Gå til innhold

Har utstyrt splitter nytt hangarskip med 16 år gamle Windows XP


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Så lenge systemet er adskilt nett og andre muligheter for kontakt utenifra eventuelt har en firewall som kun tillater kontakt med selve hovedkvarteret på en spesifikk IP så burde vel teoretisk ikke Windows XP være et problem?

jeg kan se for meg at de ansatte har egne mobiler eventuelt et eget Vlan som er dedikert til private ting og et vlan som er nedlåst med tanke på OS og serverkritiske ting?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Så lenge systemet er adskilt er det ikke noe problem.

Har selv en del måleinstrumenter (oscilloskop og analysatorer) som faktisk kjører XP i bunn med et grafisk grensesnitt over. Windows logoen vises akkurat i det instrumentene slås på. Ettersom flere instrumenter blir mer og mer avanserte velger flere produsenter å bygge sine systemer over et ferdig laget operativsystem, som f.eks Windows og i vel så mange tilfeller Linux.

 

Så lenge vi ikke vet hvilke systemer det er snakk om eller hvordan de er koblet til omverdenen så blir hele artikkelen spekulativ.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Er vel litt "off topic" men det forundrer meg at britene ikke klarer å bygge et skikkelig hangarskip med katapulter.

 

Det er F-35B som skal stasjoneres på skipene. De bruker uansett ikke katapulter. Amerikanerene har lignende skip for F-35B.

 

De større Nimits klasse hangarskipene til USA skal ha F-35C, og katapulter.

Lenke til kommentar

Langt mer interessant at den ble døpt i Whisky og ikke Champagne

 

"Queen Elizabeth was named at Rosyth on 4 July 2014, by Elizabeth II, who said that the warship "marks a new phase in our naval history". Instead of smashing the traditional bottle of champagne on the hull, she used a bottle of whisky from the Bowmore distillery on the Scottish island of Islay."

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Trist å se den ekstreme inkompetansen som utvises fra dem som mener dette er et problem. Tvert imot kan det være svært fordelaktig å kjøre på en såpass gammel platform i en slik kontekst.

Ikke sent, og hvem sier at de systmene noen gang vil være på nett? eller tilomged koblet i noe USB? XP funker knall til sitt bruk, men krever kompetanse oss sys admin ja 

Lenke til kommentar

Bør sitte litt stille i båten, gjett hva Kongsberg Maritime leverer med sine systemer?

Ingen premie for de som klarer å gjette Windows XP

Jeg som var sikker på at de kjørte CE! Selv om de kjører nok Embeded verison av XP, den fikk faktisk enda oppdatering 2 år lenger enn den vanlige versjonen. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...