Gå til innhold

Anbefalte innlegg

 

Artig å finne denne artikkelen dagen etter jeg mottok min Umi Plus E som forøvrig overgår Umi Plus med at den har 6 G minne, 64 G lagring og Helio P20 2,3 Ghz prosessor. Støtter alle de tre båndene som brukes her hjemme, 3, 7, 20 pluss flere.

 

Har forstått det slik at kamera på E versjonen heller ikke er mye å skryte av, i tilegg er det flere som er misfornøyd med Gps'en på disse telefonene, kan jo hende det er en softwarefeil, ikke vet jeg, men jeg ble skeptisk til hele telefonen pga det.

 

Ellers så liker jeg designet på disse telefonene å vurderte å bytte ut min One Plus 2 med en Umi Plus E istedet for One Plus 3, men nå venter jeg til 4'ern kommer tenker jeg.

Jeg hadde en S3 med knust skjerm så for meg er vel det meste en oppgradering uansett :) Har testet kameraet og det holder i massevis for meg. Har aldri hatt et stort behov for kamera. Kjøpte ny tlf nå fordi jeg var lei av å vente på at sider , apper og programmer skal åpne seg. Og ja, til dere som lurer, Umi Pluss E dekker 800Mhz som er viktig i grisgrente strøk.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilke frekvensbånd støtter den? Det er ganske vesentlig å vite om den dekker de norske frekvensbåndene.

 

Dessuten kan dere spare dere raljeringen om lightning-pluggen. Det er mulig at den er proprietær, men det er tross alt flere kabler som støtter lightning, enn det er kabler som støtter den innsunkne pluggen til UMi.

 

Jeg syns det er helt på sin plass å gi Apple maks tyn for at de ikke klarer å følge standarder som gjør det enklere for forbrukerne. Og jeg ser da vitterlig at de har trukket for den nedsunkne usb c kontakten. Hva er egentlig poenget ditt?

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Etter å ha hatt denne tlf siden den kom på markedet i Kina må jeg bare si en ting, i forhold til pris så er det fint lite en kan klage på. Det eneste som egentlig er noe å klage på er designfeilen eller hva man skal kalle det med USB-C kontakten, det er jo helt fantastisk at de klarer å lage den på denne måten.

Løsningen for meg har blitt å kjøpe et par ekstra orginalladere med kabel, da har en par kabler ekstra og et par hurtigladere som kan brukes til så mangt. Ok, kameraet kunne kanskje vært et par knepp bedre men jeg forventer ikke noe bedre i en tlf for litt over 1000 kr. Android 7 oppdateringa gjorde den bare enda bedre. Et meget godt kjøp etter min mening.

Endret av -97A4KQY8
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har bestilt UMi's flaggskip nå UMi Z og antar at den kommer til å være minst like bra som denne. Betalte ca 2 000,- + evt. toll på 25%. Gleder meg skikkelig, gutta fra Kina kan det å lage mobil til en god penge!

 

Jeg er en av dem som ikke ser helt vitsen med å betale 7 000,- for en mobil som varer ca 1-2 år for så å ikke føle at en har fått igjen for pengene, og da er UMis mobiler et veldig godt alternativ! Noe vi får nå se når den kommer i posten i løpet av uken

Hvor bestilte du fra? Du skal betale en forenklet på fortolling på 153 og 25% moms.
Lenke til kommentar

Muligens ikke, men syns det blir for dyrt å bestille på iwill.no når man ikke kan hente eller prøve mobilen i oslo.

Da jeg gjerne kunne tenke meg å prøve den.

 

Men slik det er også på komplett\elkjøp og lefdal kan man ikke ta mobilen i bruk ofte på nettsalg.

Så hvis man logger på google apps og kjøper apper og tester mister man returretten.

 

Da det nærmest er mulig å teste ytelsen uten å ta produktet i bruk.

Men tror kun batchmark er ytelsen mest merkbart.

 

Det har vel blitt påpekt tidligere til deg at du fint kan teste telefonen med det du vil innenfor angreretten. Dette gjelder da de store kjedene og alle andre nettbutikken.

