Gå til innhold

Er integrering hjernevask og angrep på demokratisk frihet?


Anbefalte innlegg

Hvor blir det av multikulturen når innvandrere skal integreres til å bli som nordmenn? Mange av oss mener det er bra at vi slipper kulturpåvirkning vi ikke liker, men hva med de prinsipielle sidene?

 

Selv venstresiden i AP vil innføre forbud mot hodeplagg fra muslimsk kultur. Det diskuteres seriøst om innvandrere ikke bare skal følge norsk lov, men også pålegges å rette seg etter "norske verdier". Hvem definerer "norske verdier", og kan dette også ramme innfødte nordmenn som tenker og lever litt annerledes?

 

Ja, selvfølgelig, for ikke la det være tvil om hvem som påtar seg å bestemme et snevert innhold i "norske verdier", bestående av venstresidens PK-syn på alt mellom himmel og jord. Innvandrere skal hjernevaskes til gode venstresosialister. Når nordmenn har blitt lurt til å stemme gjennom dette, rammer det dem selv i neste omgang.

 

Men dette er jo et paradoks: På den ene siden hylles multikulturalisme, på den andre siden skal uønskede sider ved fremmede kulturer fjernes gjennom såkalt integrering. Det er intet annet enn hjernevask, selvfølgelig.

 

Hvordan står dette seg i et demokratisk og menneskerettslig perspektiv? Fri tanke, fri ytring, fri religionsutøvelse, fri kulturdannelse, ..., alt dette er uforenelig med integrering, for integreringen legger føringer for tanken, ytringen, religionsutøvelsen og kulturen. Da er den ikke lenger fri.

 

Innvandringsmotstandere har advart mot de uheldige sidene ved fremmede kulturer fra første stund. Samfunnet kan ikke bli upåvirket av innvandringen. Tilbake ble de bombardert med anklager om rasisme og fremmedfrykt. I dag er situasjonen snudd på hodet. Det er de innvandringskåte som nå står i fremste rekke og roper om at demokratiet og menneskerettighetene må vike for å hegne om de venstresosialistiske ideene om feminisme, kvinnefrigjøring, kjønnsroller og alle andre politisk korrekte holdninger de setter så høyt. For noen fordømte fjols.

 

Jødene blir hyllet for sin evne til å ta vare på egen kultur i fremmede land. Samene og andre naturfolk likeså. Disse særegne kulturene blir sett på som en verneverdig verdi i seg selv. Nå begynner det å gå opp for folk at det gjelder bare så lenge de er en bitte liten minoritet, og den venstresosialistiske kulturen forblir upåvirket. Dobbeltmoralen er så tykk at den kan kuttes med kniv.

 

Tvungen integrering og demokrati går ikke sammen. Enten må vi akseptere uønsket påvirkning fra kulturene vi importerer, eller så må demokratiet til en viss grad vike. Uansett hva vi gjør, vil "norske verdier" påvirkes negativt, enten det er venstresosialistisk PK-holdinger eller samfunnets demokratiske grunnholdninger, som er en enda større del av det som definerer det norske. Politikerne er nå i full gang med å velge det første fremfor demokratiet, uten den prinsipielle debatten. Det tas for gitt at ideene om feminisme og likestilling etc. er av større verdi.

 

Det som skjer i Norge nå strider mot menneskerettighetene. Vi har dermed moralsk rett til å gripe inn mot myndighetene uten å gå om demokratiets institusjoner. Men det trenger ikke gå så langt at det blir nødvendig. Det er fremdeles tid til å våkne opp og gi landet en ny politisk kurs. Ingen av partiene på Stortinget i dag har dette i seg. Nye koster må inn.

 

Hvordan kan problemet med innvandringen løses? For det første gjøre det vi burde gjort fra starten, nemlig begrense muligheten for innvandring radikalt. Som utgangspunkt bør ingen få permanent opphold i landet, med unntak for den som har bestemte bånd til etniske nordmenn. Selv PK-forskere skjønner i dag at flyktninger hjelpes best i nærområdene.

 

Problemet de innvandringskåte har bragt landet i, må løses med unntaksregler. Det må straks bli slutt på utdeling av statsborgerskap. Siktemålet må være at de som bor i landet i dag, skal returneres til nærområdene så sant det er praktisk mulig og humanitært forsvarlig. Innslaget av fremmede kulturer må ned på et nivå der tvangsintegrering ikke er nødvendig, og de kan få blomstre i demokratisk frihet.

