Jump to content

Recommended Posts

Heisann. Jeg planlegger å starte opp et lite tech-selskap. I første omgang så tenker jeg at jeg går for et enkeltmannsforetak pga. størrelsen. Omsetningsmessig ønsker jeg å ha som mål å få inn 10.000 - 20.000 dollar de neste 12 månedene, men det avhenger veldig av hvor mange kunder jeg klarer å "close". 

 

Tjenestene mine kommer til å tilbys både i Norge og utland. Med dette i tankene så hadde jeg noen spørsmål til hvordan jeg skal sette opp hele strukturen til selskapet.

 

1. Trenger jeg en advokat til å hjelpe meg med å sette opp strukturen til selskapet?

2. Er det påbudt for meg å ordne meg en regnskapsfører?
3. Kan jeg føre regnskap og fakturere selv?

4. Hvordan er det med skatting?

 

Selskapet vil mest sannsynlig trenge minst 2 ansatte, men jeg kan ikke tilby noen faste stillinger for øyeblikket. Det er mer deltidsstillinger for de kun jobber når selskapet har prosjekter på gang. I tankene mine så ønsker jeg hovedsaklig å ansette studenter. Spørsmålene ang. dette blir:

 

4. Hvordan er det med ansettelser til enkeltmannsforetak?

5. Er det enkelt å registrere ansatte?

6. Er det lov å ansette folk til stillinger hvor de kun jobber når selskapet har prosjekter?

7. Hvordan er det med å leie utlandske frilansere for hjelp til korte prosjekter? Føres disse som ansatte for meg?

Edited by Best Lawyer You Have Ever Seen

Share this post


Link to post

1) Hvilken struktur tenker du på? Et ENK har ikke noe selskapsstruktur? Men du trenger ingen advokat til å opprette et ENK. Her er info om hvordan: https://www.altinn.no/starte-og-drive/starte/registrering/starte-og-registrere-enkeltpersonforetak/

2) Nei: https://www.altinn.no/starte-og-drive/regnskap-og-revisjon/ma-jeg-ha-regnskapsforer/

3) Ja, lovlig sett kan du det. Men du bør ha langt mer kunnskaper enn hva du framviser i denne tråden.

4) Du må betale skatt av overskudd, dvs inntekter fratrukket kostnader: https://www.altinn.no/starte-og-drive/skatt-og-avgift/skatt/skatt-for-enkeltpersonforetak/

5) Du rapporterer ansatte med en a-melding du sender hver mnd https://www.altinn.no/starte-og-drive/arbeidsforhold/lonn/a-meldingen/ Det er verdt å merke seg at selv om man betaler ut kr 0 i lønn i måneden så skal dette rapporteres inn også. Ved manglende eller forsinkede rapporter vanker det gebyrer. De blir fort store.

6) 0-timers kontrakter er, meg bekjent, ikke lenger lov i Norge. Jeg heller derfor mot at svaret er nei.

7) Så vidt jeg kan se så beskriver du kjøp av tjenester fra utlandet. Det er lovlig. De er ikke ansatte hos deg hvis de er frilansere. Merk at du kan få mye bråk om du bruker utenlands arbeidskraft som faktisk ikke er frilansere. Du har dermed også et ansvar for å påse at disse driver slik de skal.

 

Tips: Rot rundt på altinn og les alt du kommer over om å starte et selskap der. Bruk google når du er usikker, finner du kilder som altinn, skatteetaten eller brreg så kan du stole på at de er korrekte (til motsetning av svar som en tilfeldig fyr gir på et forum). Mange gode private sider på nett om det å starte eget selskap også.

 

Ville også vurdert AS framfor ENK mtp risiko når du har ansatte samt at det er ryddig å skille firma fra privatøkonomien.

Share this post


Link to post

Hvordan type ansettelser har de i butikker, hvor mange av de som jobber der kun jobber når de blir tilkalt eller når de har behov for ekstra hjelp? Har selv hatt en stilling på universitetet hvor jeg kun jobber når "kunden" har hatt et behov. Tror det blir problemer med å få regnskapet til å gå rundt dersom jeg må tenke på lønninger når det ikke er prosjekter på gang.

Share this post


Link to post

Nulltimerskontrakter ble forbudt fra nyttår https://www.arbeidsnytt.no/arbeidsmiljoloven-bemanningsbransjen-byggebransjen/useriose-aktorer-vil-fa-problemer-fra-nyttar/106243

 

Hadde jeg vært i din situasjon ville jeg prøvd å ta unna arbeidet selv, evt i samarbeid med en partner. Det kan ikke være snakk om veldig mye arbeid med et estimat årlig på $10-20.000.

 

Når du evt begynner å ha løpende arbeid så kan du begynne å se deg om etter ansatte.

 

Husk også at ansatte innebærer en rekke forpliktelser.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...