Gå til innhold

Tidsreiser


Anbefalte innlegg

Har tenkt å starte et diskusjons tema om tidsreiser. La oss tenke at vi hadde oppfunnet en tidsmaskin.(jeg vet at forskerne har sagt at det er umulig å lage en tidsmaskin, men bare prøv å forestill deg det). Hva ville skjedd om du hadde reist tilbake i tid og drept foreldrene dine. Ville du da eksistert? Jeg vet at du tenker, "selvfølgelig ville du ikke eksistert hvis du hadde drept foreldrene", men hvis du aldri hadde eksistert, ville du ikke kunne reise tilbake i tid og drepe dem.

Et annet eksempel: Hvis du og en kamerat hadde en prøve, og da dere fikk den tilbake, fikk kameraten din 2 på den. Hvis du fikk 5 eller 6, og valgte å reise tilbake i tid for å hjelpe ham, hva ville skjedd? Ville han fortsatt fått 2? Læreren hadde jo allerede satt karakteren i boken. Ville den "samme" tiden skjedd to ganger?

Et annet: Hvis du satt ved siden av en kamerat(la oss tenke at han var fra Iran) og du reiste uten at han merket det, til tiden der han var ombord i flyet til Norge. Hvis du da hadde sprengt flyet, og reist tilbake, hva ville skjedd med kameraten din? Ville han bare forsvunnet?

 

Hva mener dere? Prøv å bruke logisk tankegang.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
[prøve å være logisk :D] Hvis du satt ved siden av en kamerat(la oss tenke at han var fra Iran) og du reiste uten at han merket det, til tiden der han var ombord i flyet til Norge. Hvis du da hadde sprengt flyet, og reist tilbake, hva ville skjedd med kameraten din? Ville han bare forsvunnet?

Problemet der er, ville du ha klart å komme tilbake, dersom ting er forandret.

Alt som skjer har en virkning for omstendigheter rundt oss. Hadde f.eks du ikke laget denne tråden, ville jeg fortsatt tenkt dette her?

Eller hadde du laget denne posten i marra, ville jeg skrevet akkurat det samme? Eller tenkt det samme? (hvis jeg leste den da self :D)

Eller noe som det.

 

(veldig lett å tenkte, men vansklig å få skrevet det ned :D)

Endret av JuZt3r
Lenke til kommentar

Er en teori at hvis man drar til bake og prøve å drepe foreldrenne sine vil det skje et eller annet som gjør at det ikke skjer, du vill ikke klare å gjøre noe som vil virke in i så alvorlig grad på deg selv.

 

 

 

Det at folk fra framtiden ikke har kommet kan jo være forde det fintes noen som kontrolerer slikt enda lenger fram i tid. Hvis noen prøver å besøke oss, så kommer de fra en annen tid som styrer slikt til å komme og hindre at de drar fra sin tid.

Lenke til kommentar
Hva ville skjedd om du hadde reist tilbake i tid og drept foreldrene dine. Ville du da eksistert? Jeg vet at du tenker, "selvfølgelig ville du ikke eksistert hvis du hadde drept foreldrene", men hvis du aldri hadde eksistert, ville du ikke kunne reise tilbake i tid og drepe dem.

En annen vinkling; dreper du foreldrene dine etter at du blir født vil du jo sansynligvis fortsette å eksistere. Men da må du jo ha opplevd at foreldrene dine ble drept, hvordan kan du da reise tilbake å drepe dem?

 

En teori i forbindelse med det å forandre ting i fortiden er at det skapes et nytt parallellt univers hver gang noe forandres - noe som kan forklare hvordan slike paradokser er mulige.

Lenke til kommentar

det har vært en artikkel om dette i illustrert vitenskap...

og saken er den at de nå tror at tidsreiser i teorien er mulig...

ang det å drepe sine foreldre og sånt, så stod det at du da ville skape ett nytt univers, eller at det på en aller annen måte hadde skjedd noe som hindret deg i å drepe foreldrene dine...

(= det samme med alle personer...)

Lenke til kommentar
det var faktisk delvis logisk det som stod der..

og det filles faktisk beviser på brudd med naturlovene..

 

for eksempel atomer med positive elektroner og negative protoner..(husker ikke hva de heter..)

Anti Materie heter det!

Det er ganske enkelt det omvendte av materie.

Møtes materie og anti-materie konverteres det til REN energi! Tenk deg hva vi kunne gjøre med slik energi! Gjett!

 

en ting til: Viss man ikke kan løse dette problemet med logikk, hvorfor ikke prøve kvante logikk?

Endret av TLZ
Lenke til kommentar

tenk hvis du knekker en grein på et tre, og på den greinen skulle det vokse en kongle som skulle bli til et nytt tre som noe skulle hugge ned og bruke som planker i huset du bor i. Så kommer du tilbake til nåtiden og ser at huset ditt mangler masse planker...

Endret av sluffy
Lenke til kommentar
En teori i forbindelse med det å forandre ting i fortiden er at det skapes et nytt parallellt univers hver gang noe forandres - noe som kan forklare hvordan slike paradokser er mulige.

dette er den teorien jeg tipper stemmer (hvis man først skal forutsett at man kan lage tidsmaskiner til å begynne med.. ;) )

 

det er også den mest brukte forklaringen i både film og bøker + at det er en enkel måte å forklare ting på :)

Lenke til kommentar

Mye prat om å reise bakover i tid. Men det går faktisk an å reise framover i tid, på en relativ måte.

Si at du reiser til en eller annen fjern galakse med en hastighet på 70% av lysets. Reisen tar 3 år fram og tilbake til jorden igjen. For deg har det gått 3 år, men for de på jorden har det gått 120 år. Jeg husker ikke formelen man kunne regne ut dette med så tallene stemmer neppe helt nøyaktig. Relativitetsteori.

Lenke til kommentar

Forutsetter man tidsreiser, forutsetter man vel egetlig også et uendelig antall parallelle universer. Uendelige mengder bryr seg ikke så mye om vi plusser på et par elementer til (eller uendelig for den del). Så en splitt etter en forandring i fortiden virker vel da også mulig?

en _mulighet_ er at skjebnen finnes og at alle menneskers handlinger er forutbestemt for all fremtid. ettersom du ekstiterer nå, kan det aldri i noen fremtid skje at du reiser tilbake i tid og dreper foreldrene dine, for da ville du aldri ha levd i utgangspunktet.

 

Likte den :D

 

Personlig tror jeg ikke tiden eksisterer, det er et menneskeskapt begrep. Vi kan da heller ikke reise i den. Der er kun masse i tomt rom, og bevegelse av denne. Eneste måten å reise i "tiden" ville være å flytte all masse tilbake til den posisjon den var i til den "tiden" vi vil reise tilbake til (også umulig siden vi ikke kan måle posisjoner helt nøyaktig uten å bruke uendelig lang tid). Men jeg tror ikke jeg bør legge ut om mine teorier her.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...