Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Hvor skal jord? Brannvarslingsanlegg


Anbefalte innlegg

Installerer et nytt brannvarslingsanlegg. På det gamle anlegget var det ikke kabel med jord. Nå er det nytt anlegg med ny kabel. Kabel har jord. Ser at det er 2 "tomme" muligheter for å koble kabel på anlegget. Der står det T5 og 6. (Se på bildet). Kan jeg koble jordinga på disse, og er disse ment for jording?

post-263464-671791_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Detektorar treng ikkje alltid jord. Dersom installasjonsrettleiinga ikkje ber deg kople til jord så kan du dytte den bakom ein plass den ikkje kjem borti anna. Elektrisk utstyr kan ha jord av funksjonsmessige grunnar, men ikkje alltid. På vanleg elektrisk utstyr på 230VAC er det jord dersom utstyret er utført i metalldelar som kan bli spenningssatt ved feil, men ein røykdetektor er i plast. Med likespenning er det sannsynlegvis ikkje noko berøringsfare uansett.

Endret av Zeph
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som andre har skrevet. Jord skal ikke tilkobles noe sted. Brukte selv å tvinne jordlederne sammen og legge på sidene et sted hvor de ikke kommer i kontakt med noe.

 

Jord på brannsløyfa er i dag for å fjerne støy. Ikke noe problem på disse gamle anleggene, men nye moderne detektorer med mere kommunikkasjon mellom sentral og detektor kan bli påvirket.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...