Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Klassiske mobbe-setninger hos barn (og voksne)


Anbefalte innlegg

Nå er jeg heldigvis voksen og ikke i barneskolealder lenger, men av og til når jeg observerer barneskolebarn, legger jeg merke til visse mobbe-hersketeknikker som jeg husker fra barneskolen.

Jeg har latterlig nok hørt dem bli brukt blant voksne også, som kanskje er så vant med å bruke dem, eller høre dem, som barn, at de ikke kan legge dem fra seg.

Hva synes dere om disse? Har dere noen bra motsvar man kan lære barn som blir utsatt for det?

1. "Men vi sier det bare fordi det er sant!"

En klassiker. Her kan man implisitt gjenta det første slemme man sa og samtidig fraskrive seg skyld.
Eks:
Gjeng: "Bjarne er stygg!"
Lærer: "Ikke si slikt!"
Gjeng: "Men vi sier det bare fordi det er sant!"


2. "Du/han/hun er så følsom!"

En annen klassiker. Her kan man lage "double damage" ved å først kalle en person noe slemt, og så i tillegg kalle vedkommende følsom. Samtidig fraskriver man seg ansvar, det er nemlig ikke en selv som har sagt noe slemt. Det man ser er normalt, det er derimot vedkommende som er for følsom + det første de sa.

Eks:
Gjeng: "Så stygg du er, Bjartine!"
Bjartine: *blir lei seg*
Gjeng: "Så overfølsom du er!"


Har dere noen gode motsvar å lære bort?

Endret av Kablam
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Lære barn å heve seg over ting fungerer bedre enn å lære dem å gi idioter et svar, de blir bedre mennesker av det. Selvfølgelig så skal man lære dem å ta en konfrontasjon også, men velge ut konfrontasjonene som er verdt det.

 

Jeg kan tenke meg at noe ala, "mora di har sugd på tissen til en hest og faren din spiser kattemøkk når du sover" funker, men da har man den greia med idioter at de liker å ty til mer fysiske ting når de blir sparka i trynet med ord.

Lenke til kommentar

Du kan lære et mobbeoffer alle mulige svar til setninger, og mobberne vil bare komme opp med nye ting og da er man like langt.

 

Du innser at utseende til bjarne/bjartine er irrelevant for at han fikk kommentarene slengt etter seg?

 

Eneste måte å fjerne offer mentalitet er å lære folk å stå opp for seg selv, mangel på sosiale antenner er ikke ett problem man fikser ved å gi personene ett manus.

Lenke til kommentar

På den første. Den mest effektive formen for mobbing er jo når man poengterer noe som er sant. Så om barn/voksne blir konfrontert og parerer med "men det er jo sant", så kan det godt være tilfellet... Så forbedringspotensialet i det første eksempelet er å snakke til elevene på en måte som ikke åpner for tilsvar i samme grad som "ikke si slikt!".

Lenke til kommentar

Et enkelt triks som jeg lærte bort til en gutt som ble mobbet var å slå med flat hånd over øret på mobberen.

 

Det gjør vondt, spiller ingen rolle om han er større og du sier bare at du bommet i forsøket på å forsvare deg. Uansett blir end result at det blir for kostbart å plage deg og du får være i fred fra bøller.

 

Skoler og voksne ellers har for mange restriksjoner som hindrer reell praktisk fungerende hjelp mot bøller så man må lære barn å ta saken i egne hender

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...