Jump to content
torbjornen

SD-kort som plutseleg blei "read only"

Recommended Posts

Hei!

 

Eg har eit SD-kort som plutseleg nektar å ta imot nye data. Det er heller ikkje mogeleg å formatere kortet, som har blitt brukt i ein Windows-PC. Problemet viste seg ved at filer som eg hadde prøvd å lagre plutseleg var vekke så snart innhaldet var ute av minnet på PCen eller dersom eg tok ut kortet og sette det inn igjen. Eg får inga feilmelding ved forsøk på lagring, den får eg fyrst når Windows registrerer at fila som skulle ha blitt lagra ikkje er der.

 

Eg lurer på om dette er vanleg når eit minnekort har vore brukt ein del, og om det evt. er mogeleg å omgå mekanismen(?) som gjer det umogeleg å lagre eller slette innhaldet.

Share this post


Link to post

Det var det første jeg tenkte på men får det ikke til å stemme med forklaringen. Hvis du ikke får noe beskjed om at kortet ikke er skrivbart er det vel ødelagt. Spesielt om det ser ut som det blir skrevet til og det ikke holder på innholdet.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Nei, dette har ikkje noko med skrivesperra å gjere, for då får eg feilmelding ved forsøk på lagring. Kortet er forresten eit SDXC på 128 GB.

 

Etter eit Google-søk fann eg m.a. dette:

https://www.quora.com/How-do-I-fix-my-micro-SD-card-that-became-a-read-only-memory-card

 

Eg går ut frå at det øverste svaret diverre kan vere dekkande for mitt tilfelle, men lurte på om det er andre her som har vore borti noko liknande og/eller kan stadfeste at eit SD-kort vil bli "read only" etter å ha blitt skrive til mange nok gonger. Evt. om det finst nokon måte å få kortet skrivbart igjen.

Edited by torbjornen

Share this post


Link to post

Er kortet blitt mye skrevet til ?

Har du garanti på det ?

Har du muliget til å slette filer ?

 

Om du kjøper kort fra Kina/eBay er det ofte forfalskninger og tvilsom kvalitet spesielt om det er mye skriving til det, selv om det også er bra utsyr, så er risikoen mye høyere enn å kjøpe retail.

 

Hvis kortet ikke lar seg formattere er det nok lite å gjøre.

Share this post


Link to post

Eg kjøpte fyrst eit kort hos CDON i februar 2014. Deretter kjøpte eg to stykk til som var maken til det fyrste hos Proshop, dette var i november 2014. Eg trur kortet som sviktar, og som eg har brukt mest er det frå februar. Dette har stått fast i ein bærbar PC, og eg har brukt det som ein vanleg disk der eg har lagra alt mogeleg mellom himmel og jord. Så det har blitt hyppig brukt. Dei to andre korta er stort sett blitt brukt som backup.

 

Når eg går inn på lenka i bestillingsbekreftelsen frå november 2014 får eg opp dette:

https://www.proshop.no/Flashminnekort/Transcend-Ultimate/2393392

(Korta mine ser ut omtrent som på biletet, bortsett frå at teksten 30 MB/s og 200x ikkje står på desse).

Edited by torbjornen

Share this post


Link to post

Det er livstidsgaranti på kortet du linker til, men det er begrensniger på overdreven bruk.

 

*The Limited Lifetime Warranty will not apply to any Transcend memory cards being used in write-intensive applications, including but not limited to (as determined by Transcend): (i) recursive / in-car recording devices, (ii) video monitoring and surveillance devices, (iii) continuous data logging devices like servers, or (iv) other excessive uses that exceed normal use.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Korleis kan ein evt. benytte seg av denne garantien? Eg ynskjer uansett ikkje å sende frå meg kortet, sidan det også inneheld kontoutskrifter og andre opplysningar som ikkje bør komme på avvegar.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...