Gå til innhold

Kjøpe enda et skjermkort VS oppgradering til nytt


Sjaastad

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det kommer helt ann på hva du spiller til vanlig, noen spill har god SLI optimalisering, noen dårlig og andre ikke mulighet for SLI i det heletatt. Jeg står selv ganske fast på at de eneste gangene det er "fornuftig" å kjøre multi GPU løsninger er når generasjonens beste kort ikke er godt nok for deg, da multiGPU svært ofte fører med seg svært mye unødig hodepine i form av spill som ikke støtter det eller er optimalisert for det elendig.

 

Jeg ser dog poenget med å kjøpe en ekstra GPU fremfor en helt ny da for å spare penger. Spiller du for det meste store AAA spill med god SLI implementering så kan jo ett 960 SLI system fungere greit, men ikke forvent en dobling av ytelsen da ingen spill skalerer 100%, samt du vil fortsatt stå igjen med de 2 gb(?) Vrammen du har tilgjengelig på ett kort da vram ikke stacker i SLI men kloner hverandre slik du bare har tilgjengelig det minnet som er på ett singelt kort. 

Lenke til kommentar

Ordet budsjett forklarer vel min situasjon ganske godt.

 

Billigst mulig så lenge det er en ok løsning.

 

Så lenge du er villig til å akseptere at du blir holdt igjen av skjermkortet på lik linje som i dag er det jo selvfølgelig bare å velge den billigste varianten, å anskaffe deg ett 960 kort til. Selv sier jeg meg enig med alle de over her som mener 1070 kort er ett bedre kjøp.

 

Kan jo ta ett random eksempel her. La oss si at Thief ikke støtter SLI og at dette var ett nytt spill som kom ut i dag som du gjerne kunne tenkt deg å spille. Da er det jo bare å lete etter hvor 960 kortet ligger på bildet under så er det jo opp til deg å vurdere om dette er en ok løsning. 

 

fyGQ81h.png

 

Når det nevnes budsjett og du er villig til å sitte med ytelsen Gtx 960 SLI gir (hvis en tar utgangspunkt i at det fungerer perfekt i alle spill og helt problemfritt ellers) hvorfor vurderes da ikke andre alternativer, som f.eks Gtx 1060? Da kan du jo oppgradere til Gtx 1160 (hvis det er det det kommer til å hete) når det kommer. Alt etter behov og kravstorhet  :)  Men du spesifiserte budsjett og noe som ville være en ok løsning, derfor jeg kom med det siste her.

Lenke til kommentar

gtx 980ti brukt burde vel være greit nokk? solgte et for 2500 som var brukt lite, har sett hybrid kort gå for 3k på finn.no et oc 980ti er jo nesten like bra som et 1080 stock, ivertfall når jeg bencha det. eneste spillet jeg kan gå over 6gb vram er rotr 1440p så langt. stort sett ligger det på max 4-5gb på 1440p til meg. et 1070 kort eneste fordel vs 980ti er vel mer vram. og lavere strømforbruk? klart et 1070 ber litt mer future proof med vram da. men det blir jo ivertfall veldig budsjett vennlig og det spørs jo om en må oppgradere skjermkort da den tid det er vanlig og trenge mer en 6gb vram for 1080p ihvertfall.

Endret av /-eple-\
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...