Jump to content

thyes

Medlemmer
 • Content Count

  873
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

195 :)

About thyes

 • Birthday 02/01/1986

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Land Cruiser har vært en av drømmebilene mine, men har lenge avfeid dem fordi de har vært så dyre. Nå ser jeg jo på finn at de slettes ikke er så ille priset, ihvertfall ikke om man sammenligner med f.eks XC60. Ligger jo 2016-2017 modeller ute til godt under 450, faktisk! Disse bilene holder seg vel sånn passe greit i verdi også? Hvordan er kjørekomforten, sikkerheten etc? Jeg vet at Toyota lager gode biler som varer, iallefall!
 2. X-Trail er ikke helt min kopp te hva angår det visuelle, er jeg redd. Men det er sikkert en knakende god bil, så kanskje jeg skal se litt på dem også. Takk! Habla: Takk for godt og utfyllende svar. QMI etc har jeg aldri hørt om, kan ikke skryte på meg å ha vært biliniteressert Men det er notert, kjempe!
 3. Hei! Jeg går rundt med bilkjøpingsplaner for tiden, og er veldig interessert i en SUV/4x4. Jeg bor i nordnorge, så fremkommelighet er viktig for meg, spesielt mtp. vinterføre. En annen grunn til at jeg vil ha SUV er pga lagringsplass. Jeg og dama kjører mye rundt til diverse plasser for å gå på ski, fjellturer og lignende, og vi har to store hunder med oss. Jeg er veldig svak for XC60 og Pajero, men har også vurdert Hilux, Ranger og Amarok. Jeg vil ha en litt nyere bil, gjerne ikke eldre enn 2015 eller 2016, og da blir jo XC60 fort veldig dyr. Pajero derimot er litt rimeligere har jeg sett, og jeg liker også utseendet på bilen. Bagasjerommet på Pajero ser også veldig stort ut, noe som nevnt er et pluss. Jeg er litt skeptisk til om vi vil få plass til begge hundene bak setene i en pickup.. Ellers er jeg som tittelen sier på utkikk etter en driftssikker og pålitelig bil, den må starte når den skal, og ikke behøve å være på verksted i tide og utide. Jeg har hørt at det har vært en del problemer med Pajero, er det noen her som vet hvordan de nyere modellene er? Er de dyre i drift mtp drivstoff og deler? Ser for meg prisklassen 300.000 - 400.000 Om noen har andre tips tar jeg gjerne imot!
 4. I morgen får jeg endelig bygd min nye PC. Jeg har en del kompiser som har kjøpt det nye Modern Warfare spillet, og siden jeg bestemte meg for å beholde skjermkortet mitt (Geforce GTX 1060 6GB) lurer jeg på om jeg vil kunne kjøre spillet på medium-ish innstillinger? Hardware: ASUS ROG Strix B450-F GAMING, Socket-AM4 AMD Ryzen 5 3600 Corsair Vengeance LPX DDR4 3200MHz 16GB Samsung 860 EVO 1TB M.2 SSD Noctua NH-D15 SE-AM4 CPU Kjøler Corsair TX750M, 750W PSU
 5. Haha, jeg er ikke veldig bereist i heroinens verden selv, men tipper det er en dyr vane! Takk for raskt svar, skal utforske nærmere imorra 3000 er absolutt innafor om Fischer viser seg å være for dyre.
 6. Hei. Som tittelen sier er jeg på utkikk etter en bra langrennspakke til dama i julegave. Hun er fra de sørlige trakter i Sverige, og har aldri stått på ski. Jeg har ikke helt bestemt meg for budsjett, men tenkte det kunne være lurt å begynne å se på alternativer nå, i tilfelle det skulle dukke opp noen gode tilbud på black friday. Bruksområdet blir langrenn, aller mest løyper i starten skulle jeg tro. Så ikke noe topptur ambisjoner til å begynne med, altså. Hun er 164 høy, om jeg husker rett, og like over 60 kg vil jeg tippe (nei, jeg kommer ikke til å spørre om eksakt vekt da vi nylig var innom ei sportssjappe og så på ski - tipper overraskelsen blir spolert da ) Er det noen ihuga entusiaster her som har tips til en bra nybegynnerpakke, evt utstyr solgt hver for seg, som ikke koster heroin? Alle tips og råd tas imot med takk!
 7. Er det nødvendig å kjøpe en CPU kjøler til Ryzen 5 3600, eller er stock kjøleren bra nok mtp temperatur? Støy plager meg ikke nevneverdig, da jeg bruker headset når jeg gamer. Har sett på Noctua NH D-15, den skulle visst være veldig bra, men om jeg strengt tatt ikke trenger en annen kjøler, sparer jeg kanskje de 850 kronene.
