Gå til innhold

Elektriker utdanning


Anbefalte innlegg

Heisann!

 

Jeg er en 27 år gammel kar fra bygda. Som ung hadde jeg ikke peiling på hva jeg kunne tenke meg å gjøre så jeg satte studiespesialiserende som førstevalg og elektro som andre valg, selv om jeg under besøk på videregående skole i 10. klasse valgte å besøke elektro begge dagene (vi fikk velge noen linjer å besøke i 2 dager, skulle helst være 2 forskjellige, men jeg fikk sneket meg til å velge elektro begge gangene).

Jeg fullførte studiespes og gikk videre et år på forkurs, gikk så et halvt år i oslo på programmering, og så datt jeg rett og slett ut av utdanninga. Flytta hjem, fikk ordna meg selv i hodet og søkte jobber. Jobba litt her og der før jeg til slutt fikk butikk jobben jeg nå har.
Jeg har prøvd å funnet ut hva jeg egentlig ville i livet men har liksom aldri klart å riste av meg tanken på elektro og hvor morsomt og interresant jeg finner det faget, men selvsagt så har jeg brukt opp sjansen min på videregående så her sitter da jeg.
Jeg lurer da på om det er noen som har sittet i samme båt som meg, eller lignende båt. Kan godt være en seilbåt. Som har klart å finni en løsning på dette? Hva kan jeg gjøre for å kunne bli elektriker? Kan jeg bare ta de elektro fagene som privatist og søke jobber etter alle fagene er fullført? (ikke at det er bare bare)

 

MvH en som valgte nick aaaaaalt for lenge siden... :/

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Jeg gikk elektro 2 år på videregående og tok allmenn påbygging. Etter videregående ble jeg innkalt til førstegangstjeneste, og når jeg var ferdig begynte jeg læretid på en solcellefabrikk. Tok fagbrev som prosessoperatør, begynte på skole igjen, hadde en del forskjellige jobber, fikk meg jobb i nordsjøen gjennom et bemanningsbyrå. Når offshorejobben gikk til skogs bestemte jeg meg for å ta et til fagbrev. Hadde bestandig angret litt på at jeg ikke fullførte elektrikerutdanningen. Å jobbe offshore har bestandig vært, og er fortsatt, karrieremålet mitt. så jeg ville ha litt mer tyngde i CVen min og bestemte meg for å begynne på mitt andre fagbrev. Jeg snakket med en kjenning som jobber i et lokalt elektrikerfirma. Han klarte å fikse meg jobb som hjelpearbeider. Etter omlag et halvt års tid omgjorde bedriften kontrakten min til en vanlig lærlingekontrakt - men jeg fikk beholde lønna jeg hadde. Jeg var da 30, så å gå ned til vanlig lærlingelønn hadde ikke funket. 

 

Nå er det 2-3 uker siden jeg avla og besto fagprøven, så det er aldri for seint :) 

Det jeg anbefaler deg å gjøre i din situasjon er å legge litt flid i å skrive en god søknad og lage en ryddig CV. Deretter finner du ut hvilke lokale bedrifter du kunne tenke deg å jobbe i, drar innom disse bedriftene, presenterer deg og forklarer dem situasjonen. Om de trenger folk kan de godt finne på å ansette deg som hjelpearbeider. Men siden du ikke har den teoretiske delen av utdanningen, må du sannsynligvis være forberedt på å jobbe 5 år før du kan avlegge fagprøve. Jeg tror tariffen for hjelpearbeidere er på omlag 180 kr timen, muligens noe mindre. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Trenger jeg å ta noen privatist eksamener ved siden av også? Fikk høre fra en bedrift jeg hørte med at det var også noe jeg måtte gjøre. Ikke at det er et problem. Gjør det jeg må for å bli elektriker :) Jeg har jo ingen teoretisk eller praktisk bakgrunn i elektro så jeg kommer jo til å stå på veldig bar bakke, men om at jeg har gått igjennom div. pensum bøker eller tar eksamener kan hjelpe med å få lærling plass vil jeg jo gjerne det :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...