Jump to content

timeshift

Medlemmer
 • Content Count

  239
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

228 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt

Recent Profile Visitors

1655 profile views
 1. Det går an, men daglig leder Neil McGovern skriver på Reddit at de sliter visst med å få PayPal til å samarbeide:
 2. Som du er inne på så har nok feilen ganske sikkert en sammenheng med oppgradering til Catalina. Bruker ikke mac, men av hva jeg kan finne så introduserte Catalina en ny sikkerhetsfunksjon som gjør at du for tredjepartsapper nå må manuelt godkjenne tilgang til deler av systemet. Ifølge bugmelding #459 så trigger ikke Inkscape beta 1 noe spørsmål om å tildele denne tilgangen. Enkelte har vært heldige med en workaround for Gimp hvor de faktisk får opp spørsmålet om å gi tilgang ved å starte Gimp fra terminal, så du kan jo evt. prøve om dette også fungerer for Inkscape beta 1.
 3. Må si at behovet ditt meldte seg til nokså rett tid, for som man kan lese av versjonsnotatet for Inkscape 1.0: Release notes/1.0: Versjon 1.0 er pdd. i beta, men om du er uredd for å ta i bruk programvare som er uferdig og kan være noe ustabil så finner du betaversjonen her: https://inkscape.org/release/1.0beta1/platforms/
 4. Det er mulig at wikien ikke er helt oppdatert. Versjon 8 ble nedprioritert for å ferdigstille versjon 7.7, dette arbeidet ble ferdigstilt i går. Versjon 8 utgis 24. september.
 5. Spørs om det er lurt å si fra seg så mye for å få noen poeng og en halvliter brus. Kanskje man klarer å følge loven uten.
 6. Vis meg noen som kan garantere at deres programmer unngår amerikanernes overvåkingsprogrammer, og jeg skal vise dere en naiv fjott. En garanti mot at ingen tilegner seg utilsiktet tilgang er en garanti ingen kan gi, men så er det heller ikke dette tyskerne ber om. Det tyske kravet er ifølge sitatet nokså begrenset til en garanti mot at det foregår et aktivt samarbeid om utveksling av data, det er derimot en garanti man enkelt kunne gitt om det ikke var tilfellet.
 7. Har ikke de 1400 involverte selskapene eller 15000 individuelle utviklerne eller forsovet de konkrete utviklerne nevnt innledningsvis tatt ansvar? Om ikke dette engasjementet er å ta et ansvar så må du spesifisere hva som ikke fungerer og hvorfor du mener det.
 8. det er vanskelig å tyde poenget med de to setningene, oppdelt eller ei, og det retoriske spørsmålet på noen andre vis enn at du mener noe ikke fungerer i praksis. Er det dette du mener så må du spesifisere hva som ikke fungerer og hvorfor du mener det. Det er ikke opp til andre å utrede et problem som du mener eksisterer. Om det ikke er dette du vil frem til i det hele tatt så må du vennligst forklare bedre hva det er du faktisk prøver å si. Hvorfor du tilsynelatende fremstiller frivillig engasjerte som et negativ er også noe du gjerne må forklare bedre. Det kan virke som du har har noen fastlåste holdninger som strekker seg 20 år tilbake i tid for en stor andel bidragsytere til Linux er nemlig ikke dugnadsarbeidere, men som i eksemplene over er de lønnede ansatte i selskaper med interesser i Linux. For ikke å misforstå så kan drivkraften og gleden med å bidra til et felles gode være like stor selv om man er underlagt en arbeidsgiver, mange starter frivillig og får seg senere betalt jobb for det de stortrives med, men med over 1400 involverte selskaper så er det i beste fall uinformert å kalle det et rent dugnadsprosjekt (kilde).
 9. At Linux kun utvikles på dugnad er en godt kjent myte og det er veldig spesielt at du velger å trekke frem denne myten under en artikkel der nettopp flere selskaper var involvert i å oppdage og rette den omtalte sårbarheten:
 10. Feilen ble oppdaget. Undrer meg litt over hvem som skal ha sagt Linux er immun mot programmeringsfeil? ?
 11. Grøss. Verisure burde utdype hvordan de lagrer passord, men får da håpe det ikke er dette som ligger til grunn. Lengdebegrensninger kan ha sine årsaker selv også om passord ikke lagres i klartekst. Eks. for å forhindre en teorietisk mulighet for tjenestenektangrep, men da snakker vi om ekstreme lengder og trafikk som uansett også burde begrenses på andre vis. 31 tegn er nokså kort, her kan det være verdt å minne Verisure om enkle setningspassord som fort kan bli nokså lengre. Denne setningen er lengre enn et 31 tegn passord. OWASP fraråder også å sette en evt. maksgrense som er kortere enn 128 tegn: https://github.com/OWASP/CheatSheetSeries/blob/master/cheatsheets/Authentication_Cheat_Sheet.md
 12. For de som ikke helt vet hva dette dreier seg om så vil ISO-filen for Ubuntu 19.10 inkludere de produsenteide/proprietære driverne for Nvidia i tillegg til de åpne nouveau-driverne. Jeg tenker at dette er både uproblematisk og positivt. Det er uproblematisk fordi dersom en foretrekker å bruke de åpne driverne så forandres ingen verdens ting om en ser bort fra en litt større ISO (ca. 114 MB). De proprietære driverne påtvinges ikke. De åpne driverne er fortsatt standard og man må derfor evt. aktivt velge å installere de proprietære driverne. Om man tilhører dem som mener Ubuntu ikke burde tilby brukerne noe ikke-fritt i det hele tatt så foranderer dette heller ingenting. Dette er nemlig helt likt muligheten man har hatt i alle år med å kunne å installere f.eks. proprietære nettverksdrivere. Det er positivt fordi man i stor grad klipper vekk en langvarig og helt unødvendig friksjon. Det er bare å titte innom et hvilket som helst supportforum for å innse hvorfor det gir mening å forenkle installasjonen av proprietære drivere for Nvidia. Selv om det kan være fristende å peke til hvor suveren situasjonen er for AMD og de åpne driverne rett ut av boksen (og godt er det) så er det nå en gang slik at en forutsetning for de aller fleste vil være å kunne bruke den maskinvaren de har. Situasjonen for Nvidia og de åpne driverne har dessverre alltid vært et stort ankepunkt og lite tyder på noen bedring i overskuelig fremtid, veien for de aller fleste Nvidia-eiere vil derfor uansett være å velge å installere de proprietære driverne. Da gir det også veldig liten mening å fortsatt ønske et uhorvelig antall nybegynnere velkommen ved å be de om å fra dag 1 måtte sette seg inn i hva en PPA er og hvilke kryptiske kommandoer de må skrive inn i et terminalvindu. Ikke minst en utfordring om maskinen ikke er på nett. Når denne fartsdumpen nå reduseres til en liten avkryssingsboks så senker dette terskelen for å kunne ta i bruk Linux og gir et større antall brukere muligheten til å oppnå en bedre opplevelse med den maskinvaren de allerede besitter.
 13. Hver gang disse oppslagene om netthets dukker opp så tenker jeg hvor bra det er at Diskusjon tok et aktivt standpunkt om å ikke hoppe på trenden som blomstret opp for noen år tilbake, om å skulle ta livet av anonyme diskusjoner. Det er et verdistandpunkt dere fortjener ros for. Selv om man kanskje finner et og annet innlegg som er på kanten her også, så virker det som vi har et betydelig høyere debattnivå her enn på de plattformer som krever full identitet. En del av årsaken må tilskrives flinke moderatorer, men pseudonymitet gjør det tross alt også litt vanskeligere å skulle gå løs på person.
×
×
 • Create New...