Lenke til kommentar

Folk som vurder rask mobil bør vurdere UFS v2.0

 

Tydligvis er Xiaomi eller oneplus 3t bedre kjøp på ytelse.

 

Tek burde gjøre mere omfattene test f.eks gaming da den testen her er meget kort.

UFS v2.0 hjelper mye. Internlagring i telefoner er generelt utrolig mye dårligere enn selv den billigste SSD til PC. Det krever alt for mye strøm og plass til kontroller så de får det ikke i nærheten av like bra, men det er definitivt store forskjeller, og siden nivået er lavt så merker du det godt når noe er bedre. Det er ikke som SATA SDD vs PCIe SSD.

 

Apple har egne CPU kjerner.

Qualcomm har miks av ARM lisensierte og litt mer selvlagde. SD820 var med deres egne Kryo kjerner, som de hadde 4 av.

Huawei, MediaTek og Samsung bruker stort sett alltid ARM.

(Alt er egentlig ARM, men noen lisensierer mer enn andre)

 

Den vanligste ARM CPU kjerner er A53:

https://en.wikipedia.org/wiki/ARM_Cortex-A53

Dette er en mid-end CPU kjerne. For å få low end CPU har du 4 av den, mid end CPU og du har 8 kjerner. Til high end derimot har du 4 av denne, og 4 av:

A57 (forrige gen), A72(Denne generasjonen), A73(neste generasjon, som SD835)

 

Så det er er enkelt å kategorisere en mobil etter ytelse:

Har den 4  X  A57/A72/A73 er det toppmodell (SD 800 serie f.eks)

Har den 8  X A53 er den mid-end (SD600 serie f.eks)

Har den 4  X A53 er den low-end (SD400 serie f.eks)

Som du ser passer dette "tilfeldigvis" med Qualcomm sine SoC serier.

 

Du kan regne høyere ytelse utifra prosent. Apples A10 sin ytelsesøkning over A9 tilsvarer ca frekvensøkning feks. Du kan IKKE sammenligne kjerner og frekvens mellom Apples kjerner, Qualcomms Kryo og A53/A57/A72/A73. KUN CPUer av samme type kan sammenlignes. Likevel er det slik at Samsung og Huawei sine AXX kjerner yter høyere ved like frekvens enn Qualcomm sine, som igjen er bedre enn MediaTek sine. MediaTek sine brikker er alltid billigst og dårligst. Du bør og regne ytelse utifra de 4 kjernene med høyest ytelse og ikke alle 8. Til vanlig bruker du maks 4 kjerner, selv om det er mange tilfeller der du kan bruke 8 (Som Google Play f.eks).

 

 

 

Angående gaming så er det relativt lett når det kommer til Samsung, Huawei og MediaTek. De bruker alle ARM Norway sine Mali GPUer. Samme GPU for low-end til flaggskip!

 Mali-T860 MP2 

MP2 = 2 GPU kjerner. Samsung har til sammenligning 12 kjerner i sin toppmodell. Der er det ganske enkelt antall GPU kjerner X frekvens. GPU workload skalerer veldig bra på mange kjerner. Nvidia har til sammenligning rundt 3000, og AMD 4000 i sine kort. MYE mindre kompliserte enn å finne ut ytelsen til en CPU basert på specs. Der selv A53er på samme frekvens yter veldig ulikt!

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det minnekortet var jo snasent, men for en pris.

Ikke vits i minnekort som er ratet til å være raskere enn mobilen du har den i da :p

 

Sannsynligvis er ikke minnekortleseren du putter den i rask nok uansett. Et av de store problemene med HDD ytelse er jo og latency. Minnekort har åpenbart en del latency siden det går gjennom minnekortleseren. Så sannsynligvis får du aldri bruk for et så dyrt minnekort.

 

Hvis man gjør lett bruk er vel det mulig å merke ytelseforskjellene.

Med mindre android 7\N er ganske tungdreven på ram\cpu sammenlignet med 6.

Android forskjeller i utgavene gjør det snarer lettere enn tyngre, men det gjøres litt endringer som gjør at noen benchmarks oppfører seg helt annerledes.

