Gå til innhold

Fra og med i dag jobber kvinner «gratis» ut året


Anbefalte innlegg

Hva som er ståa i ditt eget hjem gir ingen indikasjon for hva som er gjennomsnitt. Vi får heldigvis ikke lønn basert på behov. Det er utelukkende kommunister, sosialister og feminister som bruker slike argumenter. Det at menn må bruke litt mer penger på mat, er ikke et argument for å få høyere lønn enn kvinner, likeså at kvinners behov for sanitærartikler ikke bør ha noen effekt på lønnsnivå. (Dette er argumenter fra en svunnen tid, der menn måtte ha høyere lønn fordi han forsørget en kvinne, mens kvinner fikk lavere lønn fordi de jo bare trengte å forsørge seg selv og knapt nok det. Heldigvis har vi kommet oss videre fra den tiden)

 

Alle, som ikke er kommunister, blod-sosialister og feminister, mener at vi skal ha "lik lønn for likt arbeid". Det har vi i prinsippet idag. Det som gjør at vi ikke har lik lønn for likt arbeid er at noen er flinkere til å forhandle enn andre, og noen er flinkere til å komme seg på jobb enn andre. Og i gjennomsnitt er menn flinkere til begge disse to tingene.

 

Det er ikke slik at kvinner får lavere lønn enn menn fordi de er kvinner, men i gjennomsnitt gjør de andre valg enn menn, og har andre prioriteringer.

 

Når en kvinne og en mann gjør identisk arbeid, og har like gode forhandlingsevner og har vært like mye på jobb, så får de samme lønn. I visse tilfeller vil faktisk kvinnen få høyere lønn fordi man er så fordømt opptatt av at man skal ha "kjønnsbalanse" i de fine jobbene, hvis det er til fordel for kvinner.

 

Dette påståtte "lønnsgapet" eksisterer ikke, det er kun propagandering av "yte etter ønske, og nyte etter ønske" (min omskriving av "yte etter evne, og nyte etter behov").

beklager, men du missforstår meg noe fortsatt. Det er du som var opptatt av gjennomsnittet. Aldri ment at JEG er representabel. Det hjelper ikke enkeltmennesker om du har en haug kontorrotter som uansett ikke rørerer seg i løpet av en dag. Forskjellen kan bli ganske stor om du går ned på det enkelte plan. Finnes sikkert grunner for å finne ut nøyaktig hvor stor forskjell det er, men så nøyaktig er nok ikke nødvendig. Kun tankene.

 

At du drar inn kommunisme er også noe overraskende. For poenget var at vi er forskjellige og at om man skal være rettferdig så må man ikke nødvendigvis gi lik lønn, da vi ikke er like...

 

Selv om vi er i en mer automatisert verden, hvor størrelse ikke er alt, så vil fortsatt en person som har mer krefter, er sterkere og er større på mange arbeidsplasser gi bedre eller mer penger til bedeiften. Og er det da virkelig urettferdig slik statestikk viser at de mennene også får noe mer penger.

 

Om du ønsker å se på statistikk, enkeltvis, median eller what not er ikke poenget. Det er at det ER en forskjell her, som ikke statistikken forteller om. Hva dette nummeret utgjør, det vet ikke jeg, og jeg har ikke prøvd å uttrykke at jeg har det heller.

Endret av Andrull
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...