 

Dette er den rette måten å ta vare på vår kulturs egenart og verne om demokratiske rettigheter. Nei til tvangsintegrering, ja til tvangsretur av innvandrere. Fordi det siste er det minste ondet.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Integrering går vel heller ikke bare en vei. Det er nødt til å være et samspill. Ingen blir "gode nordmenn" ved bare å fjern-observere nordmenn i aksjon. 

 

Skal man litt spekulativt prøve seg med begreper fra "hard vitenskap", så kan integrering for ekempel sees på som "synkronisering" i grupper. De som f.eks. deltar i sangkor synkroniserer mot hverandre. Man kan egenlig ikke delta skikkelig i et sangkor bare ved (en vei) å høre på de andre. De andre må også høre deg. Altså samspill/"synkronisering". Ellers blir det ikke samsang. Tilsvarende må ildfluer bli sett (av andre ildfluer) for at de skal være med i synkroniseringen. Dersom du googler så finner du masse vidoer av dette. Eksempel:

 

 

Hvordan slik "synkronisering" skal foregå angående f.eks. muslimske utenfor-samfunn, det er jo litt vanskelig å tenke seg. Men skal de synkronisere med samfunnet rundt, så må de bli "sett" på ett eller annet vis. Og de må tilsvarende "se" oss andre. Skjermer de sin religion mot kritikk og har et hemmelig liv i syndagogene - så blir jo dette vanskelig :-)

 

Og forøvrig: snart har den teknologiske utviklingen kommet så langt at en kan begynne å diskutere hvordan en vil ha samfunnet. En trenger ikke bare tenke på å tilpasse seg "utviklingen". Og da er det et poeng at man deler grunnleggende verdier :-)

Endret av lada1
Lenke til kommentar

Men dette er jo et paradoks: På den ene siden hylles multikulturalisme, på den andre siden skal uønskede sider ved fremmede kulturer fjernes gjennom såkalt integrering. Det er intet annet enn hjernevask, selvfølgelig.

 

Dette er konsekvensene av at man demoniserer motparten med dårlige ord som multikulturalisme. For å dumme det ned så kan det oppsummeres slik: Du kan være hvem du vil og gjøre hva du vil, så lenge du følger vår moral. Det er selvsagt en konflikt mellom disse tingene, og det er derfor vi har denne samfunnsdebatten.

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar

Ja, selvfølgelig, for ikke la det være tvil om hvem som påtar seg å bestemme et snevert innhold i "norske verdier", bestående av venstresidens PK-syn på alt mellom himmel og jord. Innvandrere skal hjernevaskes til gode venstresosialister. Når nordmenn har blitt lurt til å stemme gjennom dette, rammer det dem selv i neste omgang.

Venstresosialistene burde passe seg - får denne tankegangen gjennomslag globalt, er det dem selv som i neste omgang blir hjernevasket, for de er i et klart og tydelig mindretall i verden. Hvordan en slik felles verdensideologi blir seende ut, er ikke så godt å si: Kina + India + Islam + resten av Afrika blir nok ei merkverdig suppe, men feminismen med tilliggende herligheter får i hvert fall magre kår. Den forkastes og må avlæres når venstresosialistene skal integreres i verdenssamfunnet.

Tanken om tvangsintegrering burde forlates og man burde heller se verdien av et folks egen kultur, som de med fordel kan dyrke i egne stater etter repatriering. Heller det enn etnisk rensning som vi har sett på Balkan. (Og der var folk like av utseende og klesdrakt, hadde til dels samme språk osv. Hva skjer i en borgerkrig om du med et halvt øye ser at dette er en fiende? Grusomme blodbad, vil jeg tro). 

På meg virker det mest fornuftig å forkaste multikulturalismen, som med få unntak har mislykkes, og holde seg til én stat pr. nasjon (= etnisk gruppe) der det er praktisk mulig. Like barn leker best, heter det.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg har tenkt på dette paradokset selv. Noen har et overordnet ønske om multikultur, samtidig som det jobbes for å hviske ut deler av kulturen til de som komme hit. Noe annet jeg har tenkt på angående  dette med multikultur, er at det er mange personer fra midtøsten og Afrika som kommer. Hvis vi ønsker multikultur burde vi stoppe å ta inn mennesker fra dennen delen av verden, og heller konsentrere oss om mennesker fra Sør-Amerika og landene øst i Asia. Vi burde også fokusere mer på Europa - ta inn mennesker fra Nederland, Belgia, Italia og Russland. På den måten får vi en virkelig sammenblanding av kulturer. 

