Jump to content
Sign in to follow this  
lasse_hansen87

Bytte PSU, EVGA?

Recommended Posts

Hei sann.

 

Jeg ønsker å bytte PSU, har Idag EVGA T2 850w. Grunnen til at jeg ønsker å bytte er at hver gang støpsel har vært trukket ut av vegg, og plugges i så går sikring. Har en treg sikring også, så den skal egentlig ikke slå ut.

 

Min forrige psu var EVGA P2, hadde ingen problem med dette da. Så lurte egentlig på å kjøpe en ny EVGA P2, men ser ikke ut til at denne er inne dem fleste steder.

 

Så hva mener folket?

Share this post


Link to post

Hadde evga p2 i forrige maskin, den fungerte utmerket. Er nå etter jeg byttet til T2 at sikringen begynte å gå. Begge psu'en jeg har hatt var 850w.

 

Bør jeg heller gå ned til 750w? Vil det hjelpe? Z390 hovedkort, i7 9700k, 2080 Ti kort, to rambrikker på 16gb hver. Vil 750 holde? Men mulig jeg skal oppdradere til et skjermkort til, og da er 850w anbefalt i følge evga power calculator

Edited by lasse_hansen87

Share this post


Link to post
Annonse

Jeg har hatt problemet på PSU-er helt nede i 500W så jeg tror ikke effekten nødvendigvis har så mye å si for om de tar sikringen eller ikke.

Share this post


Link to post

Det er helt normalt at dette skjer.

 

Gå ned til "Inrush Current". Det er dette den trekker når du skrur den på og kondensatorer er ladet ut. Din trekker ~44A ved 220V

 

https://www.tomshardware.com/reviews/evga-supernova-850-t2-power-supply,4490-4.html

 

https://www.tomshardware.com/reviews/evga-supernova-850-p2-power-supply,4454-4.html

En P2 850W har samme inrush current.

Edited by RRhoads

Share this post


Link to post

Hmm, altså så har evga 850 P2 og T2 samme inrush current? Men P2 tar ikke sikringen, men det gjør T2? Skulle ikke T2 ha bedre komponenter? Da skulle det heller vært omvendt oppe i hode mitt? Så det er ikke stort man kan gjøre egentlig da? Er kun selve pc boksen jeg plugger i på en 16A kurs, C karakteristikk har sikringen. Det er jo egentlig en "treg" sikring?

 

Men det er altså ikke noe galt med min PSU siden den slå ut sikring? Det er ingen problem å vippe opp sikring igjen, og da slår den ikke ut sikring igjen, og alt fungerer som normalt.

Edited by lasse_hansen87

Share this post


Link to post

Er det noen sikkerhetsmessig grunn til at dette faktisk slår ut i moderne systemer? Enten er det PSUen driver med en fare for husets elektriske anlegg, eller det er trygt. Om det faktisk er slik at inrush current på 44A er trygt, burde ikke systemet slå ut, men ha en toleranse for at man kan overstige terskelverdien innenfor kortere tidsintervallet - jo større avvik, jo kortere intervall.

Share this post


Link to post

En annen kabel kan også hjelpe!
Har hatt samme problem tidligere på eldre PSUer hvor jeg til slutt bare prøvde en ny kabel/annen jeg hadde liggende voila! Funka.

Men ja, kan godt være andre ting!

 

Du har prøvd andre kurser i huset å sikringen går der også? 

 

For viss den går med ny kabel og andre kurser/rom i huset så er det nok en eller annen feil med PSUen vil jeg tro! Men husk, Evga har jo 10års garanti :) Så her ordner de en ny til deg :)

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...