 

Glemte ellers å nevne det i forrige innlegg. 8 kjerner er ikke for mer ytelse, som en Intel CPU. Det er for strømsparing. Qualcomm har gått over til dette prinsippet en god del. Apple har med A10 tatt et lite skritt mot dette. Samsung, Huawei og MediaTek har alltid gjort det. Det har vist seg å være veldig effektivt. Og effektivitet > ytelse for mobiler.

Lenke til kommentar

Takk for info, G. :) Det jeg egentlig hadde i tankene, var hvordan arbeids- og lagringsminne var definert i mobiler, ikke teknologien. Kan di si litt om dette også?

Arbeidsminne er jo rimelig enkelt. Det er jo slikt G forklarte.

 

Arbeidsminne er RAM, her er navnet på den mer spesifikke teknologien som blir brukt:

https://en.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM

 

 

Lagringsminne er litt mer komplisert, fordi det kalles litt forskjellig. Det er hvertfall ikke ROM. ROM som G forklarte er read-only, og du kan beviselig lagre bilder på mobilen din. Så da er den ikke read-only. GameBoy spill var på ROM. Spillet var lagt inn der og du kan ikke endre den dataen på noen måte.

 

Tror mye av dette kommer av at read-only memory ble forbedret. Helt til en versjon som heter EEPROM. Som altså er:

"electrically erasable programmable read-only memory"

Som betyr at det er read only memory som kan både skrives og leses fra, samt å slette all data. Morsomt navn :)

 

Utifra det ble det utviklet flash lagring som vi kjenner den i dag. Da ble det stort sett brukt en type logiske porter som kalles NAND. Altså Not-And. Altså når begge input er 1 = så får du 0 ut, for alle andre inputs får du ut 1. Hva det er er egentlig ikke så viktig(men ikke noe vanskelig eller avansert heller).

 

 

Så nettsider som Anandtech kaller detter NAND storage eller NAND flash f.eks. Nesten alt er basert på NAND porter, selv om lagringen er forskjellig på andre måter, så vil  nesten alt(og hvertfall komersielt) kunne kalles flash-lagring eller mer spesifikt NAND flash-lagring.

 

Enkelt forklart er forskjellen at SDRAM lader opp kapasitorer til å være 1, hvis de ikke er ladet er de 0. Når strømmen går lades alle ut til 0.

NAND flash derimot bruker spenning til å fange elektroner (skrive) eller til å slippe dem fri(slette). Så leses det av hvor det er elektroner (1) og hvor det ikke er (0). Og når strømmen går er elektronene fortsatt samme sted, siden du trenger aktiv spenning for å fjerne dem.

 

PC og mobil er helt likt, bare mobil bruker versjoner som krever mindre strøm.

 

Håper dette svarte på hva lagring og arbeidsminne var definert som, og ikke ble for mye eller bare teknologi. Hvis det var noe annet du lurte på så må du i så fall forklare mer hva du legger i definert som, da jeg sikkert har et litt annet perspektiv enn deg på dette.

Endret av TKongen
Lenke til kommentar

 

Folk som vurder rask mobil bør vurdere UFS v2.0

 

Tydligvis er Xiaomi eller oneplus 3t bedre kjøp på ytelse.

 

Tek burde gjøre mere omfattene test f.eks gaming da den testen her er meget kort.

UFS v2.0 hjelper mye. Internlagring i telefoner er generelt utrolig mye dårligere enn selv den billigste SSD til PC. Det krever alt for mye strøm og plass til kontroller så de får det ikke i nærheten av like bra, men det er definitivt store forskjeller, og siden nivået er lavt så merker du det godt når noe er bedre. Det er ikke som SATA SDD vs PCIe SSD.

Det vil komme Universal Flash Storage (UFS) reading sequentially at 530 megabytes per second (MB/s)

Disse kan måles med gode sata SSD disker med 35,000 random IOPS

 

Men selv sikker om android 7 drar nytte av det, eller om det blir som PCI-E SSD disker til windows, kun batchmark man merker forskjell men praksis ytelse merker man ikke forskjell.

 

For det er slik med eMMC i laptop\mobil eller nettbrett når de blir fulle tar ofte android\windows 10-20 minutter å startes opp eller veldig lenge, slik problem er det ikke med raske mobiler, usikker på om det trim som ikke støttes eller dårlig kontroller?