 

Som en kommentar til det over, så kan det godt hende at det kunne fungert. Ved å ta inn mennesker fra alle kulturer og land i verden, så ville vi hatt mange relativt små grupperinger av andre kulturer. Slik det er i dag, så lever vi ikke i et multikulturelt samfunnet. Vi lever i stor grad i et todelt kultursamfunn med ikke-vestlige muslimer på den ene siden og resten av befolkningen på den andre.

Lenke til kommentar

Multikultur er nesten alltid en uting og skaper masse bråk. Greit at vi får inn en annen kultur, men det er ekstremt viktig at disse kulturene blander seg til en kultur, hvertfall så nærme at man har minimalt med kulturelle og moralske forskjeller.

 

F.eks. en person som ser på lettkledde jenter som horer og høl kan være farlig i et samfunn som ikke har noe problem med det og at det er vanlig at jenter pynter seg på den måten.

 

Hvordan man skal blande kulturene på best mulig måte er det store spørsmålet. Frem til nå har det vært ganske labert og ideène er stort sett dårlige. Et annet problem er at vi har tatt inn så mye kultur som strider imot vår egen at blandingen har blitt veldig vanskelig, landet blir splittet.

 

Pga. dette så blir det så sterke motpoler at det utvikles hat og en farlig form for nasjonalisme. Jeg regner med at begge sider av saken har sett dette og synes det er en uting. Jeg personlig har meninger fra begge sider, ikke låst, da begge sider har noen gode argumenter. Problemene i forhold til integrering er i dag i stor grad skapt av tullinger som styrer som ikke klarer å se to sider av saken, objektiviteten i forhold til multikulturen er lik 0.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

integrering er evolusjon ikke revolusjon

 

Og forøvrig mener jeg ts bruker begreper som slett ikke stemmer med de utfordringene vi har med å få samkjørt forskjellige verdisystemer - og at problemet hos ts heller er den såkalte venstresiden

Lenke til kommentar

Jeg er ikke helt enig i at kulturer kan være inkompatible med hverandre, men heller at enkelte mennesker kan være inkompatible med vår kultur i grunnlag av egen kultur.

 

Det å få integrering til å handle om de som ikke lar seg integrere er en stråmann. Det har aldri vært snakk om at f.eks muslimer ikke lar seg integrere, men heller det at enkelte folk ikke lar seg integrere, og vi ofte svikter på integreringen. Vi har drevet på med ikke-vestlig innvandring i svært mange år nå, og det er mange tall som viser til at integrering fungerer, og det har ingenting med å strippe bort kultur å gjøre.

Endret av Gavekort
Lenke til kommentar

Dette er den rette måten å ta vare på vår kulturs egenart og verne om demokratiske rettigheter. Nei til tvangsintegrering, ja til tvangsretur av innvandrere. Fordi det siste er det minste ondet.

Hmm, jeg som trodde at den norske kulturelle egenart og de demokratiske rettigheter besto av å ikke bruke tvang mot andre som ikke har gjort en flues fortred.

 

 

kardemommeloven.jpg

Endret av Skatteflyktning
Lenke til kommentar

Hvor stor kulturforskjell kan aksepteres? Bør vestlendinger og østlendinger holdes adskilt? Hvordan kan dette måles?

Forskjellen kan ikke måles; bare erfaring kan gi svaret på om ulike grupper makter å leve i fred og fordragelighet uten at den ene føler seg (altfor) undertrykt. Vest- og østlendinger, samt ikke minst nordmenn og samer, har etter diverse feilslag (særlig fornorskingspolitikken i begge tilfeller) kommet fram til et modus vivendi. Forrykkes balansen, eller om nye grupper kommer til, er det uvisst å vite hvor det ender: om det går seg til eller blir en blodig borgerkrig,

Konklusjonen blir at nye grupper ikke må tillates å etablere seg i Norge. Vi vet hva vi har, et samfunn som fungerer så noenlunde, men aner ikke hva vi får. Ingenting tyder i hvert fall på at det vil bli bedre, selv om det ikke skulle bli så ille at vi får nedslakting.

