Gå til innhold

Takke ja til ny jobb - kan man ombestemme seg?


Anbefalte innlegg

Hei, trenger råd vedrørende dilemma.

 

Har fått tilbud om jobb fra ny arbeidsgiver, med bedre betingelser, samt reisevei som er på 10 minutter hver vei vs. 40 minutter hver vei. I tillegg trenger jeg ikke bil i denne jobben, så dette har selvsagt en del å si økonomisk.

 

De har satt svarfrist innen 1 juli.

 

Utfordringen er at min nåværende arbeidsgiver ønsker å matche betingelser og vel så det. Vi snakker om å muligens få elbil + høyere lønn, men dette møte vil altså skje den 2 juli, da sjefen min nå er ute og reiser.

 

Jeg lurer da på om jeg kan takke ja til denne jobben, for å unngå at jeg mister muligheten så de spør nestemann på lista, for så å gå til forhandlinger med nåværende arbeidsgiver.

Men hva skjer da, om jeg får et såpass bra tilbud at jeg ombestemmer meg? Jeg har da skrevet under på at jeg takker ja til en stilling hos ny arbeidsgiver, kan jeg få problemer ved å gjøre det på denne måten?

 

Eller skal jeg be ny arbeidsgiver om å skyve på svarfristen? Det siste spørsmålet jeg fikk på intervju var "Hvis du får tilbud om stilling, tar du den?". Da svarte jeg kontant "Ja". Dette var kanskje dumt, på en annen side, ville jeg vise at jeg var motivert ovenfor ny arbeidsgiver.

Endret av Kaffekong1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ta det med din nåværende arbeidsgiver, si du har fått frist til 1 juli og vurderer å takke ja innen den tid.

Ønsker de å beholde deg kommer de med ett tilbud innen denne datoen.

 

Ja, dette er en ryddig måtte å gjøre det på. Det vil også avsløre evt sleipe triks om det er forsøk på noe sånt.

Lenke til kommentar

Støtter Salvesen, informer noværande arbeidsgjevar om at du har svarsfrist den 1 juli og må få eit tilbod før dette.

 

Alternativt kan du ta kontakt med den nye arbeidsgjevaren for å spørre om å få utsatt svarsfrist, men dette er ei mindre optimal løysning sidan du ikkje ønsker å starte eit nytt arbeidsforhold med å be om utsetting for at du skal ha sjangs til å presse opp lønna hos noværande arbeidsgjevar.

 

Konsekvensen av å takke ja til stillinga og deretter trekke deg er at du begår kontraktsbrudd.

Den praktiske konsekvensen kjem ann på kva som er avtalt. Dersom det f.eks. er avtalt at fyrste arbeidsdag skal være 1 august, og du også har avtale om 14 dagars oppsigelsestid i prøvetida, så kan takke ja til jobben no, vente til den 2 juli, og deretter seie opp jobben med 14 dagars varsel om du vil. Du treng ikkje å vente til du har starta å jobbe for at oppsigelsestida skal starte å telle.

Største konsekvensen ved å gjere det på denne måten er at du framstår som lite påliteleg, noke som kan skade ditt rykte som arbeidstakar, sjølv om du har alt på det reine kontraktsmessig.

 

Dersom arbeidsavtalen er slik at du må jobbe i delar av oppsigelsestida så vil du ved å ikkje møte opp på jobb som avtalt være erstatningspliktig. Dette betyr at du kan ende opp med å måtte betale for at arbeidsgiver må kalle inn ein vikar på overtid for å dekke arbeidet som du hadde avtalt å utføre.

Ofte vil tapet begrense seg forholdsvis mykje, sidan du ofte er lite produktiv dei fyrste månedane uansett på grunn av opplæringsbehov.

Utgiftene ved å lyse ut stillinga på nytt vil du heller ikkje normalt være erstatningspliktig for, då dette er utgifter som arbeidsgjevar uansett hadde fått om du hadde sagt opp stillinga på vanleg måte.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...