Gå til innhold

Telenor setter opp prisen på bredbånd


Anbefalte innlegg

Nå igjen ?

Jeg skaffet meg fiber 30/30. (Tok nesten ett halvt år å få de til å koble meg på ) Etter ca. 6 måneders bruk fikk jeg beskjed om at Telenor ville sette opp hastigheten til 50/50 da de mente folk trengte høyere hastighet. De ville samtidig øke prisen med 70 kr Mine argumenter om at jeg aldri var i nærheten av maks hastighet falt for døve ører.

Nå ett års tid senere mener altså Telenor at jeg må ha 75/75 ?

I følge Netflix trenger jeg 5megabit/s for å se i HD. Hva skal jeg med de resterende 70 ? 30/30 hadde holdt mer enn nok

Hadde vært fint å hatt for 20 år siden når man lastet ned alt mulig fra irc, ftp og torrents, men nå ?? Nei, dette er bare så de kan suge til seg 1-2000 kroner mer i året fra hva jeg ønsker og trenger.

 

Og hva med å sende ut informasjon til oss som er kunder.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kun en måte for Telenor å melke kundene sine at de setter opp minstreprisen. Trenger man båndbredde, slik Telenor hevder det er et sugende behov for, så kan man jo allerede i dag velge en av de høyere hastighetene.

 

ja, måtte le litt av at Telenor øker prisen min med 60kr, men de gjør det pga "mitt behov". 250 Mbit er visst ikke raskt nok til litt youtube, en casual softwareupdate, sjekke epost og av og til litt netflix :p

Lenke til kommentar

"Bakgrunnen for oppgraderingen er det sugende behovet for god kapasitet på hjemmenettet. Vi ser fortsatt at den samlede trafikken i Telenors bredbåndsnett øker med rundt 50 prosent i året. "

 

Lurer på om denne trenden inkluderer tall fra gratis prøvetid på høyere hastighet. Fikk en telefon fra telenor at jeg kunne prøve 250 i 3 måneder til samme pris som 100, prøvetiden avsluttes nøyaktig samme tid som den annonserte økningen. Eller kanskje de testet kapasiteten i nettet?

Endret av Hojjoj
Lenke til kommentar

Er og Telenor 50/50 kunde, som for ikke så lenge siden var 30/30. I starten av måneden stoppet Telenor levere TV via fiber siden vi ikke ville være med over til TeWee løsning og betale 4 ganger mer. Samtidig oppgraderer de oss 100/100 gratis i 6 måneder for vi er "god kunde". Om vi ikke avbestiller 100/100 øker prisen 100 kr måneden etter prøveperiode. Men leser nå den blir 75/75 i så fall til 40 kr mer. For et rot!!

 

For et par år siden sa jeg ja bytte til Nextgentel, som hadde en bedre deal enn Telenor, men det gikk et år uten at det skjedde noe, så sa opp det pga virket så useriøst. Mulig jeg bør høre med dem igjen. Noen som har erfaringer med Nextgentel?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vi er ikke akkurat bortskjemt med gode priser i Norge på bredbånd, slik svenskene og danskene er.

 

 


Husker når jeg gikk på høyskolen så delte alle på en 2/2 megabit linje og det var faktisk nok da.
I dag pusher man høyhastighets hjemme-internett til pensjonister som knapt bruker nettbank.
 
Forøvrig litt enig i påstanden din. Men, en liten detalj her er at man behøver noe kraftigere båndbredde for å streame TV. Som også en del pensjonister kan ha stor glede av.
 
Selv har jeg Altibox 40/40 og det er mer enn nok til mine behov, selv Netflix på Full HD oppløsning. Så å pushe den svakeste bredbåndsløsningen til en pensjonist kan ha noe for seg  ;)
 
Bredbånd kan fint erstatte Riks-TV som mange pensjonister ble lurt til å kjøpe !!
Endret av G
Lenke til kommentar

jeg har også tydligvis behov for 50mbit mer til 60kr ekstra, 250mbit til 300mbit. ytterst sjelden jeg trenger så mye, tenker jeg har en gjevn load på 5-10mbit 24/7. så nå skal jeg være dust tilbake å dedikere 200-250 mbit til 24/7 download av isoer fra utenlandske servere som jeg bare sletter igjen.

Lenke til kommentar

Hovedgrunnen for svært høy båndbredde er at det går potensielt kjappere når en først skal laste ned store filer, ellers ligger nok båndbredden veldig brakk hos de fleste brukere som ikke bruker båndbredden på spesielle måter.

 

10-15 MBIT burde holde for de fleste små husholdninger.

Er det flere som bruker nettet mye til f.eks serier vil det nok trenges mer.

Lenke til kommentar

jeg har den absolutt tregeste hastigheten telenor tilbyr på gammel kobberlinje, hvis de skrur opp prisen ytterligere på det abbonementet, så blir det sagt opp til tross for at det er eneste alternativet av bredbånd her.

 

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu?

Lenke til kommentar

jeg har den absolutt tregeste hastigheten telenor tilbyr på gammel kobberlinje, hvis de skrur opp prisen ytterligere på det abbonementet, så blir det sagt opp til tross for at det er eneste alternativet av bredbånd her.

 

Går motsatt vei dette her, de legger ned linja for å spare penger siden de taper på det.

Lenke til kommentar

Jeg er kunde men har ikke fått noe info.

Sjæl. Fikk e-faktura i forrige uke som plutselig var høyere enn vanlig, dog. Ingen informasjon fra Telenor i forkant eller etterkant. Som forventa går det tilfeldigvis ikke an å nedjustere hastigheten på nettsida deres heller, man kan kun justere opp. Snakker om kundevennlig firma.

Endret av Dellers
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Nå omhandler ikke dette Telenor, men jeg har en artig historie fra en bygd der de bytter monopol på fiber fra HomeNet til Trollfjord Bredbånd. Det nye selskapet oppgraderer linja betraktelig slik at man istedenfor maks 100Mbps kan levere 1000Mbps til befolkningen.

 

Før var det eneste du kunne få 100/100Mbps for 449 i måneden, nå selger de etter oppgradering og bytte av utstyr: 30/30Mbps for 499 i mnd, og skal ha deg over på enda dyrere for å få 75/75Mbps for 599. Eneste høyere alternativ etter det er 250/250Mbps for 799. Ja, er du veldig keen på det beste så får du 1Gbps for 1500 i mnd også.

HomeNet er ganske like der. Du får vesentlig lavere båndbredde for pengene etter første året med billig 1000 megabit, deretter blir det markedspris. Må ned i 30 mbit for å få ca det jeg i dag betaler for 80 megabit, men det er jo med symmetrisk upload. Det nettet jeg er tilkoblet nå er ikke det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...