 8. Takk for svar! 😊 Er det forresten noen som har noen greie eller kanskje tilogmed bedre alternativer til hovedkortet som er oppgitt i pakkene på førstesiden? Grunnen til at jeg spør er fordi kortet ikke er inne hos Komplett, og jeg muligens er bestillingsklar ganske snart 😊
 9. Takk for svar Per nå spiller jeg igrunn bare PUBG, LoL og litt Apex Legends, men vil jo ikke at maskinen skal gå ut på dato i det nærmeste, og være litt fremtidsrettet. Vil nok bli brukt til litt bildebehandling også, men ikke noe veldig avanserte greier. Først og fremst hadde jeg bare tenkt å bytte ut SSDen min som er ødelagt, men kommer nok til å oppgradere så og si hele PCen når jeg først er i gang. Og ikke minst kjøpe Windows, har hatt cracka versjon i årevis..
 10. Jeg flørter litt med tanken på å bytte ut slitern min fra 2011, er disse pakkene fortsatt sånn omtrentlig lik i pris eller? Skjermkortet mitt er riktignok "bare" to år gammelt, et 1060, men antar at det anbefales å bytte dette ut i samme slengen også.
 11. Uten å ha lest innlegget til han over her (lat), så ja, du må ta privatisteksamener vil jeg tro. Elektroteorien er ganske tøff.. men du virker å være motivert, så det går sikkert fint
 12. Hei. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Jeg gikk elektro 2 år på videregående og tok allmenn påbygging. Etter videregående ble jeg innkalt til førstegangstjeneste, og når jeg var ferdig begynte jeg læretid på en solcellefabrikk. Tok fagbrev som prosessoperatør, begynte på skole igjen, hadde en del forskjellige jobber, fikk meg jobb i nordsjøen gjennom et bemanningsbyrå. Når offshorejobben gikk til skogs bestemte jeg meg for å ta et til fagbrev. Hadde bestandig angret litt på at jeg ikke fullførte elektrikerutdanningen. Å jobbe offshore har bestandig vært, og er fortsatt, karrieremålet mitt. så jeg ville ha litt mer tyngde i CVen min og bestemte meg for å begynne på mitt andre fagbrev. Jeg snakket med en kjenning som jobber i et lokalt elektrikerfirma. Han klarte å fikse meg jobb som hjelpearbeider. Etter omlag et halvt års tid omgjorde bedriften kontrakten min til en vanlig lærlingekontrakt - men jeg fikk beholde lønna jeg hadde. Jeg var da 30, så å gå ned til vanlig lærlingelønn hadde ikke funket. Nå er det 2-3 uker siden jeg avla og besto fagprøven, så det er aldri for seint Det jeg anbefaler deg å gjøre i din situasjon er å legge litt flid i å skrive en god søknad og lage en ryddig CV. Deretter finner du ut hvilke lokale bedrifter du kunne tenke deg å jobbe i, drar innom disse bedriftene, presenterer deg og forklarer dem situasjonen. Om de trenger folk kan de godt finne på å ansette deg som hjelpearbeider. Men siden du ikke har den teoretiske delen av utdanningen, må du sannsynligvis være forberedt på å jobbe 5 år før du kan avlegge fagprøve. Jeg tror tariffen for hjelpearbeidere er på omlag 180 kr timen, muligens noe mindre.
 13. Dette var slettes ikke verst! 6/10 Følger opp med litt ny Alice In Chains:
 14. Dette var kult! Har ikke hørt disse før, tror jeg. 8/10
 15. Det stemmer. Så med fly og hotell osv har den nok sikkert havnet på rundt 20 lapper. Hvis du scroller et par tre poster opp på denne siden, så har jeg postet bilde av ene siden av underarmen min. Blar du tilbake til forrige side i denne tråden så finner du den jeg tok i fjor. Jeg liker ikke farger, så blir bare svart/grått på meg. Ja, men jeg hadde selv lyst på noe slikt før. Helt til jeg fant ut at det var ganske vanlig. Ville ikke det vært verre å finne ut at mange har noe slikt etter du har foreviget det på kroppen? Edit: Dama som har tatovert armen min, om du skulle være nysgjerrig: https://www.instagram.com/linemarielletattoo/ Denne siden er gull verdt i pre-booking-research-fasen: https://www.tattoodo.com/ Og ellers er det utallige artister på instagram som er verdt å følge. I Norge tror jeg han her er favoritten min: https://www.instagram.com/inkbyoskar/
×
×
 • Create New...