Gå til innhold

billig backup?


Anbefalte innlegg

hei godt folk.

Har ca 18-20 TB som jeg vil ha backup av. Har desverre ikke økonomi til å kjøpe disker som tilsvarer plassen.

Hvilken valg har jeg ?

Har sett der er en del online løsninger som har månedbetaling, hvordan er sikkerheten rundt dette ? tenker da på personvern etc..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med så stor datamengde har du jo ikke mange muligheter. De færreste online tjenestene der ute lar deg lagre så store mengder.

Når det kommer til sikkerhet og personvern, så er jo det forskjellig fra tjeneste til tjeneste. De som ivaretar dette best er vel Norske Jottacloud, men de har vel en grense på 10 TB på den ubegrensete kontoen dems (de har nå fjernet 10TB tallet fra brukerbetingelsene, men har fortsatt med at om man avviker veldig fra snittet, så vil de vurdere å fjerne kontoen).

 

Skal du være helt trygg ang personvern bør du jo ev. bruke en tjeneste som tilbyr kryptering, der du har en unik nøkkel som gjør slik at leverandøren ikke kan snoke i filene dine. (type https://mega.nz )

 

Men igjen, med slike store mengder må du nok regne å betale nokså heftig per måned uansett hva du går for.

Lenke til kommentar

Kan fort bli dyrt selv om det er et lavprisalternativ - men Cloudberry backup + Amazon Glacier. Glacier har ekstrakostnader ved uthenting av data - og det går ikke umiddelbart å hente ut data. Cloudberry støtter veldig mange tilbydere, og har fin innebygd kryptering.

 

Om du ikke vil bruke et eller annet billigalternativ med "ubegrenset" plass kombinert med restriksjoner der de kan finne ut at du plutselig "misbruker" tjenesten, så må du nesten godta å betale per GB.

 

Koster ca. 80usd i måneden for 20TB lagret i Irland.https://aws.amazon.com/glacier/pricing/

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...