Gå til innhold

Arbeidshest søkes, GPU og formfaktor mindre viktig. Lenovo? Modell?


Ruddwiijk

Anbefalte innlegg

Jeg vurderer å anskaffe ny laptop, med formål simulering i Matlab, Spice etc, ønsker en som holder koken lenge. Formfaktor og skjermstørrelse er ikke det viktigste, men den skal på ryggen en times sykling om dagen, så helst ikke alt for mange kilo.. Har fra tidligere av god erfaring med Thinkpads, men er helt ute i forhold til modeller og dagens specs. Prisområde gjerne omkring 15k. Tips? P50s? Yoga? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Både Yoga og P50s kommer med tokjernet laveffekts-CPU (i5-6nnnU eller i7-6nnnU). For meg høres ikke det ut som ordentlige arbeidshester for simulering. Du kan kanskje kikke på T460p i stedet. Der får du firekjernet CPU med minst like høy klokkefrekvens som de andre du har sett på.

Profesjonelle Spice-simulatorer sprer simuleringen over så mange kjerner som mulig, og ved å gå fra 2 til 4 fire kjerner får du dermed en dobling av ytelsen. Du kan også regne med at kjølingen på en slik maskin er bedre tilpasset høy last enn en maskin med fokus på portabilitet.

 

Skal maskinen hovedsaklig brukes med eksterne skjermer, mus, tastatur, etc?

Lenke til kommentar

Mathlab GPU ytelse https://developer.nvidia.com/cuda-gpus Etter hva jeg fant i farta så vil en god GPU øke ytelsen betraktelig.

Når man kjøper en laptop med de kraftigste GPU'ene så er det stort sett en CPU som "matcher" ytelsen på GPU'en.

 

Denne vil nok være et godt valg og vil holde koken lenge

https://www.komplett.no/product/898855/pc-nettbrett/pc-baerbar/gaming-pc-er/msi-ge62vr-156-full-hd-matt

 

Denne også et bra valg, kanskje bedre, men trenger nok 8GB ekstra RAM. Merk at du må kjøpe OS i tillegg som blir rett over en tusing hvis du skal ha Windows

http://www.multicom.no/multicom-kunshan-p651r-156-full-hd/cat-p/c1000042/p10634636

 

Edit; Selv om GPU er mindre viktig for deg så vil arbeidsmaskiner med samma CPU'er koste mer. Det som regnes som arbeidsmaskiner har stort sett Quadro GPU'er som ikke vil gi bedre ytelse enn spill GPU'er, hvertfall det jeg ser fra listen til Mathlab som jeg linket til.

Endret av SlikGårNoDagan
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...