Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Noen kalte meg neger hva kan jeg gjøre?


HEYTHERE

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Edit: Pga noen poster er fjernet mistet dette innlegget noe av sammenhengen. Henvisningen til ordbok gikk på hva ordet betyr og hva som da er evt riktig bruk. /Edit

 

Ordbok.uib.no eneste offisielle ordbok i Norge.

 

Uavhengig om ordet neger er brukt riktig i denne sammenheng er det tydelig ment negativt.

 

Ang alder så er den kriminelle lavalder 15, så vidt jeg vet.

 

Ps. Kan nok være lurt å slå opp ordet rasisme også. Kan jo være personen sa ting for å såre deg, men ikke har rasistiske holdninger.

Endret av noob11
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvorfor skal noen bruke det ordet om ikke for å stigmatisere, mobbe og såre?? Jeg er halvveis overvektig, men hvis noen kaller meg feit, så blir jeg såret for dét. Hvis noen har på andre klær enn en tilstelning tilsier, så sårer det å bli mobbet for det. Dette har med å vite forskjell på riktig og galt å gjøre, og forskjellen på empati og psykopati.

 

Hvor er moderatorene til å fjerne BIGG's kommentarer her?

 

 

HEYTHERE: Det er et nyansert samfunn vi lever i. Å nå frem med noen dom eller reaksjon fra offentlig autoritetsinstans i denne sammenhengen kan bli en vanskelig kamp. Men det du kan gjøre er å begynne en prosess med å stifte bekjentskaper og prosesser med slike instanser, så du kan ha en kontinuerlig prosess med dem. Dette kan jo skje flere ganger. Så selv om du kanskje ikke får gehør med én gang, så si fra til politi, lærere (eller andre autoritetsfigurer på skolen eller hvor du er), foreldre. Skriv gjerne ned hendelsen i en bok som du tar vare på og kan skrive ned andre slike hendelser hvis de skjer. Notér med dato og tidspunkt. Da kan du legge dette fra deg psykologisk i mellomtiden, det kan bli en stor frihet.

 

Du skaper et mye bedre liv for deg selv og andre når du går frem på denne måten, enn hvis du bruker vold tilbake. For du går opp stier for andre, som andre kan følge, og hvis mange nok sier fra, så blir det en endring til slutt! Hvis alle bare bruker vold, så endrer ting seg aldri.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Noen kalte meg neger og sa masse andre rasistiske ord til meg, jeg svart ikke tilbake med noe, slo ikke til. for jeg mener at han kan bli straffet for det, i så fall hva kan han bli straffet for. og alderen han må være for å bli straffet.

 

 

Det er eksempler på at folk har blitt dømt for å kalle noen "neger", men ikke mange. Straffen har normalt vært kortvarig og betinget fengsel og en bot, om det ikke er vold eller andre lovbrudd involvert. Dette reguleres av straffelovens paragraf 185.

 

Men omstendighetene er nok viktig. De sier du ikke noe om. Var det uprovosert eller hadde dere kranglet om noe først, var det på tommanshånd eller i påhør av andre, og så videre?

 

Det er - antar jeg - alvorligere om det er noen som utsettes for rasismen i "embets medfør", for eksempel en mørkhudet dørvakt som utsettes for rasisme på jobben, enn det er om det er en gjensidig krangel på skoleplassen. Sistnevnte er nok heller en sak for rektor enn for politiet.

 

Den kriminelle lavalder er 15 år, men er han under 18 og ustraffet skal det nok litt mer til at det blir noen sak av det. Slike saker havner oftere i konfliktrådet.

 

Det er bra at du ikke slo.

 

Geir :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...