Gå til innhold

Stengte 250 byggeplasser på én måned


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, sikkerhet er viktig og pengebøter er kanskje det mest effektive.

Et alternativ som trolig også virker er et "Gapestokk-system".

Arbeidstilsynet avdekker brudd på regelverket og lager et kategorisystem, hvor både lovbruddets alvorlighetsgrad og bedriftens navn blir samlet i en statistikk som offentliggjøres 1 gang pr. år.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Gapestokk høres bra ut. Samt bruk de bøtene da. Hva er så farlig med å bøtelegge de som ikke følger reglene? Gjør de større om de ikke har ønsket effekt. Det sier seg selv at en bedrift endrer seg i retning av bedre sikkerhet om de ikke har råd til å la være. Evt. gjør de ikke det og da fortjener de vel strengt talt å gå konkurs.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Sett bota til noe helt hinsides. 2 mill pr brudd. Så blir vi fort kvitt de selskapene som ikke setter sikkerheten i fokus.

Jeg skjønner det provoserer setter i gang noen ryggmargsreflekser, men ofte kan ikke arbeidsgiver lastes og det er vel heller ikke meningen å kjøre bedrifter konkurs med de konsekvenser det får for ansatte.

 

Jeg synes arbeidstilsynet gjør en god jobb allerede og tror ikke det er behov for ytterligere innstramminger. Jeg mener det er behov for fokus på to områder:

 

1. Varsle skriftlig oppover i systemet om kritikkverdige forhold. Varslinger må tas vare på for dokumenterbarhet. Arbeidsgivere tar veldig ofte sånt alvorlig og retter opp i ting ganske umiddelbart. Kritikkverdige forhold skyldes ofte ting "nede" i systemet som de lengre opp ikke har oversikt over. Situasjoner oppstår og alle må være årvåkne for både egne og andres feil, samt uheldige situasjoner som ikke har noen klar "skyldig".

 

2. Arbeidsgivere som ikke tar sitt ansvar seriøst må varsles til arbeidstilsynet og slåes hardt ned på. Det gjelder også manglende opplæring i sikkerhet og manglende sikkerhetsrutiner.

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Flere selskaper er vel innleid til større byggeprosjekter.

 

Hvem som får boten?

 

Utbygger eller det respektive selskapet? Eller begge?

 

Dersom både utbygger og innleide selskap får bot så vil jo det gjøre at utbygger heller forsøker å leie inn selskaper som har lav skadestatistikk nettopp for å unngå ekstrautgifter og bøter.

Lenke til kommentar

Både ansvar og dermed kostnader i forbindelse med forebygging, bøter og erstatning for skader etc skal være kontraktsbestemt. Det kan være komplisert. Enten blir de enige om en fornuftig fordeling eller så blir det en sak for retten. Byggesaker havner jo stadig oftere i retten uansett og da vil slike ting bli en av flere ting de strides om.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...