Vennlist bemerk at jeg skrev grupper, altså etniske grupper – også kalt nasjoner. Enkeltpersoner byr sjeldent på problemer, de behandles som enkeltindivider. Det er når folk samles i grupper og orda de og oss tas i bruk, at problemene kommer, både små og de rent ut katastrofale.

Lenke til kommentar

Jeg er ikke helt enig i at kulturer kan være inkompatible med hverandre, men heller at enkelte mennesker kan være inkompatible med vår kultur i grunnlag av egen kultur.

 

Det å få integrering til å handle om de som ikke lar seg integrere er en stråmann. Det har aldri vært snakk om at f.eks muslimer ikke lar seg integrere, men heller det at enkelte folk ikke lar seg integrere, og vi ofte svikter på integreringen. Vi har drevet på med ikke-vestlig innvandring i svært mange år nå, og det er mange tall som viser til at integrering fungerer, og det har ingenting med å strippe bort kultur å gjøre.

 

Men har ikke dette litt med hastighet/mengde å gjøre?  Til Sverige kom det mange på relativt kort tid. Har ikke de utfordringer som kan forklares med volum?  

 

Og hvilket samfunn vil vi ha?  Er dette et tema i denne sammenheng? Eller gjelder det å berge seg den som kan?

 

Gode/gamle sosialister likte vel å planlegge samfunnet. Hva sier de om å designe samfunnet nå? Bare la "utviklingen" gå sin gang på alle fronter og tilpasse oss på beste måte?

Endret av lada1
Lenke til kommentar
 

Men har ikke dette litt med hastighet/mengde å gjøre?  Til Sverige kom det mange på relativt kort tid. Har ikke de utfordringer som kan forklares med volum?  

 

Og hvilket samfunn vil vi ha?  Er dette et tema i denne sammenheng? Eller gjelder det å berge seg den som kan?

 

Gode/gamle sosialister likte vel å planlegge samfunnet. Hva sier de om å designe samfunnet nå? Bare la "utviklingen" gå sin gang på alle fronter og tilpasse oss på beste måte?

 

 

Det er absolutt et kvantitet/kvalitet problem, og jeg mener vi bør ha et mye større fokus på kvalitet.

 

Moral er relativt i mitt syn, og det er på mange måter skapt av vår kultur. Målet vi bør sette oss er å la folk få frihet til å leve på sin måte, men holde seg over vår moralske målestokk så lenge de er medlem av vårt samfunn. Dette betyr f.eks at Burka ikke nødvendigvis er umoralsk, men at det å tvinge kvinner til å dekke kroppen sin er umoralsk etter vår moral.

 

Jeg vet at et stort problem for mange ikke-vestlige innvandrere er at de ikke får kjennskap til vår moral, mye pga. at integreringen har sviktet og de aldri får assimilert seg i samfunnet. Så de tror enten at det er akseptabelt å f.eks undertrykke kvinner i Norge, eller så er det på helt motsatt side av spektrumet der de er i overkant akseptable til dårlig moral fordi de tror det er slik det er i Norge.

 

Vi bør ikke være et ekskluderende samfunn, men vi bør opprettholde vår moral og sette det som et krav til å oppholde seg i dette samfunnet.

 

Om du ikke kan spise fisk eller ber til spaghettimonsteret er irrelevant fordi dette er kultur, ikke moral. Kultur har aldri vært problemet i seg selv, men er en faktor til dårlig moral. Integrering er, etter min mening, kun det å tilpasse moral.

Lenke til kommentar

 

Ja, selvfølgelig, for ikke la det være tvil om hvem som påtar seg å bestemme et snevert innhold i "norske verdier", bestående av venstresidens PK-syn på alt mellom himmel og jord. Innvandrere skal hjernevaskes til gode venstresosialister. Når nordmenn har blitt lurt til å stemme gjennom dette, rammer det dem selv i neste omgang.

