Gå til innhold

Brev fra Heimevernet. Hjelp!


Importør

Anbefalte innlegg

Fikk dette brevet i posten i dag. Hva er dette? Generelt brev alle får, eller blir jeg innkalt til Heimevernet innen kort tid?

 

Har IKKE tid til sånt tull nå. Med egen bedrift, master ved siden og full jobb.

 

Høy puls nå!

 

Takker for all informasjon på forhånd.

post-273572-1736_thumb.jpg

Endret av Importør
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Bare å kaste, det er et informasjons brev.

 

Innsatsstyrkene er frivillig. Det kommer jo ganske klart frem hva dette er.

 

Om du blir innkalt får du et mer offisielt brev med oppmøte tid og sted siden det er HV-01 ville det vært Rygge. Da ville du blitt innkalt til informasjons dag og utlevering av utstyr.

 

HV er også veldig greie med utdanningspermisjon så man kan så å si skippe alt fra HV om du sier du ikke kan pga. utdanningen.

 

Er selv lagfører i Hv-01 og går master i rettsvitenskap uten at de spurte om mer informasjon da jeg søkte fritak fra en planleggingsdag. Om du av en eller annen usannsynlig grunn ikke skulle få fritak er det maks 3 dager i året noe sånt som 60timer på øvelse fra onsdag morgen til fredags ettermiddag.

 

EDIT: Vet at innsatstyrken polar bear skal ha opptak til våren så det er nok derfor du får brevet nå. Men det kan komme et brev fra HV om at du er en av de heldige til sommeren eller det kommer ikke noe brev. Innkallingen til HV for meg kom 5 år etter dimming.

Endret av Zimmerh
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for svar.

 

Konvolutten er adressert i mitt navn, men ikke selve brevet inne i konvolutten.

 

I førstegangstjenesten var det aldri noe snakk om HV, dette er 6 år siden ca.

 

Hvordan forsvare seg mot dette, hvis det skulle bli noe mer mas?

 

Som jeg la til i posten så fikk jeg innkallelse 4-5 år etterpå uten forvarsel. Det er ganske vilkårlig hvem som blir kalt inn, det er nok dessverre lite du kan gjøre for å komme deg ut av listene hvis du ikke allerede er innrullert med noe annet enn at du er viktig for jobben, eller at øvelsene ikke passer inn i studie situasjonen din. Men du kommer deg ikke ut av listene pga. slike grunner.

 

Det beste er isåfall om du får brevet å høre med de ansvarlige i HV, men loven sier dessverre at verneplikten er 18måneder 6 av dem er reservert HV etter 12 måneder i fgt.

Endret av Zimmerh
Lenke til kommentar

Jeg har hørt at bedriften du jobber i kan få deg ut av dette ved å melde fra til HV at de ikke klarer 3 dager uten deg. Kan ikke bekrefte dette ryktet, hørte det for mange år siden.

Stemmer overhodet ikke. Om man først er innrullert i HV, så kan man riktignok søke om utsettelse (ikke fritak, dvs at du må møte på "oppsamlingsøvelse" ved et senere tidspunkt...) på den enkelte øvelse ("årlig trening"), med den begrunnelsen at du er "uunnværlig" på jobben, men om det blir tatt hensyn til er en annen sak. Med mindre det er flere ansatte på samme bedrift som er innkalt samtidig, så er vanligvis pliktig HV-tjeneste noe arbeidsgiver ganske enkelt er nødt til å akseptere på linje med sykemelding.

 

For at arbeidsgiver skal kunne forhindre at noen blir innrullert/overført/oppkledd, så må du i tilfelle ha en viktig sivil stilling i det som i alle fall tidligere gikk under begrepet "totalforsvaret". (Brann, redning, ambulanse, DSB, sivilforsvar, statens strålevern, lignende viktige  instanser som må fortsette å fungere også i krigstid...)

 

Leser man litt mellom linjene (og første avsnitt under drøftingens punkt 2; "I utgangspunktet" osv.) i trådstarters brev, så står det egentlig der at om han ikke verver seg i I-styrken, så kommer han sannsynligvis til å bli innkalt i F-styrken (aka "Områdestrukturen") på et ikke nærmere definert tidspunkt. Men dette er altså ingen endelig innkalling, bare en informasjon om mulighetene til å søke seg inn i I-styrken i stedet. Å søke seg inn dit kan man forsåvidt gjøre når som helst, også etter at man har begynt å tjenestegjøre i F-styrken, men trådstarter er ganske tydelig ikke motivert for Innsatsstyrketjeneste...

Endret av Inge Rognmo
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har en kamerat fra byen som fikk samme brev. Ingen av oss er motiverte til dette. Heimevernet, skal det bestå av en gjeng umotiverte mennesker som ikke vil være der? Kan umulig være effektivt eller noe bra å investere i.

 

Har fått ryggproblemer og kronisk tette bihuler, kan dette gi meg fritak?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har en kamerat fra byen som fikk samme brev. Ingen av oss er motiverte til dette. Heimevernet, skal det bestå av en gjeng umotiverte mennesker som ikke vil være der? Kan umulig være effektivt eller noe bra å investere i.

 

Har fått ryggproblemer og kronisk tette bihuler, kan dette gi meg fritak?

 

Ja, men det er opp til en militær lege. Du kan få fastlegen din til å skrive en anbefaling. Blir du innkalt til ordinær tjeneste i Heimevernet, så vil det være en militær lege på inntrykkdagen for de som ønsker det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Heimevernet, skal det bestå av en gjeng umotiverte mennesker som ikke vil være der? Kan umulig være effektivt eller noe bra å investere i.

Det er vel HV i ett nøtteskall ja, umotiverte mennesker som skal late som de er i krig mot andre umotiverte mennesker. Form, kunnskap og vilje er uvesentlig.
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...