Jump to content
Cocola

Utføre arbeid selv - serviceheftet

Recommended Posts

Hei,

 

Jeg gjør en del arbeid på bilen min selv for å spare penger, og fordi jeg synes det er morsomt. Det jeg lurer på er hvordan vil dette se ut for serviceheftet og ved eventuelt salg av bil. Det blir jo "hull" fordi det står ikke oppført at for eksempel registerreim er byttet. Det jeg har byttet i det siste som har serviceintervall på seg er: regreim, dieselfilter, bremsevæske og olje.

 

Hvordan kan jeg forsikre en eventuelt kjøper at dette er gjort?

Edited by Cocola

Share this post


Link to post

Så fint ut det. Er dette godt nok hvis man skal selge bilen? Jeg trodde alt måtte være dokumentert i det originale serviceheftet.

 

Hvor viktig er det at stemplene er nøyaktig på kilometerintervall som det originale serviceheftet sier? To av stemplene er fra 1000 - 5000 km over.

Share this post


Link to post

Det er ikke noe krav til at servicer skal være gjort av autoriserte verksted, men mange som skal kjøpe bil ønsker jo den ekstra tryggheten det gir.

De vet jo ikke om du er kompetent mekaniker, eller en gjøk med ti tommeltotter, så kan bli vanskeligere å få solgt den.

Share this post


Link to post

Service intervall kan være forskjellig fra bil til bil, mange har 1 år eller 20000km, det som kommer først.

Om jeg skal kjøpe en bruktbil så er det en fordel om servicene er fulgt opp omtrent når de skal. Jeg tenker at både om du fyller inn selv i serviceheftet eller lager din egen liste over hva som er gjort og når og km-stand, så vil det være bra. Husk også å ta vare på kvitteringer for deler og olje.

Share this post


Link to post

Ta bilder under arbeidet. Legg f.eks gamle og nye deler ved siden av hverandre og ta bilder. Gjerne med forpakningen tydelig, slik at det ikke er tvil om at du fylte på rett og god olje, f.eks.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Så lenge du vet nøyaktig hva som inngår i servicen og får gjort dette på skikkelig vis så er det vel greit. Som kjøper så ser jeg an selgeren og bilen, og kjøper utfra inntrykket jeg får og det jeg ser. Jo raskere et verksted får gjennom bilene dess større inntjening. Gjør du det selv så kan du ta deg litt tid til å gjøre ting pedantisk som f.eks å kjøre bilen skikkelig varm, og få tappet ut hver en dråpe av den gamle og forurensede oljen. 

 

Et minus er om du ikke er erfaren nok til å sjekke andre ting, som f.eks slitedeler og oppdage svakheter i understellet på bilen osv som et verksted ville oppdaget når bilen er løftet opp.

 

Men som forsikring.. tja, kvitteringer og evt. bilder holder vel. Hva slags bil er det snakk om og hvor gammel er den? Det har også litt å si.

Share this post


Link to post

Jeg vil si jeg føler meg tryggere på å kjøpe en bruktbil av en som kan litt om bil og gjøre enkle ting selv, enn en som bare svinger innom verksted hver gang service lampa lyser og ellers knapt kan å fylle drivstoff og spylerveske.

Utover den vanlig service, som man kan gjøre selv, kan man ikke hoppe over PKK. Der sjekkes alt sikkerhetsmessige som hobbymekanikeren kanskje overser, så jeg ser ikke helt ulempen med å skifte slitedeler og annet selv. Ellers er vel også noen av service intervallene litt lange for få service kostnadene til å ikke se så store ut, bl.a. min bil har intervall på 90 000 km for skifte av luftfilter, selv foretrekker jeg å skifte hvert annet år.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Ser det er litt forskjellige meninger angående dette. Så alt i alt er det nok opp til kjøper og vurdere om dette er godt nok. 

Jeg skal bruke serviceheftet.net. Det så ut som en fin side. Bilder har jeg allerede tatt en god del av, og jeg skriver ned når jeg bytter de forskjellige delene. Kvitteringer har jeg elektronisk fordi alt er kjøpt på nett. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...