Gå til innhold

Klimaforskere vil utvikle super-langtidsvarsel


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eehm, her finnes det ikke et snev av informajson som vil tilsi at de har noen plan for å gjennomføre dette. Jeg regner med at Norges Forskningsråd ikke bare slenger ut penger til idéer som høres fancy ut...

 

Om vi tar utgangspunkt i informasjon vi kjenner til i dag, så er det estimert at med dagens vekst innen teknologi så kan vi forutse og varsle været (nøyaktig) 2 uker frem i tid, innen 2030, men da med Zettabyte-klare (10^21) superdatamaskiner.

 

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Computer_performance_by_orders_of_magnitude

 

Om "Seasonal Forecasting Engine" allerede er der og forbigår estimatet ovenfor (med 86 dager!!) 12 år før det skal være mulig, så må de få en applaus. Men dette er vel bare svindel? Det er sant at det er mange som kan få bruk for en slik værmelding, men det er lenge til vi er der.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Meteorologer har tidligere forklart at det er stadig mindre teoretisk potensiale for varslene og at sommerfugleffekten gjør det umulig å noen sinne forutsi været mer enn ca 3 uker fram i tid. Hvorfor er klimaforskerne så skråsikre på at de vil klare noe meteorologene ikke tror er teoretisk mulig? Er jeg feilinformert eller vet de noe meteorologene ikke vet eller har de bare veldig urealistiske ambisjoner?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...