Gå til innhold

Gassnova-direktøren: – Månelandingen på Mongstad var en suksess [Ekstra]


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"– Hvis ikke det går galt i teknologiutvikling noen gang, da har du vært for lite modig. Alle som har drevet med forskning og teknologiutvikling vet at om du er så redd for ikke å lykkes, så tar du for lite risiko, rett og slett. Du må være villig til å ta risiko, og lære av de feilene man gjør, sier hun."

 

Denne uttalelsen støtter jeg fullt ut, men tenk om vi hadde hatt denne tilnærmingen til flytende energiterminaler på havet?

Månelandingen var et politisk ønske om å fortsette med oljeinntekter i flere generasjoner fremover, men nå peker alle piler mot at fangst og lagring av CO2 vil gå med dundrende underskudd.

Det ble ikke slik norske politikere ønsket seg, og trolig blir det heller ikke en overgangsperiode med gasskraft for å produsere strøm.

De fornybar alternativene konkurrerer ut fossil energi på pris, og henger ikke Norge med taper vi trolig enormt mange arbeidsplasser.

Hvor hadde vi vært dersom pengene den gang ble satset på hybride anlegg av havmerder og energiopptak fra vind og bølger?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...