Gå til innhold

System- eller speilreflekskamera?


Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg er en fotograf som ikke har fulgt med på utviklingen av kamerahus de siste årene og trenger derfor nå litt kjøpshjelp :) Siden jeg reiser en del, så vurderer jeg nå et systemhus - men spørsmålet er om det vil dekke behovet mitt?

Jeg har vært heldig å hatt faste fotografstillinger, så kamerahusene har tilhørt arbeidsplassen. Men nå har jeg behov for å handle inn et eget. Tidligere kamerahus er Canon 5D (Mark I til Mark III) og div Hasselblad H3D og Mamiya 654 m/Leaf bakstykker.

Siden jeg har veldig mange Canon objektiver, så er det eneste kriteriet at det nye huset kan brukes disse.


Kameraet skal i hovedsak brukes til matfotografering i studio og i miljø. Men også noe produkt- og portretter. Oppløsningen må være høy, men bildene vil bli brukt på trykk i kataloger og nett.

Kamerahus jeg vurderer er:

Sony A7R II eller III
Sony A9
Canon 5D Mark IIII



Takker for alle tips!


 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan ikke se noe teknisk på noe av kameraene som skulle kunne utelukke noe av disse kameraene, alle kan gi deg topp kvalitet til denne bruken. 

Hvor stor oppløsning trenger du egentlig for et bilde som skal trykkes i en katalog? EOS 550D gir deg den kvaliteten du spør etter, med kontrollert belysning og god tid på motivene. 

Prøv alle og kjøp det du liker best. 

Lenke til kommentar

Bare for å presisere en ting, så er systemkamera og speilreflekskamera akkurat det samme, da det er en betegnelse på kameraer med utbyttbare optikk.
Samme som speilløse systemkameraer som antar at det er det du tenker på.

Sony A9 ville jeg droppet fra listen, det er et dedikert action kamera.

Canon har også 5DSr som er megapixel monster perfekt til ditt bruk.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+5132

Siden jeg har veldig mange Canon objektiver, så er det eneste kriteriet at det nye huset kan brukes disse.

 

Dette punktet taler veldig sterkt for å kjøpe Canon-en. Du kan kjøpe adapter, men det er 1) merkost (husk å ha det med i regnestykket!), 2) Unødvendig tungvindt, 3) Kan gi problemer med enkelte objektiv: Autofokus fungerer av og til suboptimalt og vanligvis ikke like raskt, det kan være at noen objektiv ikke fungerer/har store feil.

 

Hvis du går for sonyen bør du google hvert objektiv for å forsikre deg om at det fungerer (metabones har  også vanligvis en oversikt over hva som fungerer).

Lenke til kommentar

Siden du har mye Canonoptikk så ville jeg gått fåor Canon for å slippe adaptere o.l.

Jeg ser et av alternativene du har satt opp er Canon 5D markIV som er fullformat, og siden Sony-alternativene dine også er fullformatkameraer så vil jeg nevne at Canon også har ett alternativ til som er fullformat i Canon 6D.

 

Nå vet jeg ikke om budsjett spiller noen rolle i det hele tatt for deg, men prisforskjellen mellom 5 og 6 seriene er merkbar. Det er selvsagt mulig at du mister noen "kvaliteter" innenfor din type fotografering med dette rimeligere kameraet, det er det lettere for deg å vurdere. Jeg ville uansett bare nevne at alternativet er der. Hvorfor ikke ta en tur i en fotobutikk og prøve begge kameraene.

Lenke til kommentar

Som tow skriver kreves det ikke veldig høy oppløsning/avansert kamera for bruken du beskriver. Det lønner seg alltid å oppgi hvorfor når du er ute etter en egenskap som høy oppløsing. Da får mer fokuserte svar og mindre kommentarer om alt du egentlig ikke trenger.

 

Når det gjelder Sony så fungerer autofukus med Canon-optikk rimelig bra med de tre husene du nevner. Men et Metabones-adapter koster en del og personlig er jeg ikke veldig glad i adaptere (selv om jeg har et Canon til Olympus-adapter selv) som hovedløsning. Jeg synes et bra adapter er et greit alternativ i en overgangsperiode, eller for et eller to objektiver som ikke brukes så ofte.  

 

Vurderer du likevel et Sony hus vil jeg i hvert fall anbefale å få testet adapterløsningen før du handler. Hvis det ikke er mulig så prøv å finne tester på nettet som har prøvd kombinasjonene du vil bruke mest. Mener også å ha sett en kompatibilitetsliste, men husker ikke hvor. Muligens hos Metabones.

 

Når det er sagt så liker jeg Sony fullformat hus bedre enn Canon sine for øyeblikket. Sensorene er litt bedre, husene er mer kompakte (en mellomting hadde kanskje vært ideelt) og alle har justerbare skjermer - noe jeg liker veldig godt for stativbruk. Som Tore Hansen kommenterte er A9 veldig rettet mot sport/action. Det betyr ikke at det er uegnet til andre formål, men du får lavere oppløsing og høyere pris uten egentlig å ha glede at hastigheten som er den store fordelen til A9.

 

A7R ii er et godt kamera, og selvsagt rimeligere enn siste versjon. Ulempe er batterilevetid som mange klager på med dette huset, men veldig individuelt hvor plagsomt folk synes det er å bytte batteri innimellom. A7R iii har bedre batterikapasitet, men det er også et mye mer modent og gjennomarbeidet produkt. Jeg ville gått for A7R III hvis jeg skulle valgt noe fra Sony budsjettet ikke er veldig stramt. 

 

Har egentlig ikke så mye å si om Canon. Selv om Sony nå har hus som mange liker veldig godt er Canon fortsatt markedsleder og har ekstremt velprøvd og velfungerende teknologi. 6D II er innstegsmodellen, men eneste med dreibar skjerm. Dårligst sensor, men helt OK og rimeligste fullformatalternativ fra Canon. 5D IV har litt bedre sensor, litt høyere oppløsning, og litt mer av det meste og er vel Canons arbeidshest fremfor noen. 5DS® har flest piksler fra Canon, men litt eldre sensorteknologi enn 5D IV. Personlig synes jeg 80D er Canons mest interessante speilrefleks for tiden, men det er ikke fullformat.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...