Gå til innhold

SOS en Pappa trenger hjelp. Streaming/Recording Pc


Anbefalte innlegg

Du trenger verken et capture card eller en ekstra PC. Sett deg inn i software først TS, det er det som er vanskelig og som er viktigst å lære seg først. Maskinvare er simpelt; "Jeg trenger så mye kraft" --> Kjøp --> Slå på og installer det som trengs.

 

Den PC'en du nevnte over er mer enn bra nok for jobben. Nvidia Shadow Play er helt kurant i starten da det er enkelt, men det er ikke det beste. Det man bør lære seg aller først er redigering. Du kan publisere 2 videoer av samme materiale der en får tommel ned av alle og en får tommel opp av alle.

 

Med andre ord så kan du egentlig bare droppe denne tråden og komme tilbake senere :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den personen jeg vet om som har mest ekstremt setup for streaming er 

www.twitch.tv/lirik

 

Ganske stor streamer, så meste av utstyret er sponset og også bygget av folk som vet hva de driver med.

 

Han har 2 PC setup for streamingen sin.

 

Enig i at 2 PCer ikke virker så nødvendig, men om du har lyst å holde på med det så er jo det greit.

 

På PC nr. 2 vil du da nødvendigvis ha et for for "capture card" eksempelvis det Elgato kortet over. Her har du en guide for capture cards:

https://www.highgroundgaming.com/best-capture-cards/

 

Anbefaler å ha ting i tekst for slik, mye enklere å stoppe opp å sjekke ut noe osv enn i videoformat. Kan lett komme tilbake og sjekke informasjon osv. 

 

Jeg ville ikke anbefalt noen kort over 1080p@60 på dette tidspunktet. Selv Lirik som jeg nevnte over streamer til Twitch med 900p som source oppløsning. Mange andre med dårligere PCer streamer 1080p, men problemet her er bitrate. Både YouTube og Twitch har begrensninger. Så når du laster opp på YouTube er det faktisk et tips i å laste opp i høyere oppløsninger enn det du tok det opp i (1080p), fordi høyere oppløsninger på YouTube har høyere grense for bitrate. Så samme video i 1440p ser bedre ut, fordi den får høyere bitrate. Selv om videoen bare ble oppskalert.

 

Hvis du skal ha en sekundær PC til opptak så trenger den ikke å ha veldig mye. Folk som ikke bruker masse penger på sine setup pleier å ta sin gamle gaming PC og putte et opptakskort i den. En ting som er greit å vite i forhold til streaming er at den utnytter prossesortråder veldig bra. Så AMDs nyeste CPUer er veldig gode for det formålet. De gir deg veldig mange tråder til en lav pris. Dårligere enn Intel CPU til ren gaming, men knuser en Intel i streaming ytelse. 

 

Laget et eksempel på hvordan en slik PC kan se ut, også med pris:

https://www.prisjakt.no/list.php?l=420572&view=l

 

Legg til minst 500 kr for å finne produkter på lager, frakt ol.

 

Og så er det vel en 3000 kr ekstra for det capture kortet pluss Windows? Og du må gjerne ha en skjerm så du ser hva som skjer også. For redigering kan jeg ellers anbefale Dell skjermer. Dell Ultrasharp brukes av profesjonelle til redigering. Du må opp i ~2500 kr for en slik skjerm, men en uten den merkingen kan fåes for rundt 1400 kr. Fortsatt veldig bra, og mye mer nøyaktig enn noe annet i den prisgruppen. Ikke bra for gaming, men kontor/redigering for en billig penge er den super til!

https://www.prisjakt.no/product.php?p=3328449

https://www.prisjakt.no/product.php?p=3587456

 

 

Som nevnt over så er det og mulig å sette inn en Nvidia GPU med mange CUDA kjerner for å akselerere videoredigering, men jeg tror ikke det er nødvendig på dette tidspunktet. Kvaliteten blir ikke bedre, du sparer kun tid på det. Og det koster jo lett like mye som PCen ellers tilsammen.

