Gå til innhold

SMTP feiler - Azure


Anbefalte innlegg

Hei, vi har migrert vår server til Azure (Virtuell maskin). Det er snakk om en webserver, hvor det sendes mail fra nettleseren. Vi har løst dette ved å bruke SMTP i IIS (med port 25). Men nå går det ikke lengre å sende mail. 

 

Har åpnet port 25 (outboud port) i Azure portal, men virker fortsatt ikke. Kom over denne artikkelen, https://docs.microsoft.com/en-us/azure/virtual-network/troubleshoot-outbound-smtp-connectivity

 

Hva er galt? 

 

Takk på forhånd. :)

Endret av jappadu
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-Pqy3rC

Denne setningen er også rar;

Det er snakk om en webserver, hvor det sendes mail fra nettleseren.

Jeg antar det ikke er nettleseren som sender epost, men en eller annen php/ruby/python app på webserver. Det ville jo vært gunstig å se evt. feilmelding herfra.

Endret av Slettet-Pqy3rC
Lenke til kommentar

Hva slags Azure subscription ligger webserveren i? De aller fleste Azure subscriptions tillater ikke utgående SMTP-trafikk (typisk port 25.)

 

Du sier ikke noe om at dere har en aktiv Office365 tenant så da er forslaget følgende: Bruk en SMTP relay service (finnes gratisversjoner, se forslag i lenke lenger ned) for å få sendt mail ut fra webserveren.

 

Mener at selv de subscriptions hvor det er mulig å sende ut mail på port 25 først må søke, så og si, Microsoft om å få åpnet for utgående SMTP-trafikk. Bakgrunnen for dette er bl. a. at evt. misbruk fort hadde svartelistet Microsofts IP-adresser. SPF med bla. DKIM må også settes opp riktig.

 

Se https://www.experts-exchange.com/articles/32747/Azure-SMTP-Restrictions-Resolution-with-SMTP-Relay-Services.html for bakgrunnsinfo for problemstillingen og hvordan du løser det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...