Gå til innhold

E134 gjennom Kongsberg har vært av landets mest ulykkesutsatte. Nå skal veien gå under og rundt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Umiddelbart nedgradere gammelvegen til kommunal veg når hovedveger blir lagt rundt er et feiltak. Kommunene har en tendens til å lage miljøgater og settte all slags tiltak inn for å hindre trafikken. Derved er kapasiteten til å omdirigere ved behov sterkt redusert. Gode alternativer er spesielt viktig hvor det er anlagt tuneller eller veger med fysiske midtskillere, hvor selv små ulykker kan føre til total stenging.

Og selv om helikopterlandingsplasser er god beredskap setter det, sammen med "spennende bruer", ikke Vegvesnet i et godt lys når det kommer til effektivitet og få mer veg for hver krone sammenlignet med Nye Veier.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

ny vei gjennon / forbi kongsberg skulle vært bygd som en del av brattelis motorveiplan fra 60 tallet eller ihvertfall når vi rundt 1970 visste hvor oljerike vi var . godt å se ihvertfall en by har fått brukelig vei for ei tid . men veien skulle selvfølgelig hatt 130 kmt fart som konkurentene våre har hatt i mange tiår ... traseen har også vært omdiskutert og det er ikkje sikkert veien er optimalt plassert . det er jo norsk tradisjon for lokale oligarker og venner å bygge omveier til seg selv og sine .... opsethomveien , ryfast , hardangerbrua mm er groteske omveieksempler vi må prøve å lære av snart for norges veinett må i praksis totalfornyes og nye veier må bygges langs korte effektive traseer og ikkje i vide buer som hittil for å fks komme bortom noen stores melkerampe ...

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er bra med modernisering av veien her. Men det er og frustrerende å se at veien går midt i Kongsberg og at det er rundkjøringer på den. Kunne en ikke bygget en skikkelig transportåre når en først var i gang?

 

Mistenker at det fort kan bli propp ut av Kongsbergtunellen for å komme over Kongsberg bru, er vel en to tre rundkjøringer innenfor kort avstand (inkludert avkjøringa til teknologiparken). I verste fall blir folk stående i kø for å komme ut av tunellen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...