Gå til innhold

Er utviklingspotensialet til mobiler oppbrukt?


mrSnorkel

Anbefalte innlegg

Mobiltelefon har nå vært allemannseie i ca 20 år. I løpet av denne tiden har utviklingen gått i rykk og napp med hyppige trendskifter. Først var det om å gjøre å ha mobil i det hele tatt, gjerne hengt opp i beltet slik at alle kunne se man hadde en. Så kom sms så mms, MP3 spiller, fargeskjerm, kamera osv, osv. På midten av 2000 tallet var det meste på plass, men de var gjerne trege å bruke.

Etter at iphone kom ble ting fort annerledes. Fra å ha vært veldig forskjellige ble plutselig alle mobiler veldig like. I dag er en mobil stort sett bare en stor skjerm, og de er raske og responsive. det er i bunn og grunn veldig lite som skiller mobiler i dag.

 

Det kan nesten virke som om utviklingen har stoppet opp. til tross for at det hvert år lanseres nyheter med braks og bram, så er det stort sett bare tulleting som er nytt. som fks, at man relanserer minnekortleser (Samsung s7) eller at ipone endelig får usb kontakt...

 

Er utviklingspotensialet til mobiler oppbrukt? eller tror dere konseptet har mer å by på?

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

På kamerafronten er det fortsatt veldig mye potensiale. Kraftigere maskinvare er heller ingen uting, og hvis VR skal fungere skikkelig trenger vi en enorm utvikling på maskinvarefronten også. Jeg er helt sikker på at utviklingen på mobilfronten kommer til å fortsette i høyt tempo fremover.

 

Jeg er helt uenig i at det virker som om utviklingen nesten har stoppet opp. Det er meget stor forskjell fra min Sony Xperia Z3 til de nyeste toppmodellene på markedet nå, og Sonyen min er ikke akkurat ti år gammel...

Endret av Shirmah
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Jeg savner mulighet til å få flere "kort" inn på mobilen, som førerkort, busskort, bankort, trygdekort, frikort og slike ting. Håper det blir en utvikling på dette området. Ellers er jeg godt fornøyd med mobilene som de fremstår i dag.

 

Burde også vært enklere å programmere telefonen til å gjøre ting ettersom hvor man er og hvilket nettverk man er tilkoblet. Automatisk justering av ringevolum om man er hjemme eller borte for å nevne noe. Finnes jo muligheter for dette i dag, men...

 

Håper snart alle mobiler kommer med to sim-kort muligheter.

 

Bedre talestyring ville vært fint.

 

Ellers synes jeg ikke utviklingen har vært helt på topp når det samtalekvalitet. Ofte er folk utydelige og det hakker og skraper, og det direkte slitsomt å sitte i en samtale.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Samtalekvaliteten er forferdelig, og det er merkelig at det er sånn.

Ja, men noen grep kan man ta. Personlig sverger jeg til Huawei telefoner og synes feks. Honor 7 har veldig bra samtalekvalitet. Videre har jeg testet Telia mot Telenor og Telenor er en klar vinner.

 

Etter min mening kommer Sony dårlig ut når det kommer til samtalekvalitet. Mulig nye typer er gode men kommer aldri mer til å kjøpe Sony. Resten av røkla vil jeg plassere midt på treet, men det finnes gode iphoner og dårlige...

 

Jeg hører også veldig stor forskjell når en person starter samtalen utendørs for så å høre at de blir mer utydelig når de beveger seg innendørs.

 

En liten avsporing fra debatten men samtalekvaliteten har stått på stedet hvil i mange år.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-376f9

Jeg jobber på et call venter og bruker en iPhone 5C, kablet hodesett og henger på Telenor, som har satt opp BTS med innendørs antenner. Samtalekvalitet er ikke noe problem, men når folk fra gokk mumler og ikke klarer å snakke inn i mikrofonen, da er det vanskelig å skjønne hva som blir sagt.

Lenke til kommentar

 

 

Jeg har Huawei Honor Holly og Telenor.

Jeg tipper motparten hører deg bra, men du er kanskje ikke fornøyd?

 

Nei, ingen av oss er fornøyd.

 

 

Har en P8 Lite liggende, og den er bra bortsett fra at de i andre enden hører ekko av seg selv. Tror man skal ha litt flaks når man velger ut telefon i dag. Som sagt har jeg svært gode erfaringer med Honor 7, og jeg vil trolig velge Huawei ved neste kjøp, men inntil videre får LG'n holde en stund til.

Lenke til kommentar

Jeg jobber på et call venter og bruker en iPhone 5C, kablet hodesett og henger på Telenor, som har satt opp BTS med innendørs antenner. Samtalekvalitet er ikke noe problem, men når folk fra gokk mumler og ikke klarer å snakke inn i mikrofonen, da er det vanskelig å skjønne hva som blir sagt.

 

Dette funker nok bra!

 

Jobbet selv på "callsenter" en gang, og linjene var routet via Europa med kablede telefoner. Det hele fremsto som et mareritt og var utrolig slitsomt. Firmaet gikk dukken pga. utslitte medarbeidere, og jeg lurer på om telefonlinjene var en medvirkende årsak. Vel, et avskrevet og glemt kapittel for min del.

 

Ikke noe er mer plagsomt enn dårlige linjer og telefoner.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Mobiltelefoner har sluttet å utvikle seg?

 

Svaret er vel heller at vi fortsatt ligger i krybba og sikler hva utviklingen innen telecom angår. Ja vi har gått fra store dråg av noen telefoner til håndholdte datamaskiner siden 70 tallet da de første telefonene kom, men hva som f.eks vil skje fra nå og de neste 40 årene kan vi bare drømme om.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...