Gå til innhold

Telenor presenterer «vettregler» for tingenes internett


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ganske enig i ting som blir sagt.

Jeg må likevel trekke litt på smilebåndet omkring rådet: «- Avklar verdien for deg, verdien av tingen eller løsningen for deg, slik at du også forstår ulemper. Finn ut av hvilke trusler du må forholde deg til.»

 

Problemet med IT, og brukere, er jo mer en setter seg inn i det, dess mer oppdager man.

De ‘fleste’ har ingen interesse for IT utover å lese nyheter og emails, hoarde familiebilder uten backup, og andre banaliteter.

De ‘fleste’ ser på en avansert toaster som bare SKAL fungere rett ut av boksen, uten å måtte trykke på masse knapper.

Ideelt ville IoT være en fancy drøm, vent, det ER en fancy drøm...

Det kommer ikke til å gjøre meg arbeidsledig, dèt er steinsikkert.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hva hvis brødristeren min utgir seg for å være kjøleskapet mitt, og sender melding til KIWI om at jeg ikke behøver øl, til tross for at kjøeskapet er tomt for øl?

 

Nei da er det kjørt... Eller tenk om fryseboksen blir sentient og nekter meg grandis? Endret av The Very End
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ofte er det enkleste det beste. Hvis strømmen går så funker det fortsatt. Hvis nettet forsvinner så funker det fortsatt. Mister man telefonen i do, så virker det fortsatt. Blir kontoene dine hacket så funker det fortsatt. Går leverandøren av skyløsningen konk, så funker det fortsatt.

 

Massevis av dippedutter selges med trådløse IoT-løsninger selv om disse egentlig ikke trenger det. Det er en gimmic som folk er helt opphengt i og ukritisk til. Ofte skal man ha så mye funksjonalitet inn i dingsene at man mister helt oversikten og ender opp med å ikke bruke funksjonaliteten likevel. Det enkle er ofte det beste. Separate, batteridrevne enheter. Kalkulatorer, armbåndsur, vekkerklokke, brytere, termostater, osv

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Jeg er litt usikker på om jeg liker påstanden om at IoT sikkerhet er det samme som IT sikkerhet. Det er i alle fall aspekter ved IoT sikkerhet som er vesentlig forskjellig fra tradisjonell IT sikkerhet, da spesielt de effekter som går mellom cyber- og fysisk-domene.
Fysisk manipulering av sensorer er en kategori av IoT sikkerhet som er lite kjent innen IT sikkerhet. Logisk manipulering av DAC og aktuator kan gi konsekvenser som IT sikkerhetstankegang ikke er vant med å håndtere utover SCADA miljøer. Er det et brudd på integritet?

Hva med fysisk eller logisk angrep mot styringsenheten til en kamera i den hensikt å begrense sensoren sin input, dvs kameraet sitt synsfelt eller fokus?

Endret av Anders Jensen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...