 

Derfor bør man styre unna disse.

Jeg har et gammel nexus 6 som er ennå værre.

 

Finnes det mobiler som kan måles mot nvidia shield?

Da gjerne mere ytelse og lite støy\varme.

Selv om det sies å ha blitt mye bedre.

Lenke til kommentar

Testet wifi connection speed på min Pluss E i går kveld men fikk bare 65Mbps , hadde en liten peak opp til 80Mbps. Har 150Mbps linje. Var ikke dette litt dårlig? Ikke noe problem å få max speed på laptoppen over wifi. Er oppgitt til 300Mbps over LTE så da bør det vel ihvertfall være det samme hastighet over wifi eller? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er dårlig ja, sony m4 aqua som er noen år har noe ligdene på trådløs\4g.

Syns denne er ganske dårlig for tek.no sammenligner den med Iphone 7.

 

Ytelsen er mist halvert.

Få mobiler som klarer 300 mbit på speedtest i praksis.

 

Ser man på:

https://www.tek.no/artikler/test-zte-axon-7/367970/alle

 

Får Apple iPhone 7 Plus nesten dobbelt så bra ytelse som ZTE Axon 7.

Så tror samme gjelder for denne mobilen.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Testet wifi connection speed på min Pluss E i går kveld men fikk bare 65Mbps , hadde en liten peak opp til 80Mbps. Har 150Mbps linje. Var ikke dette litt dårlig? Ikke noe problem å få max speed på laptoppen over wifi. Er oppgitt til 300Mbps over LTE så da bør det vel ihvertfall være det samme hastighet over wifi eller? 

Kan være en flaskehals et sted mellom din router og serveren som leverer testdata. Eller høy belastning på serveren.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Ookla Speedtest. Jeg vet ikke hvor bra den er, men det er uansett den appen som Telia bruker i markedsføringen av nettet sitt. En test bruker opptil 125 MB data, greit å huske på hvis du tester mobilnett.

 

https://telia.no/dekning/dekningsnyheter/artikkel/-/journal_content/56_INSTANCE_Zlb4/10156/3097309

 

Edit: hvis forskjellige apper viser forskjellige verdier, så behøver det ikke være appen som er årsaken. Det vil hele tiden være forskjeller i throughput i et radiogrensesnitt pga fading, interferenser, antall bruker etc.

Endret av Slettet-376f9
Lenke til kommentar

Mye spørsmål og interesse her. Det er bra for dette er et veldig godt kjøp til et par tusenlapper. Husk prisen da dere hiver dere inn i sammenligninger med andre modeller til 7-8000 kroner!

Min modell er Umi Plus E. Den har 6Gb RAM og 64Gb ROM. Dekker alle bånd vi bruker i Norge og har bort imot alt vi normalt trenger. Dere som søker info. Dette er ikke vanskelig! Her er følgende linker:

 

Nettsiden: http://www.umidigi.com/

 

Sjekk også ut Elephone S7. Nydelig design til utrolig lav pris! http://www.elephone.hk/

 

Kommer denne eller andre telefoner til å virke på våre bånd i Norge? http://willmyphonework.net/

 

Kjøpe denne (mange steder, men liker denne best for min del) https://www.aliexpress.com

 

Direkte til UMI Plus E:

https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=5090301&initiative_id=AS_20170125001939&SearchText=umi+plus+e

 

 

Bruk en leverandør med frakt inkludert. Beregn en måned leveringstid. Det kan bli moms på importen. Kjøp ellers er ganske plankekjøring, men legg inn mulighet for at ting kan skjære seg. Kina er langt unna, ikke som å gå innom butikken på hjørnet!

 

Lykke til! Hilsen en med lang og god erfaring

Lenke til kommentar

Ser ut for at det er flere som har Umi Plus E, men ingen som kan svare på om det er problemer med Gps på disse telefonene, noe som blir diskutert på Umi sitt eget forum også, ser flere er skeptiske til å kjøpe telefonene der og Umi ser ikke ut til å gi noen svar på forumene heller.

 

Jeg har ikke møtt dette problemet selv.

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...