Gå til innhold

Plassering god/dårlig sikt


MillaJ

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

ikke egentlig...

Jeg antar at han mener f.eks en smal kurvet vei hvor man har relativt dårlig sikt fremover og hvor man da plasserer kjøretøyet noe mer mot veiskulderen enn normalt for å være bedre posisjonert i tilfelle noen kommer raskt på i motsatt kjøreretning. Det er iallefall hva jeg klarer å tolke ut av det.

 

I min mening ville det være mer naturlig å tilpasse farten dersom det er spaserende i eget felt man er bekymret for og ikke plassering. Motgående trafikk kan man derimot ikke selv styre så da er vel beste strategi å gi rom for en psyko.

Endret av Invader Zim
Lenke til kommentar

Nå er det over 10 år siden jeg tok førerkortet til bil, så det er mulig jeg ikke husker helt hva min kjørelærer sa..

 

På smale landeveier kjører du på en måte som gir deg best mulig sikt gjennom svingene, og du må kunne kjøre bilen langt til høyre på veien når du får biler i mot. 

 

Inn mot høyresvinger betyr det at du skal kjøre litt lengre mot midten av veien før svingen, slik at du får sikt lengre inn i svingen. (og du kjører selvfølgelig kurven helt til høyre i ditt eget kjørefelt). I venstresving betyr det at du legger deg så langt ut til høyre som du kan før svingen, og holder posisjonen gjennom svingen. Når du kjører på denne måten, blir også svingene mindre, og du får en rettere linje gjennom dem, som gjør de mer behagelig for f.eks. passasjerer. I tillegg kan du i større grad opprettholde fart gjennom svingen fordi du har kontroll over strekningen du skal kjøre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...