 

 

Jeg ville sagt en slik PC vil være en veldig solid streaming PC som vil kunne klare alt helt fint. Det eneste jeg ser som oppgradering fremover ville vært capture kortet. Det er lett å utvide med flere HDD for mer lagring. Det går an å sette inn en rask M.2 PCI NVME SSD disk også om det kommer til å bli viktig i fremtiden. Men jeg ser ikke helt at streaming skal bli plutselig mye tyngre på en stund. Den største grensen er jo nettverkytelse, og da servere hos YouTube og Twitch. Og CPUen her er ganske kraftig, med mulig for overklokking også, så selv med høyere ytelseskrav så tror jeg den vil holde seg godt. Så samtidig som du ikke akkurat trenger den nå, så vil den og kunne vare veldig lenge. Selvfølgelig om du venter noen år vil du jo få noe bedre for samme pengene. 

 

 

 

 

Ellers utenom det så er det @Noreng listet veldig gode tips å følge. Shadowplay fra Nvidia GeForce Experience tar videostrømmen fra GPU, og GPUen vil kunne gi deg strømmen du trenger uten at det koster mye i ytelse. Så det å bruke denne programvaren er det ingen som kan slå på en enkel PC i opptak. Fordi det er laget av NVidia som har GPUen, så fungerer på en helt annen måte en noen andre programmer kan ha. Komprimeringen har som sagt over ikke noe å si, det blir komprimert på YouTube uansett. Lossless opptak er bare bortkastet.

 

 

For streaming så trenger du virkelig ikke bruke penger på SW. Bruk OBS. Ikke alltid perfekt, men ingenting er.

 

 

Men ja til slutt, det er svært få som bruker mye penger på utstyr før de er rimelig populære. Så helt klart om du lager en PC som jeg viste, og du holder litt på med OBS, setter innstillingene på en god måte så vil du helt klart få bedre resultat. Også etter komprimering fra YouTube. Jeg vet ikke hva capture card lirik bruker nå, men jeg kan garantere deg at det er et mer spesielt og dyrere enn det Elgado kortet.  Bare audio mikseren hans er over 400 USD. Alt utstyret hans er sikkert 20.000-30.000 USD tilsammen. Så har han bra kvalitet i forhold til andre? Helt klart. Du kan se kvaliteten er over det meste andre folk har. Men det er ikke det som gjør han populær, det gjør ingen populær. Vanligvis kommer det etter. Så om du gjør det for at gutten din skal få god nok kvalitet på YouTube videoene sine, så ville jeg sagt det ikke er verdt det. Hvis du derimot synes det er gøy, ser på det litt som hobby, noe å gjøre sammen med gutten så kan det jo være noe kult å gjøre sammen. Da gjerne involvere gutten i konseptene og byggingen.

 

OBS, Open Broadcaster Software? Når man streamer f.eks på Twitch kjører man ikke Twitch sitt software? Jeg har aldri Streamet noe og vet lite om det. Ser ikke for meg at littlingen skal streame noe til å begynne med, blir vel å legge redigerte videoer ut på Youtube. Hvor viktig er det å ha web cam kontra ikke ha? Har jeg forstått det rett har jeg bra nok utstyr pr.d.d. Lyd er viktig har jeg forstått så jeg tror jeg går til innkjøp av Yamaha MG10XU USB.

 

Hvordan markedsfører man en youtube kanal? eller produserer man bare til folk kommer av seg selv?

 

Hadde også satt pris på om noen hadde hatt gidda og sett over noe av det jeg har lagt ut på youtube og gitt meg tilbakemeldinger på det. :D

 

 

 

 

Lenke til kommentar

Twitch har ingen software. Du får en nøkkel hos twitch som du limer inn hos OBS (Ja open broadcaster software) og så sender du fra din PC til din kanal på twitch. Akkurat den delen er veldig enkel, så du kan jo bare teste litt og se om du vil. Finnes mange guider på det.

 

Web-kamera er utrolig vanlig, og noen vil si ja du må ha web-kamera, men det må du egentlig ikke. Det finnes folk som er populære uten det. Spesielt med spill. Helt klart langt mer vanlig med web-kamera, men ikke et must. 

 

Lyd ville jeg sagt er viktigere enn videokvalitet i forhold til det du har nå ja. Lyd merkes mye bedre enn videokvalitet også. Folk klager og mye mer med en gang der er problem med lyd enn video. 

 

Av det jeg har hørt og forstått så er det viktigste en må lære seg å snakke til seg selv. Bare snakke om ting, hva en driver med osv, uten å trenge at noen er til stedet. Og at det skal være naturlig.  Det krever mye trening nesten uansett hvem du er, bare noe en må bli vant med. Siden det er rimelig merkelig. 

