Gå til innhold

Hjelp til søknad til IT stilling


Anbefalte innlegg

Hei,

Jeg skal nå søke etter noen IT stillinger. CV-en er ferdig fylt ut og fått godkjent av flere som har gått gjennom den. Men jeg sliter dessverre med å skrive en jobb søknad. Jeg er mye flinkere på intervjuer enn å formulere meg på en søknad.

 

I min arbeidskarrière har jeg aldri hatt behov for å sende noe søknad, ofte er jeg blitt anbefalt gjennom nettverk (bekjente og sjefer). 

 

Har jeg bredt erfaring innenfor HR, Retail og IT. Har hatt forskjellige ansvarsområder, så er litt vanskelig for meg  vite hva som bør trekkes ut.

 

Stillingen jeg skal søke på krever det som står i rødt, og mine svar er i grønt:

  • utdanning på minimum bachelornivå (180 studiepoeng) innenfor IKT- fag. Særlig relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet lang erfaring og god kunnskap om Windows servere og om AD 

 

- Jeg har ikke bachelor utdanning, men jeg har tidligere driftet skolens IKT løsninger som har mye av de samme arbeidsoppgavene. 

 

I tillegg kan jeg nevne mine erfaringsområder:

Kameraovervåking
Nettverk (nettverks konfigurasjon, ruting, brannmur, kabling, patching, mm.)
 
Windows Server:
- AD
- DNS 
- DHCP
- GPO
- Print server
- NFS

 

  • erfaring med og kunnskap om domene kontrollere, DNS servere og CA servere

- Se tidligere svar i grønt. 

 

  • erfaring med remote management verktøy som powershell, og arbeid med operativ sikkerhet

- Jeg har noe erfaring med CMD scripting, men mer grunnleggende. Regner med at Powershell er ganske lik på mange måter.

- "Arbeid med operativ sikkerhet" forstår jeg meg ikke på. Mulig jeg har vært bort i det, men kan ikke tenke meg i hvilket sammenheng.

 

 

 

Still meg gjerne spørsmål så kan jeg svare det jeg kan med kunnskap og erfaringer jeg har.

Endret av Geekeern
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hei, søker også etter jobb etter å ha fullført en IT-utdannelse før sommeren. Siden min tidligere utdannelse er noe helt annet, har jeg ingen relevant arbeidserfaring og er derfor nødt til å legge mye arbeid ned i søknadsskriving for å bli vurdert til intervju. Og det har gått ganske bra, selv om det ikke har resultert i noen jobb enda, så jeg tenkte jeg skulle dele noen tips jeg har plukket opp underveis:

  • Ikke fokuser på det negative – som er ting du ikke kan eller har (i mitt tilfelle at jeg er nyutdannet og mangler relevant arbeidserfaring). Setningen «Jeg har ikke bachelor…» trenger du ikke å ha med. Det har en negativ klang og kommer uansett frem fra CV-en. Siden de spesifiserer at særlig relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet, må du heller satse knallhardt på å formidle at din erfaring gjør deg til personen de ser etter, fremfor å rette fokuset på at du ikke har utdannelsen de etterspør.
  • Det viktigste med søknaden er å vise at du er riktig person for jobben. Som følge av dette må du skrive en søknad som er tilpasset stillingen du søker på. Finn de viktigste elementene de etterspør, og gå systematisk til verks for å finne situasjoner som VISER at du har egenskapene, erfaringen og interessen som kreves for å gjøre deg til riktig person.
  • Det aller viktigste med søknaden, er at den skal gi deg intervju. Og da er mye gjort, om det er dette du er flink til!
 

Hvis du søker på nettet etter en mal på søknad, vil du få minst ti ulike variasjoner. Ekspertene er uenige. Etter prøving og feiling vil jeg foreslå følgende rekkefølge på avsnittene (PDF-søknad, vel å merke. Mange bedrifter har egne nettbaserte løsninger med egne maler som du må fylle ut):

 

  1. Kontaktinformasjon, deg og arbeidsgiver
  2. Overskrift: Søknad på *stilling*
  3. Hvor du fant søknaden, hvorfor du søker.
  4. Det mest relevante for stillingen og din situasjon: i mitt tilfelle kommer utdannelsen først, men i ditt tilfelle kommer arbeidserfaring først. Skriv om det relevante du har vært borti og hvorfor det passer med stillingsannonsen. Dette er det største avsnittet.
  5. Litt om utdannelsen din. Eksempelvis kan det være ting i stillingsannonsen du ikke har jobbet med, men som du har vært borti i løpet av utdannelsen. Bare for å ta et eksempel så kan vi si at de har formulert setningen: «Fordel om du har kjennskap til noe av dette: Java, SQL, XQuery, Node.js, osv». Har du vært borti dette på skolen, så er det fint å få det med.
  6. Hvorfor du passer til jobben. Hva du kan bidra med på arbeidsplassen. Her prøver jeg å få inn litt om arbeidsmiljøet i bedriften som utlyser stillingen, og fortelle hvordan det passer med meg som person: de har ofte uttalte verdier (som: trygg, nær, fleksibel) eller ambisjoner (bli best, størst, mest kunnskapsrik). Jeg brukes også dette avsnittet til å knyte sammen utdannelsen og arbeidserfaringen med personlige egenskaper, for å gi det hele en pen avslutning, fremfor en liste med påstander. Det blir på en måte som å si: «Med bakgrunn i hva du har lest, mener jeg at jeg kan gjøre en god jobb».
 

Jeg får som regel intervju, så lenge jeg søker på stillinger som ikke krever årevis med erfaring, eller helt andre kvalifikasjoner enn de jeg har. Men straks noen med relevant erfaring søker på samme jobben, blir det vanskelig. Håper noe av dette var nyttig for deg og at jobbjakten blir kort og vellykket! :)

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...