Gå til innhold

Macbook air og ekstern skjerm


Rose80

Anbefalte innlegg

I høst kjøpte jeg meg en Macbook air.

Har innsett at skjermen er litt liten og vil kjøpe meg en ekstern skjerm.
Skal primært brukes til skolearbeid, og kanskje litt film.

 

Men, som de fleste kjenner så er vi ikke blitt bortskjemt med mange usbporter på macbook air, og når jeg vil ha eksternt tastatur og mousetrapper så er usb portene brukt opp. Jeg har derfor ingen ledige til høytalere.

 

Har sett at noen skjermer har innebygget høytalere, sikkert dårlige, men gode nok til mitt bruk, og trenger jeg bedre kan jeg sikkert koble fra noe og bruke eksterne..

Regner med at jeg da må bruke hdmi for å få både lyd og bilde.

Problemet er bare at da jeg testet en ekstern skjerm, så fikk jeg det ikke til å virke med hdmi, fikk rett og slett ikke bilde. Det kan jo være at overgangen er ødelagt, men kan det også være at skjermen var for gammel selv om den hadde hdmi utgang, eller kan det være noe annet?

 

Kjedelig å kjøpe skjerm og betale ekstra for høytalerne (eller på bekostning av andre kvaliteter) og så får jeg det ikke til å virke...

 

Noen tips til hva jeg bør se etter på spesifikasjonene på skjermer?

 

 

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Høyttalere koster ikke ekstra (trekker heller ned prisen :p ) og går ikke på bekostning av andre kvaliteter. Jeg vet ikke hva du forventer deg eller budsjett, men her er en billig og grei skjerm;

https://www.komplett.no/product/902204/datautstyr/skjermer/skjermer/asus-27-led-vp278h#

 

Med litt justering så er denne god nok til å få godt nok bilde til film. Til skolearbeid så trenger man ikke noen spesiellt bra skjerm for å få en god opplevelse, men skal du drive med litt bildebehandling så er det greit å slenge inn et par kroner ekstra.

 

Jeg vet ikke hvorfor du ikke fikk bilde og er ikke spesiellt flink med Mac, men det har ikke noe å si hvor gammel skjermen er da HDMI signal er HDMI signal, forskjellen på nyere versjon av HDMI og eldre er hvor mye info man kan sende av gangen som er irrelevant hvis du skal ha en 1920x1080 skjerm da det bare er høyere oppløsninger som trenger mer båndbrede.

 

Edit; Merk at innebygde høyttalere er skikkelig dårlige. Null bass og mer eller mindre skjærende lyd pga det. Forferdelig til både film og musikk.

Endret av SlikGårNoDagan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...