 

Og en bør ikke se på det som en jobb, og ha mål om å ha dette som jobb. Mer se på det som noe som er gøy å gjøre, en hobby.  Noe som du liker, og hvis du blir stor nok så vil du gjøre det fulltid. Gutten har jo uansett mange år igjen med skole. Folk liker best andre som er naturlige og har det gøy med det de gjør. 

 

Det er og viktig med faste rutiner for ting. På YouTube betyr det laste opp x antall videoer per uke. Laste opp på X dag, klokken y ca. Da vet folk sånn ca når videoene kommer, og de vet hvor mye de får hver uke. Eller på Twitch så er det å starte samme tidspunkt hver dag. Gjerne 6 dager i uken, med 1 dag fri. Det å ta lengre pauser pga ferie kan og gå en del utover seertallet.  Så er ikke nødvendigvis en like lett jobb som noen skal ha det til. 

 

 

Markedsføring er veldig vanskelig. Så utrolig mange der ute. Som gjør all slags. Beste måten er ofte at noen andre ser ett eller annet som de likte godt og deler det, men det er jo utenfor deres kontroll. Nye spill har alltid mer interesse, så husk at om det er titler han liker å spille, gjør det med en gang spillet kommer ut. Om du har mer seere kan du sende mail til utviklere om tidlige nøkler. 

 

Men ofte så har folk som er store nå bare produsert innhold i lengre tid til veldig få seere, men de har bare fortsatt i år etter år som hobby. Og sakte men sikkert har de fått litt og litt mer. Det er vanligvis ingen snarvei til å bli kjent. (snarveier involverer ofte andre negative konsekvenser).  

 

Og husk selv om det er lite views i lengre periode så betyr det ikke nødvendigvis at innholdet er dårlig. Bare med så mye konkurranse er det vanskelig at folk en gang er innom innholdet. Og hadde jeg vist en god måte å markedsføre på hadde jeg startet firma! :p

Lenke til kommentar

Twitch har ingen software. Du får en nøkkel hos twitch som du limer inn hos OBS (Ja open broadcaster software) og så sender du fra din PC til din kanal på twitch. Akkurat den delen er veldig enkel, så du kan jo bare teste litt og se om du vil. Finnes mange guider på det.

 

Web-kamera er utrolig vanlig, og noen vil si ja du må ha web-kamera, men det må du egentlig ikke. Det finnes folk som er populære uten det. Spesielt med spill. Helt klart langt mer vanlig med web-kamera, men ikke et must. 

 

Lyd ville jeg sagt er viktigere enn videokvalitet i forhold til det du har nå ja. Lyd merkes mye bedre enn videokvalitet også. Folk klager og mye mer med en gang der er problem med lyd enn video. 

 

Av det jeg har hørt og forstått så er det viktigste en må lære seg å snakke til seg selv. Bare snakke om ting, hva en driver med osv, uten å trenge at noen er til stedet. Og at det skal være naturlig.  Det krever mye trening nesten uansett hvem du er, bare noe en må bli vant med. Siden det er rimelig merkelig. 

 

Og en bør ikke se på det som en jobb, og ha mål om å ha dette som jobb. Mer se på det som noe som er gøy å gjøre, en hobby.  Noe som du liker, og hvis du blir stor nok så vil du gjøre det fulltid. Gutten har jo uansett mange år igjen med skole. Folk liker best andre som er naturlige og har det gøy med det de gjør. 

 

Det er og viktig med faste rutiner for ting. På YouTube betyr det laste opp x antall videoer per uke. Laste opp på X dag, klokken y ca. Da vet folk sånn ca når videoene kommer, og de vet hvor mye de får hver uke. Eller på Twitch så er det å starte samme tidspunkt hver dag. Gjerne 6 dager i uken, med 1 dag fri. Det å ta lengre pauser pga ferie kan og gå en del utover seertallet.  Så er ikke nødvendigvis en like lett jobb som noen skal ha det til. 

 

 

Markedsføring er veldig vanskelig. Så utrolig mange der ute. Som gjør all slags. Beste måten er ofte at noen andre ser ett eller annet som de likte godt og deler det, men det er jo utenfor deres kontroll. Nye spill har alltid mer interesse, så husk at om det er titler han liker å spille, gjør det med en gang spillet kommer ut. Om du har mer seere kan du sende mail til utviklere om tidlige nøkler. 

