Jump to content
kristy123

Venninnetur

Recommended Posts

vi er to venninner i begynnelsen av 20åra som skal på tur i sommer i 2 uker. vi vet ikke hvor vi skal, og trenger tips til trygge steder for 2 jenter. sol og varme er ett must. skriv gjerne hvorfor vi skal dra til akkurat det stedet :)   

Share this post


Link to post

Da er det lettere å gi gode tips :)

 

De store turiststedene er gjerne veldig trygge, men man må selvfølgelig ta forhåndsregler (uansett kjønn). Hva har dere lyst til å se og gjøre? Frankrike og Italia er jo gode standardtips til folk som skal på tur.

Share this post


Link to post

Da er det lettere å gi gode tips :)

 

De store turiststedene er gjerne veldig trygge, men man må selvfølgelig ta forhåndsregler (uansett kjønn). Hva har dere lyst til å se og gjøre? Frankrike og Italia er jo gode standardtips til folk som skal på tur.

vi vil slappe av, sole oss, bade på fine strender, bli kjent med kulturen osv. egnetlig en helt vanlig chartertur :)

Share this post


Link to post

Kos, Kos, Hellas. Fine strender, gode folk.
Øya er også historisk viktig i både gresk, romersk og egyptisk historie.

Det er også muligheter for dagsturer til andre øyer i nærheten. Ta også turen til Zia for å se solnedgangen.

Anbefaler Imperial Hotel.

Share this post


Link to post

Roadtrip i storbritannia. Jeg gjorde det mine to venninner for to somre siden. Vi var hovedsaklig i nord - Wales, (grottetur, sommerfuglpark, delfiner, seler, Llanfairpwll (osv), zipleine, Snowdonia, Betws y coed +++. Brukte air bnb, campet noe, og endte våre 4 dager i london.

 

Fantastisk tur. Skulle gjerne gjort det igjen, men siden en av oss fortsatt betaler ned gjeld etter å ha blakket seg totalt, så får vi vente til økonomien til alle bedrer seg.

 

Vi besøkte for øvrig ikke alle plassene nevnt over, men mange av dem, og flere til. Og om du reiser siste uken i juni/1 uken juli, har det vært syden varmt de siste årene akkurat på den tiden.

 

Google gjerne en by som heter Llandudno, og en som heter Portmeirion. Sistnevnte er en italiensk-ispirert landsby på kysten av Wales.

Share this post


Link to post

Hvilken by i Norge reiser dere fra og hva er budsjettet?

 

Hvis dere har lyst på en litt alternativ tur på budsjett, uten masseturisme og til forholdsvis rolige plasser kan jeg gi noen gode tips. ^^

 

Det første jeg tenkte på hva Ohrid Lake som ligger ca 4 timer med buss fra Skopje, Makedonia. Dette er en skjult perle som stort sett kun lokale i Balkan benytter seg av. Råbillig.

 

Du får billetter fra Torp, Sandefjord med Wizz Air direkte til Skopje for 109 kr,- hver vei (JA, 109 kr,- Inkludert håndbagasje). Fra Skopje koster det ca 6-800 kr,- med taxi (ja, taxi ....) 4 timer til Ohrid Lake. Eller 70 kr,- med buss. Dere trenger ikke bestille på forhånd. 

 

Makedonia er en av de billigste landene i verden. Ohrid ligger ganske høyt oppe i en fjellside og har et rent og fint vann. To uker er litt lenge i Ohrid, så dere kan ta taxi til Thessaloníki i Hellas (ca 800 kr).

 

Taxiene i Ohrid kjører turist og lokal-pris. Lokalpris er 2,5 kr pr km - mens turistene ofte blir belastet ca vesentlig mer. Derfor er det viktig å avtale prisen på forhånd. Det skal aldri koste mer enn 15 kr,- med taxi i Ohrid, 100 denar. Uansett hvor langt du skal. Turistpriser er ofte 10 x dyrere. Altså rundt 100 - 150 kr,-. Dessverre har de ikke takstameter i taxiene i Ohrid pga dette.... slik at de selv velger hvor mye de skal ta. 

Edited by MellomAlt

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...