Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Vet kommunen at utleier leier ut kjelleren til meg?


nerikk

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg leier en (av 3) hybelrom i kjelleren til utleier. Men inne på seeiendom.no så er ikke disse rommene listet opp som brukesenheter. Betyr dette at kommunen ikke er klar over at disse blir leid ut? Eller stilles det ikke krav til opplistning siden de kun er hybler? Forøvring så har vi egen inngang, kjøkken og bad. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Som krikkert påpeiker så har ikkje kommunen oversikt over leigetakarar, kommunen retter seg mot eier når det er behov for det.

 

Men dersom du ikkje ser hyblane lista opp som eigne brukseinheiter (eller at hyublane er lista opp som samme bruksenheit) så kan dette tyde på at du leiger ein hybel som ikkje er godkjent som eigen brukseinheit.

Konsekvensen av å bu i ein ikkje-godkjent bolig vil variere litt alt etter kvifor boligen ikkje er godkjent, men ofte er det liten praktisk forskjell så lenge utleiger ikkje har gitt uriktige opplysningar, eller det er uforsvalig å bu der.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Selve definisjonen på hybel er vel at det IKKE er en selvstendig bruksenhet, så de skal da heller ikke være oppført som sådan. (og selv om de hadde vært det, så hadde ikke kommunen visst hvem som bodde der, eller for den del om den var utleid eller ikke.)

 

Utleie av rom i egen boenhet, er vel det rette begrepet.

 

Med egen inngang, bad og kjøkken, så er det litt mer ullent (og høyst usikkert om "hybel" er det rette ordet...), men om det finnes en dør/trapp mellom deres del av huset og huseierens, så er det også rom i egen boenhet (som da ikke skal vises som separat enhet hos f.eks. seeiendom.no...), ref denne diskusjonen, og flere andre på samme forum, med bekreftende tolkninger/innlegg fra bl.a. kommunale byggesaksbehandlere.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...