 

Men ofte så har folk som er store nå bare produsert innhold i lengre tid til veldig få seere, men de har bare fortsatt i år etter år som hobby. Og sakte men sikkert har de fått litt og litt mer. Det er vanligvis ingen snarvei til å bli kjent. (snarveier involverer ofte andre negative konsekvenser).  

 

Og husk selv om det er lite views i lengre periode så betyr det ikke nødvendigvis at innholdet er dårlig. Bare med så mye konkurranse er det vanskelig at folk en gang er innom innholdet. Og hadde jeg vist en god måte å markedsføre på hadde jeg startet firma! :p

 

Ja, det skal ikke være lett tenker jeg, det er derfor jeg begynner i det små. trur kanskje jeg skal opprette en kanal til ham allerede nå der han spiller uten web kamera og legge ut litt i ny og ne så han har en fot innendørs til han kan drive på mer med det.

Lenke til kommentar

Du bør vel vente 4 år hvis du skal følge retningslinjene. Det er neppe et smart valg å starte en karriere ved å bryte retningslinjene.

 

 


The Twitch Services are not available to persons under the age of 13. If you are between the ages of 13 and 18 (or between 13 and the age of legal majority in your country of residence), you may only use the Twitch Services under the supervision of a parent or legal guardian who agrees to be bound by these Terms of Service.

 

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

 

Du bør vel vente 4 år hvis du skal følge retningslinjene. Det er neppe et smart valg å starte en karriere ved å bryte retningslinjene.

 

 

The Twitch Services are not available to persons under the age of 13. If you are between the ages of 13 and 18 (or between 13 and the age of legal majority in your country of residence), you may only use the Twitch Services under the supervision of a parent or legal guardian who agrees to be bound by these Terms of Service.

 

 

 

Snakker ikke om twitch: uten web kamera, er vel lite vits med Twitch uten web cam

Lenke til kommentar

Ok, men det er vanløig at det er krav til alder samme hvilken innholdstjeneste du skal opprette en konto hos.

 

En ting du kan gjøre er å lage et fullstendig oppsett til streaming og bruke opptaksfunksjonen i  OBS til å "øve på sendinger."

 

Når det gjelder produksjon av innhold, kanskje du kan ta opp spilling, klippe ut, redigere og legge ut høydepunkter og diverse. Det kan være vanskelig å få folk til å se på store bolker av noe hvis det ikke skjer noe spesielt eller er redigert.

 

En stream blir upersonlig og kjedelig uten et kamera. 

Endret av BadCat
Lenke til kommentar

En stream blir upersonlig og kjedelig uten et kamera. 

 

Det er en smaksak. Det er mange proffe streamere som velger bort kamerafeed for å ikke forsøple screen realestate.

 

Vi må også huske på at han her er fortsatt veldig ung, og internettet er en kynisk plass, så å klistre ansiktet hans foran en drøss av anonyme brukere utsetter han veldig for mobbing.

Lenke til kommentar

En av Twitch sine største streamere har ikke noe webkamera. Det vanligste er jo folk som er veldig utadgående, viser og deler alt i livet, har kamera osv. Men det betyr ikke at de har personlighet, og andre ikke har. Det er ikke alle som vil se på den typen folk selv om de er mest "underholdene" sånn sett. Det finnes mange mennesker i verden, finnes marked for mange forskjellige stiler. Det er ikke sikkert at det å være "normal" er den beste strategien. 

 

Det som gjør det forskjellig fra TV på mange måter. 

 

Og hvis du naturlig ikke viser så mye reaksjoner, og du ikke faker reaksjoner osv, er det mye vits med webkamera? Egentlig ikke. Jeg vet ikke med andre, men det er sjeldent jeg ser på web-kamera når jeg ser på streams. Og for streams uten så er det aldri et savn. 

Lenke til kommentar

Vil bare skyte inn noe her.... Noe som ikke angår selve streamingen eller utstyret... Men altså denne sønnen din er ni år og vil bli en såkalt streamer/Youtuber? Jeg ville ikke anbefalt han å starte med dette før han ihvertfall er rundt 15-17, kanskje opp mot 18 faktisk.  Sånn som barn og unge har lett for å bli hetset på nettet for ting de legger ut osv.. så ville jeg absolutt ikke anbefalt dette til en gutt/jente på 11-13 år eller rundt den alderen der men, heller holdt de igjen enda noen år sånn at de er såpass gamle at de kan takle presset som muligens kommer med dette her.  Og her snakker vi da fort 5-8 år frem i tid og innen den tid kan mye av dette her ha forandret seg voldsomt med tanke på utstyr og diverse greier... Kan godt hende sønnen din har fått seg helt andre interesser også når man kommer så langt frem i tid. Så jeg ville ihvertfall ikke kjøpt inn noe spesielt dyrt utstyr nå. Men bruk heller det du har av utstyr og lek deg litt med det først ;)   

