Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

jeg er ofte stille i fester. vet ikke hva jeg skal snakke om...


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

 

jeg er ofte stille i fester. vet ikke hva jeg skal snakke om...

Jeg er vanligvis stille da... men er bare usikker på hvordan jeg blir sosail- er student...

 

Anonymous poster hash: da4ea...12e

 

 

Jeg er ekstremt dårlig på dette og. Men jeg pleier å spørre om hva folk jobber med, hva de driver med på fritiden, interesser osv. Det er en begynnelse. 

 

Det viktige med en samtale er etter min mening at alle parter blir hørt, og dersom du vil føre en aktiv samtale med noen så bare vær litt kreativ og vis interesse for menneskene du snakker med. 

 

Det er ofte hvis jeg er på besøk (er så og si aldri på fester, liker å holde meg til meg selv for det meste) så ender jeg også opp med å sitte litt for meg selv, kanskje i mobilen. Men jeg prøver alltid å snakke med de andre, og du man må presse seg selv til å gjøre det, det er det eneste som virker. 

 

Håper dette hjelper. 

 

God kveld videre. :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg er redd dette sannsynligvis har å gjøre med din personlighet, så det er ikke slik at du bare kan bli sosial og utadvendt  Finn ut hva du egentlig vil. Drikk gjerne litt, men ikke for mye. Vær engasjert, observer, og forsøk å lære av andre. Prøv å være positiv, bidra til et godt miljø, og si ja til tilbud om sosialisering. Sånne som deg (oss  har svært lett for å bli ekskludert, fordi vi fort oppfattes som kjedelige, a sosiale, sure eller uinteresserte. Prøv å snakke minst mulig om deg, og jo mer du klarer å snakke, uten å intervjue vedkommende du pratet med, jo bedre. 

Endret av Augural
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Kanskje du bør ha fest med noen du kjenner fra før + noen nye fjes, invitere noen hjem til deg selv? Du kan snakke litt med de nye men flytte litt på deg og snakke med noen av de gamle vennene hvis det blir for skummelt.

 

Husk at folk sier mye dumt når de drikker så det er ikke så farlig å si noe dumt. Hvis du treffer noen av de samme som på en annen fest kan du snakke litt om det som skjedde sist gang dere var ute og le litt av det. Du kan også høre litt etter hva de andre snakker om og bli med i en gruppesamtale. Da kan du la de andre snakke mest og komme med litt innspill / kommentarer.

Lenke til kommentar

Hvis du liker å være på fest, så lytt på rådene andre gir her.

Hvis du er som meg, og overhodet ikke trives på fest (jeg er avholds, gidder ikke drikke alkohol, og orker bare ikke pratet om totalt uinteressante ting), så kan det være lurt å finne en annen måte å sosialisere på. Enten via interesser, hobbyer eller aktiviteter.

 

Det kan være vanskelig å finne slike arenaer, men ikke gi deg. Det kan jo være alt fra å være frivillig i Røde kors, til fototreff, sjakk, natteravnene, musikkmiljøer, frivllig på festival eller fotball. Og som student er det ofte en del student-spesifike ting du kan bli en del av, som studentavis, radio, idrett og en haug med andre ting, spesielt på steder med mange studenter.

Selv om jeg ikke har fått til å være aktiv med det sosiale de siste årene pga barn, så har jeg tidligere vært med på fototreff og badminton-treninger og -turneringer, og ønsker meg tilbake til disse miljøene når jeg får nok overskudd til det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...