Gå til innhold

Omstridt konsept: Dette firmaet skriver CV-er og søknader for 100.000 kroner i måneden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

CV og søknad er en del av søknadsprosessen, intervjufasen en annen. Klarer man ikke å skrive en spisset CV og søknad selv, kan dette være en løsning. Et annet spørsmål er hvorvidt man blir straffet senere i søknadsprosessen med mindre man har pugget godt på det man har sendt inn.

 

Selv ville jeg nok heller prøvd å skrevet enn å få et firma til å gjøre det. På nettet finnes det mange gode tips og maler man kan ta utgangspunkt i. Dette er helt gratis.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er vel litt å sammenligne med f.eks. SAT-kursene som man får i USA.

 

Poenget med SAT-testen er å kunne si noe om hvor skikket en person er til å kunne fortsette med høyere utdannelse. Og poenget med SAT-kursene er å hjelpe folk til å fremstå som om de er mer skikket til høyere utdannelse enn de egentlig er.

 

Men, det går på en måte inflasjon i det. Når alle tar det, så blir det på en måte legitimt. Og det å ta kurset blir på en måte den nye "baselinen".

 

Det er vel det samme med denne tjenesten. Den tar sikte på å hjelpe søkere til å fremstå som mer skikket til en jobb enn hva de i virkeligheten er. De hjelper folk å "lyve" kan man vel på sett og vis si...

 

Jeg mener det er umoralsk i sin grunn...

 

Men, verden vil jo bedras.

Lenke til kommentar

Vel, prosessen kan være slitsom. Spesielt når du søker på 100-200 stillinger. Og spesielt med tanke på hvor mange ganger en jobbsøknad aldri blir sett på, eller du aldri hører tilbake. 

 

Skjønner egentlig desillusjonerte søkere som gjør dette. Det går UFATTELIG mye energi på søking, og spesielt i nedgangstider. Mannen i gata må nok ta seg en time eller to på en bruk jobbsøknad, mens den som leser disse søknadene skumleser igjennom den på 15 sekunder. Er du uheldig så hopper de glatt over søknaden din (etternavn som gjør at du havner nederst på listen, navn som er for likt andre søkere, osv.) 

Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...

En CV er et salgsdokument. Om du ikke er en selgertype og jobben ikke handler om salg kan du være best kvalifisert og likevel ikke få jobben fordi du ikke klarer å selge deg selv.

 

Om personal hos arbeidsgiver gjør første siling, vil de skjønne at du er en god kandidat på samme måte som en fremtidig kollega vil? Klarer du å få frem det essensielle som du vet men som er så selvfølgelig for deg at du knapt nevner det?

 

Klarer du å formidle i skriftlig form at du er virkelig entusiastisk interessert i denne jobben, og hvorfor?

 

Og sist men ikke minst klarer du å formidle det på en kortfattet måte som ikke gir leseren det glassaktige blikket før vedkommende er halvveis?

 

Om du ikke kan få hjelp av en person som er vant til å vurdere søknader så bruk gjerne en proff i hvert fall første gang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...