Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Anbefalte innlegg

Hei,

Ser etter en varebil jeg kan bruke som mini-campingbil. Planen er 3-4 måneder roadrip gjennom Europa.
Har et budsjett på maks 90.000kr og ønsker en bil som vil kreve lite vedlikehold i årene som kommer. 

Har vurdert biler som Hiace, Transporter og Vito, men innenfor mitt budsjett ser det ut til at det eneste jeg får råd til er en eldre bil som har gått langt. Hvis jeg i stedet ønsker en nyere bil (2012+) som har gått kortere enn 70.000 km, virker det som om Opel Vivaro er et godt alternativ. Kjørekomfort er uviktig. 

Er Opel Vivaro en driftssikker varebil? Noen som kan anbefale denne eller lignende varebiler? 

Hjelp mottas med takk (:

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde en Vivaro for noen år siden. Kjørte den ca 100 000 km på et år (fra 100.000 til 200.000 på telleren). Måtte bytte starter etter en stund, men ellers bare slitedeler. Tror det kan regnes som en ganske pålitelig varebil.

Takk for svar! Hva er ca forbruk på mila?

Noen motor du vil anbefale?

Lenke til kommentar

Jeg hadde 2-literen og hadde et forbruk på ca. 0,8l/mil ved blandet kjøring. Kunne klare å lure den ned mot 0,6 på langkjøring. Ville styrt unna 1,9-liters dieselen den ble levert med på eldre modeller pga. dårlig rykte.

 

Vet også om noen som har kjørt 2,4-literen en lengre periode uten å ha rapportert om store problemer.

 

edit: Mulig det var 2,5-liter (og ikke 2,4) ja, som Kremt skriver. Og variantene fra Renault og Nissan er selvfølgelig like gode.

Endret av frohmage
Lenke til kommentar

Ja den Opel/Saab/Alfa/GM dieselen var ikke av de beste. Regreim på 45 eller 60 tusen til slutt på de vel, med vannpumpe og alt?

Mye havarier på de der. 2.5 er sikkert bedre. Man må heller ikke se seg blind på Vivaro men kanskje se på tvilingmodellene også, Nissan Primastar og Renault Trafic.

Lenke til kommentar

Min far har en Nissan Primastar som har gått ca 90.000km og den var nettopp på verksted for utbedring av girkasse. Han har 6-trinns automat.

 

Hvis kjørekomfort ikke er viktig ville jeg anbefalt Toyota Hiace. Det er biler som er simpelt konstruert og kjent for å være uslitelige, men omtrent like gode å kjøre som tanks over ei steinrøys.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 10 måneder senere...

Min sønn har kjøpt en ny Vivaro. I dag virket ikke bremsene. Han hadde kjørt i rushen og bremset litt sånn som man gjør i rushen. Å så skulle han stoppe fordi bilen foran han stoppet. Da virket ikke bremsene. Han fikk høre der han kjøpte bilen at det var vanlig, de ble stive når man hadde tråkket noen ganger på dem. Syns det høres skummelt ut. Er dette vanlig?

Lenke til kommentar

Er jo på ingen måte vanlig at bremsene skal slutte å virke. Er det en helt ny bil? Isåfall er det jo en garantisak uten tvil. 

Hadde en Vivaro 2007 modell fra juni 2017 til oktober 2018. 

Rett og slett en ordentlig møkkabil. Er en skam at Opel har putta logoen sin på dette. Det lekker vann i fra pakningen under ved frontruta som renner ned på toppen av motoren. Dette fører til at dysene ruster fast og ingen får de ut selv med 20 tonns presseverktøy. Da har man to valg. Enten så må man bytte motor eller koste på nytt topplokk, registerkjede med tilhørende deler og 4 nye dyser til 2500 kr stykket. Tapte 40 tusen kr på denne møkkabilen jeg hadde. Aldri mer fransk varebil uten garanti. 

Endret av Opelduude
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

BILEN FRA HELVETE

Har en 2005 Opel Vivaro 1,9 CDTI. Jeg kaller den bare bilen fra helvete. Har aldri hatt en bil med så mye problemer. De mest utrolige ting som ryker og det skjer noe nytt hele tiden. Har prøvd å få den såpass i orden at jeg kan få den solgt men det nytter ikke. Nå står bilen igjen pga feil på startsperre. Får ikke av startsperren og da starter den ikke. Plutselig kan den starte og da går den fint, men den kan ikke stoppes og ta ut nøkkel, for da kan jeg bare glemme å få start på den igjen. Nå går den snart på skroten.

Endret av Blazer85TD
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...