Lenke til kommentar

Hei... jeg trenger hjelp

 

Jeg er far til en gutt som har et STORT ønske om å bli "youtuber"

 

Som en mann som vokste opp i Pc´ens tidsalder så har jeg ingen planer om å feie det under teppet som en tåplig ide. Etter hva jeg har forstått er det penger å hente der som med en A4 jobb og da vil jeg støtte han i dette og trenger derfor HJELP!

 

Jeg er en casual gamer og har ikke peiling på NOE av dette og har den siste mnd prøvd å sette meg inn i dette så jeg kan hjelpe ham når den tid kommer. Han er bare 9 på dette tidspunktet så det blir en liten stund til jeg slipper han løst med streaming og web cam.

 

Jeg har startet min egen "youtube" kanal, jeg har kjøpt et program som heter DxTory som tar opp spill og satt med inn i "codecs", kjøpt redigeringsprogrammer osv som jeg sitter og klusser med tar opp spill og redigerer. Prøver og gjøre det meste for å sette meg inn i dette uendlige universet av duppedingser som jeg forstår fint lite av, det er jo et uendelig HAV av ting en må sette seg inn i og jeg står med blanke ark og trenger sårt hjelp.

 

Etter hva jeg har lest meg fram til bruker disse streamerene en egen dedikert Pc til streaming/recording/redigering. Denne Pc´en er vistnok ikke lik en vanlig pc da den ikke trenger alt som en "gaming" pc trenger og trenger kanskje mer av andre ting. Hvordan ser en slik pc ut? Er AMD bedre enn intel?

 

Jeg merker at jeg får problemer med opptakene mine da jeg tar opp og gamer på samme pc, cpu warning osv, jeg vet ikke engang hvordan jeg kobler opp en ekstern pc til å ta opp fra en annen pc.

 

Er det noen mennesker her inne som har peiling og kan hjelpe?

 

Hilsen meg SneakyWoolCloth

 

 

 

Jeg er vist i samme båt som deg. Bare at jeg vil bli bedre på å lage proffe-videoer enn mine nub-vidoene som jeg allerede har på min kanal. :hm:

Så bare skjekk ut, hvis du er nyskjerrig på min YT-kanal. Som jeg sa, så har jeg kun bare nub-vidoer. :wee: Det er kansje ikke så mye idér å hente fra mine vidoer.

 

 

Har ikke akkurat sort ønske om å bli en stor YouTuber, en form for indiselskap, opplegg, sikkter jeg mer til enn YouTuber.

Lenke til kommentar

Jeg tenker at denne kunnskapen, læringen og mestringen som din sønn kan få her uansett er bra. At far og sønn gjør et større prosjekt sammen er supert. Må si meg enig med andre her; skal du putte en 9 åring på Youtube bør du følge nøye med.

 

Nå ville ikke jeg sett for mange år fremover her. Iallefall ikke med min 9 åring. Det er mange faser de skal gjennom, så ikke bli for skuffet dersom interessen plutselig skulle falle.

 

Lykke til med et spennende prosjekt!

Lenke til kommentar

Jeg tenker at denne kunnskapen, læringen og mestringen som din sønn kan få her uansett er bra. At far og sønn gjør et større prosjekt sammen er supert. Må si meg enig med andre her; skal du putte en 9 åring på Youtube bør du følge nøye med.

 

Nå ville ikke jeg sett for mange år fremover her. Iallefall ikke med min 9 åring. Det er mange faser de skal gjennom, så ikke bli for skuffet dersom interessen plutselig skulle falle.

 

Lykke til med et spennende prosjekt!

Neida, som sakt, skal ikke noe web cam til osv, det blir at han bare spiller et spill med stemme eventuelt. Tror dette kan være motiverende, åsså er det jo bare å slå av kommentarer. interessen kan fort forandre seg ja, men jeg kommer ikke til å sette meg på bakbeina til noe han vil, det eneste jeg kan gjøre er å støtte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...