett ligge 10-20 ms over fiber/DSL.
 11. Ser ikke noe særlig til mer 700 MHz ice i (sør) Trøndelag 😭
 12. Har forstått det sånn at du kan avslutte upgrade+ avtale etter 1 år uten å gå inn i ny avtale som du må med swap. Forsikring er visstnok også inkl i oppgitt pris på upgrade+ de 2 første årene (ingen forsikring siste x mnd) Du slipper også å ha abo hos Norges dyreste mobiloperatør for å inngå ny avtale 😎 Totalpris etter endt avtale er nok ca det samme
 13. Beste (og lovlige) løsning her er nok noe i retning mobilt bredbånd med eksterne antenner så du får brukt wifi tale innendørs.
 14. Skal du ha en grei opplevelse så bør du droppe mobil som modem. Ekstra datasim + huawei b818 (billig på finn) er en fin løsning til akkurat det der.
 15. Kan være at forsikring opphører når du ikke lenger eier bilen
 16. Så det du mener er at du burde få samme fordeler som Telia mobilkunder når du har Telia delbetaling på mobil og er kunde hos en annen operatør?.. Isåfall, er det da Telia Finance eller Telia som skal ordne dette? https://proff.no/selskap/telia-finance-norge/oslo/kredittjenester/IGBSS150A5V/
 17. Beste stasjonære 4G modem/ruter per i dag blir vel en Huawei/Telenor B818 på finn.no til rundt 1000kr. Mange selger også med utendørs antenne for forbedret kvalitet på signal om dette er nødvendig. B818 fungerer med alle 3 operatører. Kanskje litt wonky 4G+ med Telia/Ice.
 18. Bruker du kromkast så går det gjerne litt mer data på full HD video. Forutsatt at bruksmønster er likt så vil du ikke merke forskjell på forbruk på 4G og WiFi (4G ruter). Og så tror jeg du undervurderer litt hvor mye den yngre garde er i stand til å bruke av data ? (Er Telia X eller Telenor Next billigere enn onecall 35 GB?)
×
×
 • Create New...