Gå til innhold

Gratis epost. 1337.no


Delvis

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Om du prøver å gjøre det litt mer konkret så vil det være lettere å komme med råd som passer deg. Hva er det du savner hos de tjenestene du har brukt tidligere eller som gjør deg misfornøyd med dem?

 

Det har du rett i, beklager mangelfull redegjørelse på den måten.

 

Det er et alternativ til hoved-mailadressen jeg ønsker. Altså den som brukes til viktige saker ( famile, banker og lignende vitktige tjenester.) Det er pga at den jeg har (fra internett leverandør) har vært utsatt for spam og div problemer den senere tid. Derfor ønsker jeg et alternativ som jeg kan ha med mitt navn eller fork. av det.

Så man kan si jeg trenger noe som er pålitelig, og som man tror varer lenge. Om det er mulig å vite det da.

Lenke til kommentar

Du kan jo lage deg så mange du vil hos Gmail?  Kan du ikke ha flere fra samme? 

 

Du skriver at du har 

 

1 fra yahoo

1 fra Gmail

1 fra Live

 

Hvis du faktisk trenger en 4 adresse, kan du velge en til fra enten Yahoo Gmail eller Live?

Er vel disse som man kan tro varer lenge ... 1337 vet jeg ingenting om ...

 

Jeg ser du har vært her lenge, men jeg synes hele posten din er bittelitt merkelig, så kan ikke la være å ha en tanke på at du kanskje har noe med nettopp www. 1337.no å gjøre på et vis :)

Endret av Smultring77
Lenke til kommentar

Det kan jo hende at google henter informasjon fra den ene kontoen til den andre. Om du åpner gmail epost nr.2 samtidig som du er innlogget på nr.1 får du beskjed om du vil legge til kontoen. Om du logger ut først får du ikke denne beskjeden. Du kan jo også bruke en annen nettleser for hver epost, evt. inkognito mode. Litt usikker på hva du mener med samme konto. Jeg liker Outlook.com, men har problemer med å få importert kontakter, muligens de ordner dette en dag. Live.. Er det egentlig det samme som outlook?

Endret av sitdown
Lenke til kommentar

 

 

Litt usikker på hva du mener med samme konto.

Skal forsøke å oppklare bedre:

 

Bruker thunderbird og legger alle email kontoer inn der. Men jeg mener der man skal opprette en ny mailadresse.  Det må jo (vel?) gjøres på google websiden.

Når jeg går inn på den kontoen eller gmail(webmail) der, ser jeg ingen steder hvor du kan opprette flere epostadresser. Så jeg lurte på om du da må opprette en egen ny googlekonto for å opprette en ny gmailadresse.

( Den kontoen jeg har på google, har ikke mitt ekte navn og personopplysninger, har bare lagt inn noe fiktivt der)

Lenke til kommentar

Du lager en ny konto hos google og med det en ny epostadresse. Du kan være logget inn på disse samtidig og bytter raskt mellom de oppe i høyre hjørne på alle Google sine tjenester.

 

t6Kk8D3.png

Og det er helt lovlig og greit for dem, å ha flere kontoer i forskjellige navn for samme person ?

Lenke til kommentar

Ville aldri ha brukt dritt epost tjenester fra Microsoft, Google, Yahoo og alle andre "vanlige" epost tjenester som misbruker personvernet ved å lese, overvåke, og lekke informasjon til etterretningstjenester. 

 

Jeg anbefaler "Secure Email" som tar personvern ekstremt seriøst. For eksempel Protonmail, Tutanota, Lavabit osv. Jeg har brukt alle de tre der. Andre forslag her

 

Styr lysår unna de tre øverste:) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det aner jeg ikke. For kontoer under falskt navn bruker jeg protonmail.ch. Servere i Sveits, og dermed utenfor amerikansk og europeisk (EU) lovgivning.

 

Fra Wiki: "ProtonMail is an end-to-end encrypted email service founded in 2014 at the CERN research facility by Andy Yen, Jason Stockman and Wei Sun. ProtonMail uses client-side encryption to protect email contents and user data before they are sent to ProtonMail servers, in contrast to other common email providers such as Gmail and Outlook.com. The service can be accessed through a webmail client, the Tor network or dedicated iOS and Android apps"

 

Pga krypteringen så krever det at du kjører noe som heter ProtonMail Bridge for støtte for IMAP og SMTP (altså for å legge til i Thunderbird). Og denne tjenesten/programmet er kun for betalende kunder. (Derfor jeg ikke nevnte den i min forrige post).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg var ikke ute etter ende til ende kryptering. Jeg var ute etter at eposten som er lagret på serverne får være i fred. 

 

Skal du ha full personvern og anonymitet så bruker du operativsystemet Tails, tor nettleser, og egen dedikert secure email som du kun bruker med ende til ende kryptering. Kan også tvinge brukere som ikke har kryptering, til å bruke kryptering. Tutanota har denne funksjonen.  

 

Det fungerer ved at når jeg for eksempel sender epost til en Gmail konto, så vil Gmail kontoen kun motta en lenke til en virtuell postkasse, hvor mottaker vil bli nødt til trykke på lenken for å komme til Tutanota, deretter oppgi en krypteringsnøkkel for å kunne lese eposten. Med andre ord så ble aldri en ukryptert sensitiv epost sendt til Gmail. 

 

Secure email har ingen snoking, du kan fint oppbevare barneporno og piratkopiert material uten å få innholdet slettet eller rapportert til myndighetene. Innholdet blir heller ikke utlevert til myndighetene dersom du er under etterforskning. 

Lenke til kommentar
  • 5 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...