Gå til innhold

Multicom selger grafikkort brukt til mining.


Bennykill

Anbefalte innlegg

Multicom selger grafikkort brukt til mining.

 

Gigabyte GeForce GTX 1080 G1Gaming 8G -  kr 4400
NB! Brukt til mining ca 5 mnd. Selges med ny garanti.
 

 

https://www.multicom.no/gigabyte-geforce-gtx-1080-g1/cat-p/c/p10642062

 

 

Ser de skriver med ny garanti men på siden deres skriver det og:

 

NB: Belastningen for et grafikkort som benyttes til mining er større enn det som produktet er beregnet for. Det vil si at levetiden kan bli kraftig redusert. Multicom yter kun 3 mnd garanti og reklamasjon på grafikkort benyttet til mining. Ordrer må betales med kredittkort eller betales på forskudd. Det reserveres ikke varer før pengene er mottatt. Postoppkrav kan ikke benyttes.

 

https://www.multicom.no/mining-rigger/cat-c/c1000684

 

 

Har de lov til å yte kun 3mnd garanti og reklamasjon ?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Så lenge et produkt er brukt gjennom sin reklamasjonsperiode fra det var nytt, og selges om igjen som brukt, kan man vel ikke forvente at produktet får enda en reklamasjonsperiode...?

 

EDIT: Egentlig synes jeg det er rart at disse kortene skal være mer slitt: Et grafikkort kan ikke kjøre på mer enn MAX.

De som designet kortet må jo ha sørget for at kjøling og alt annet, var dimensjonert for at kortet kjørte på MAX, også i lengre perioder? Jeg mener, det tar nok ikke mer enn noen få minutter før temperaturen når toppen når kortet kjører på max, så de må jo ha tatt høyde for slike temperaturer også i normal bruk!

Endret av ozone
Lenke til kommentar

Garantien kan de nok gjøre det med men ikke reklamasjonsretten. Det er vel ulovlig å gi villkår som er dårligere enn reklamasjonsretten. Så med mindre dette er et kort som er 4 år og 7 mnd gammelt (grafikkkort vil ha 5 års) så kan de ikke gi forkortet reklamasjonstid. Garantien kan de dog gjøre dette med, da garantien er en ekstraservice de ikke trenger å gi (det kan dog være at du har noe igjen med garanti direkte mot produsent, med mindre de også har forbehold om ikke brukt til mining).

Lenke til kommentar

(det kan dog være at du har noe igjen med garanti direkte mot produsent, med mindre de også har forbehold om ikke brukt til mining).

Enig i det andre du sier, men finnes det noe bruk (annet enn fysiske inngrep/ytre skade på produktet) som gjør at de kan si nei til en reklamasjon?

 

De kan da ikke nekte reklamasjon fordi produktet har kjørt ~100% last over lengre tid?

Lenke til kommentar

Kommer vel an på normalt bruksmønster og forventet brukstid. For å ta en bil-analogi:

 

Du får neppe medhold på reklamasjon hvis motoren havarerer etter 3 år og du har kjørt 300.000km og gitt blanke i alt som heter service, oljeskift, etterfylling etc.

 

Så godt mulig man ikke får medhold på reklamasjon om kortet faktisk ikke er beregnet for 100% last 24/7 over lengre tid.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...