Gå til innhold

Nå kjører alle verdens supermaskiner på topp 500-listen samme operativsystem: – Dette er totalt dominas


Anbefalte innlegg

 

Alle top 500 kjører linux ? likevel er skittne m$ verdens største ledene os.

forstå seg den som kan på logikken i dagens skittne kapitalist samfund..

 

Er virkelig imponert dog over at ALLE top 500 stormaskiner kjører Linux. Kult.

 

Syns det er dårlig gjort av Herr Røise og bare skriver "samme operativsystem"

istedefor å si rett ut "Linux" i tittelen ! Akkurat som om han jobba for m$ og ikke ville

si høyt hva som var verdens kulest os =) kansje han vil rette på det ? *håpfull*:)

 

Imponerende hvilket hat du har over alt som gjør det mulig for deg å sitte her å kommentere. Hadde det ikke vært for kapitalistsamfunnet, så hadde du mest sannsynlig vært heldig om du fikk lov å måke kumøkk hele dagen.

 

Tror du virkelig at Linux/open source handler om love and peace? det handler om å tjene penger, men bare på en annen måte. Dette ser man ved at typiske open source produkter aldri er "helt ferdige" for at det lettere skal kunne selges timer på konfigurasjon, tuning etc. Motivasjonen for å ferdigstille og gjøre det enklest mulig er ikke der. mens man I lukkede programvareløsninger, ønsker å tjene penger på programvaren og ikke selge timer på å få det til å virke. Her er motivasjonen å skape et produkt som gir deg minst mulig arbeid i ettertid.

Skjønner ikke helt poenget ditt. Har satt opp utallige linux server, kan ikke si at der er så veldig vanskelig. Liker man ikke å bruke consol/terminal finnes det utallige web baserte admin verktøy som kan gjøre dagen din lettere som admin. De mytene at linux er så tidkrevende eller vanskelig stemte kanskje for en del år tilbake, men ikke i dag. Uansett om skal sette opp Windows, Unix, FreeBSD eller Linux server må man vite hvordan netverk og web fungerer. Har pr dags dato ikke burkt 1 krone på linux lisenser eller programvare for linux. Skal man kjøre en windows server med, epost, web, sql +++ blir det fort veldig dyrt. Jeg har ikke noe i mot Windows, bruker det selv på Desktop på flere av mine pcer, men på server er det ingen tvil hva JEG ville ha valgt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

 

Det har vel mye med at Microsoft også har begynt å ta betalt per cpu-sokkel og cpu-kjerne for servere.

 

Blir fantastisk dyrt for supercomputere som i hovedsak er en stor samling CPU-kjerner.

Dersom noen ville kjøra Windows på supercomputerar, og Microsoft var interessert i å komma på top 500 lista, så ville nok lisensane vera det minste problemet. Eg vil anta at det har størst betydning at det alt finst stor ekspertise på å kjøra Linux på denne typen systemer, og då er det liten grunn til å bruka noe anna.

 

Microsoft satset hardt på top500, og var inne på lista. De kom med eget OS i 2008 for formålet (Windows HPC server). De feilet totalt og er i dag irrelevant. Ikke ulikt det som skjedde med mobiltelefoner. For de av oss som fulgte historien tett er det rimelig klart hvorfor det gikk som det gikk. Nå er det web-servere som står for tur, og tallene fra Azure tyder på at Microsoft sliter også der.
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Når Apple ikke klarer å få med et eneste OS på denne top 500-lista så er det nok ikke lenge før de må legge inn årene ...

Det er verre enn som så. Apple har tapt hele server-markedet. De har ingen server-produkter igjen. De lever godt på andre produkter, men det gjør dem sårbare. De kompenserer med å tilby en rekke skytjenester, men du kan jo drømme om hvordan det hadde gått med MacOS dersom office-pakka ikke var tilgjengelig. Hva tror du icloud kjører på? Windows kanskje? MacOS? Nei, trodde ikke det. Exchange og Sharepoint er siste skanse for Microsoft på server. Når de faller skal jeg sprette hele sjampiskassa. Så skal vi knekke ballegrepet på desktop, og så skal jeg komme å besøke deg så vi kan spille litt på din xbox2030 med hololens og mimre tilbake :-P
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ja, og hvis du vil se hva/hvem som skapte problemer, så leser du posten min en gang til. Lock-in fra exchange+office var faktisk de eneste problemene som Munchen rapporterte. I 2017 er det kanskje på tide vi kommer oss ut av det grepet?