Venstresosialistene burde passe seg - får denne tankegangen gjennomslag globalt, er det dem selv som i neste omgang blir hjernevasket, for de er i et klart og tydelig mindretall i verden. Hvordan en slik felles verdensideologi blir seende ut, er ikke så godt å si: Kina + India + Islam + resten av Afrika blir nok ei merkverdig suppe, men feminismen med tilliggende herligheter får i hvert fall magre kår. Den forkastes og må avlæres når venstresosialistene skal integreres i verdenssamfunnet.

Tanken om tvangsintegrering burde forlates og man burde heller se verdien av et folks egen kultur, som de med fordel kan dyrke i egne stater etter repatriering. Heller det enn etnisk rensning som vi har sett på Balkan. (Og der var folk like av utseende og klesdrakt, hadde til dels samme språk osv. Hva skjer i en borgerkrig om du med et halvt øye ser at dette er en fiende? Grusomme blodbad, vil jeg tro). 

På meg virker det mest fornuftig å forkaste multikulturalismen, som med få unntak har mislykkes, og holde seg til én stat pr. nasjon (= etnisk gruppe) der det er praktisk mulig. Like barn leker best, heter det.

 

 

En gang for lenge lenge siden satt det en som deg og jamret seg over den sør-europeiske påvirkningen som blant annet førte til denne merkverdige matretten kalt Pizza Grandiosa. 

 

Man må skjønne at en slik kultur isolasjonisme du sikter til er dømt til å feile da norsk kultur er ikke noe statisk. Jeg tror vi bare får let it go også plukker man det som man selv ønsker å ta vare på av tradisjoner, siden det er ikke en felles kulturell mal alle nordmenn skal følge, å verne noe som er i kostant endring bare for å unngå endring i seg selv blir jo absurd.

 

Ingen fare for at jeg kommer til å slutte å knaske svor og drikke Akkevitt selv om ikke alle andre nødvendigvis har lyst til å gjøre det samme her. Personlig syntes jeg det er på høy tid at vi får avskaffet noen av disse kriste tradisjonene vi ble pådytta her for 1000 år sia, og om frykten er at disse da skal bli byttet ut med Islamske tradisjoner og doktriner tror jeg blir litt søkt, eller fearmongering om du vil.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

En gang for lenge lenge siden satt det en som deg og jamret seg over den sør-europeiske påvirkningen som blant annet førte til denne merkverdige matretten kalt Pizza Grandiosa. 

 

Man må skjønne at en slik kultur isolasjonisme du sikter til er dømt til å feile da norsk kultur er ikke noe statisk. Jeg tror vi bare får let it go også plukker man det som man selv ønsker å ta vare på av tradisjoner, siden det er ikke en felles kulturell mal alle nordmenn skal følge, å verne noe som er i kostant endring bare for å unngå endring i seg selv blir jo absurd.

 

Ingen fare for at jeg kommer til å slutte å knaske svor og drikke Akkevitt selv om ikke alle andre nødvendigvis har lyst til å gjøre det samme her. Personlig syntes jeg det er på høy tid at vi får avskaffet noen av disse kriste tradisjonene vi ble pådytta her for 1000 år sia, og om frykten er at disse da skal bli byttet ut med Islamske tradisjoner og doktriner tror jeg blir litt søkt, eller fearmongering om du vil.

 

Roma, veldig nylig.

 

Dette blir det bare mer av og jeg ville ikke satset på at ateisme vil være til noen stor hjelp i det nye vibrante flerkulturelle Europa, men enkelte her vil nok ikke forstå før de må betale Jizya.. :)

 

https://www.youtube.com/watch?v=ir3lSSFdG9s

Endret av geita_
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Leste at når det Ottomanske riket også delvis inkluderte Balkan, hadde befolkning der langt større personlig frihet, det være seg på ytringer og valg av tro een de fikk når den katolske kirken overtok etter ottomansk kollaps

Lenke til kommentar

geita liker ikke muslimer, så faktumet at de eksisterer i Roma skremmer han.

 

Neida.

 

Jeg bare forteller enkelte ateister her inne at resultatet av muslimsk innvandring ikke vil føre til denne utopiske flerkulturen mange drømmer om... :)

 

Det er jo veldig enkelt, når det blir færre hvite europeere som ikke bryr seg om religionen (eller mangel på religionen) du har men flere arabiske/afrikanske religiøse som ofte tar seg nær av at man gjør narr av en viss profet.. så blir nok framtidige Europa ikke helt slik dem hadde tenkt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...