Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Spredning av bilder fra Snapchat


AnonymDiskusjon

Anbefalte innlegg

Hei, driver på med litt diverse rettslære og holder på med sosiale medier.

 

Hvordan er bestemmelsene i forhold til spredning av et bilde fra egen snapchatbruker i beruset tilstand?

 

Kan gi et scenario.

 

En person over 18 år er ute på forsj med to veninner og drikker slik at promillen når noe mellom 1 og 2. Personen sprekker plutselig buksen bak på rompa da hun skal vise hvor langt ned i spagat han/hun kan gå. Noe av hovudpersonens rompe kan nå synes. Personen som sprakk boksa og de to veninnene syntes det var så morsomt at de bestemte seg for at den ene veninnen skulle ta en snap med hovedpersonens (hun som sprakk boksa) telefon og sende den rundt til vennene på Snapchat. Noen av vennene på Snapchat tar så screenshot av dette bildet. En/ei av disse tar og legger skjermbildet ut på en Facebook-chattegruppe bestående av 10 personer hvor halvparten av dem fikk samme bildet tilsendt på snap.

 

Morgenen etter blir hovudpersonen litt irritert over at noen av snapchatvennene hadde tatt screenshot av henne, men reagerte ikke særlig noe videre på det. 4 dager etter bildet ble tatt, får hun vite at bildet ble sendt ut på den chattegruppen. Hun kontakter personen som la bildet ut på gruppen og mener at det var ulovlig å spre det bildet og skylder videre på at hun var full. Personen som la bildet ut på gruppen mener at det ikke er ulovlig da hun sendte bildet fra sin egen telefon og snapchat-bruker, og rusen var selvforskyldt.

 

Har personen som la ut bildet straffeskyld?

 

Anonymous poster hash: 8073a...e1d

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er på ingen måte lov å legge ut bilder uten samtykke, selv om det er "selvforskyldt i fylla". 

Tusen takk for svar :)

 

Hvilke lover er det som tar for seg dette? Et annet spørsmål er om en kan kalle Snapchat en gråsone da en legger bildet ut på et media hvor egt. alle med litt koding og kunnskap kan hente ut bilder som legges ut der?

Endret av TheTaurex
Lenke til kommentar

Verken selvforskyldt rus eller at gjerningspersonen sendte bildet fra hennes egen telefon fritar for straff. Ved selvforskyldt rus fingeres forsettet (strl. §§ 20 annet ledd/§ 25 siste ledd) Ta en titt på straffeloven § 267 første ledd om krenkelse av privatlivets fred. Og ja, å publisere bildet på en plattform hvor flere har tilgang til bildet gjør forholdet mer graverende. 

Endret av Tsaren
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...