 

Forøvrig har mange andre byer gått over til linux i mellomtiden. Spesielt har googledocs+gmail gitt mange en mulighet til å slippe unna jerngrepet, og rullet ut Chromebooks (som jo kjører linux). Mange norske kommuner er allerede på listen. Narvik og Trondheim var vel blant de første. Faktisk har nå Chromebooks blitt foretrukket løsning for skoler i mange ledende land i verden. Microsoft har ennå ikke forstått hva som traff dem. Helst skulle jeg sett en åpen kontorpakke, men Chromium OS er open source og linux, faktisk mer standard linux enn Android, og endelig blitt det netbooks forsøkte på en stund. Vel så viktig, googledocs+gmail virker like bra fra enhver linuxdistro, så her i hjemmet har endelig yngstemann unngått den dritten som de eldre søsknene måtte finne seg i.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg innrømmer gjerne at app-utvalget er enormt på iPhone (som jeg nå bruker mest) sammenlignet med Windows Mobile, men jeg savner de "dynamiske flisene" fra Windows Mobile Start Screen. Rader og kolonner med ikoner minner altfor mye om Program Manager fra Windows 3.11 ...

 

Men det hjelper ikke å ha "verdens beste brukergrensesnitt" dersom det ikke er stor nok interesse for å lage app'er. Det ble en Catch 22; mangel på app'er holdt folk unna, mangel på brukere holdt app-utviklere unna.

Lenke til kommentar

Linux har vel >50% på Azure nå, etter det jeg har fått med meg.

Jeg ser ikke at det skal ha noen innvirkning på Desktop-markedet i overskuelig framtid, men 20 år framover er lenge i denne bransjen, så hvem vet hva slags plattformer som brukes da. Kanskje en eller annen form for tynn-klient?

Så du har virkelig ikke fått med deg det som har skjedd de siste to årene? Selv netmarkeshare rapporterer nå at linux har en desktop andel på 3%, tre ganger mer enn de rapporterte for et par år siden. Som en liten pekepinn på temperaturen i øyeblikket kan vi jo se hva toppselgerne hos amazon er:

https://www.amazon.com/Best-Sellers-Electronics-Laptop-Computers/zgbs/electronics/565108

altså i skrivende stund har linux-laptoper 1., 3., 4., 8., 10., 11., 13., 14., 16. 17., 18. og 19. plass. Ingen kjøper disse for å kjøre windows på dem. Som jeg skrev i posten over, Microsoft forstod ikke hva som traff dem, og virker like sjanseløse mot denne bølgen som alle de andre. Du kan lese en artikkel på temaet fra april her:

https://techcrunch.com/2017/04/27/as-chromebook-sales-soar-in-schools-apple-and-microsoft-fight-back/

Lenke til kommentar

Endelig *pop* der for sjampiskorken :-)

 

Tør vi spå 100% linux på Azure innen ti år :-P

For alt av SaaS løsninger er vi vel på ca 100% linux allerede, Azure eller noe annet. Alt annet er umulig å automatisere tilfredsstillende. For de IaaS løsnigene der ute som kjører all verdens bedrifter sin tekniske gjeld vil vel windows leve lenge. Folk flest er trege.

Lenke til kommentar

For de IaaS løsnigene der ute som kjører all verdens bedrifter sin tekniske gjeld vil vel windows leve lenge. Folk flest er trege.

Det er sant, spesielt for bedrifter. Likevel, en del av skiftene har skjedd utrolig raskt. Nå utsatte Microsoft døden til windows phone noen år med å ta med seg Nokia i dragsuget, men det er likevel utrolig hvor raskt det gikk. På tungregning husker jeg de første linuxklyngene som kom for snart femten år siden, og nå virker det som om både Apple og Microsoft har innfunnet seg med at de aldri kommer inn på det markedet. IBM var sist hold-out med AIX, men å fortsette å pushe AIX mener jeg er en av de aller største tabbene IBM har gjort det siste tiåret. Microsoft fortsetter vel å pushe sin web-server, men jeg er svært usikker på hvor mange som går på nå. Å bygge web-løsninger på .Net i dag vil jeg kalle høyrisiko investering.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...