Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Samlivsbrudd, uenig om leieforhold i kontrakt


Nilsen183

Anbefalte innlegg

Hei, jeg sliter med kjærlighetssorg

Her er greia

 

Jeg og kjæresten min hadde vært sammen i 2 år og 8 mnd

Vi bestemte oss for å flytte ut sammen og leie en leilighet. Etter 1 mnd så skar det seg.

Leiligheten står på henne men i kontrakten så står det at jeg bor her også.

 Hun vil at jeg skal flytte ut til lørdag. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Har henne lov til å gjøre dette?

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

etter som du også står i kontrakten  så skal de ta for at du eier leiligheten du også , vis dama de er så desperat med å få deg ut burte du snakke mer med henne om situasjonen nøyere, mer info må du komme med i etterkant. hoper det fikser for deg  :wee:

Lenke til kommentar

Hun ville ikke snakke med meg. Eneste hun snakker om er når jeg skal flytte ut. Hun bor hos moren sin nå og sitter å prater dritt om meg.

Truer med å si hvis ikke jeg har flyttet ut til den og den tiden så står tingene mine ute.

Jeg har ikke skrevet under på det. Men det står at jeg bor her som samboer.

Jeg har malt og fiksa her. Føler at det er mer mitt hjem. Trenger noen som har peiling på lover og regler.

 

Kjærlighetssorgen er over for nå ser jeg hvor mye jeg har betydd for henne.

Lenke til kommentar

Da er du tatt opp som medlem i husstanden. Det er hun som leier der. Da har du egentlig ikke så mye å fare med sånn sett.

 

Det virker som dere har kranglet noe. Det er sjeldent et godt grunnlag for en minnelig løsning på problemet angående hvem som skal fortsette å bo der.

Jeg personlig hadde ikke giddet å krangle om noe slik. Men hvis din situasjon er slik at det ikke er praktisk mulig for deg å finne et annet sted å bo innen lørdag, så bør du uansett begynne med å si det til hun. Det er greit at man har gjort det slutt og vil ha den andre ut, men man må være realistisk også.

 

Når det gjelder husleien så må du nesten bare si til henne at du har betalt mer enn din andel av husleien for den perioden dere er inne i, og hvis hun skal ha deg ut tidligere så får hun betale deg tilbake tilsvarende den tiden du ikke får bo der. Det er ikke urimelig, men samtidig er det ikke noe jeg personlig hadde orket å henge meg så veldig mye opp i med mindre det faktisk hadde stor økonomisk betydning for meg.

 

Hvis det ikke er av noe praktiske hensyn at du ønsker å bo der så vil jeg nesten anbefale deg å bare flytte. Så slipper du å bo et sted du forbinder med henne og kanskje kan komme deg videre litt lettere.

Lenke til kommentar

Tror det bare har klikket for henne fordi jeg følte at henne skulle ha kontroll på livet mitt. Hun har vært inne på bank kontoene mine, lest alle meldingene mine på Facebook noe som jeg fant ut av. Tilslutt så kom henne hjem med en pisseprøve vet ikke om det er normalt men har aldri hatt en dame som gjør det. Og da fikk jeg nok så jeg nektet jeg å ta den. Da klikket henne og dro til moren siden har jeg ikke sett henne.

 

Vi var sammen i nesten 3år. Så vi plana å flytte ut sammen (angrer litt på at jeg ikke gjorde sånn at jeg sto som leietaker) Jeg tenkte endelig nå får jeg flyttet ut å starte mitt egent liv. Men ble heller et helvette etter en mnd.

Jeg har ringt litt rundt og fått vite at hun må gi meg en skriftlig utkastelse og når jeg mottar den så har jeg 1 mnd på å flytte ut.

 

Har ikke veldig lyst til å flytte ut heller. Føler at dette er mitt hjem. Omtrent alle tingene er mine+at jeg har sparkla og malt for å gjøre det koselig.

Hu har ikke råd til å bo her alene heller så tror hun bare leker med hodet mitt.

Lenke til kommentar

selvom denne situasjonen som dere er i kan være nytt for dere, men sånne ting har hendt flere ganger før, dette er bare historien som gjenntar seg selv her. så hvordan løser man dette? man løser dette ved å studere slike situasjoner som har hendt før, dvs:

det hun vil er at du skal være ærlig uten å være redd for hva hun tror eller hva folk tror, og det du bør gjøre er å være ærlig uten å være redd for noe. hvis du tør å være dødsærlig og si alt som det skal rett ut, så vil dette ordnes opp på en godt måte, og forfoldet deres blir enda sterkere etter dette.

 

uansett hva dere velger å gjøre, så er dette ingen alvorlig ting, ting som dette skjer veldig ofte i nye parforhold. dette er ikke like alvorlig som feks utroskap osv. dette kan løses opp lett uten at dere trenger å flytte fra hverandre og ofre all tiden som dere har tilbragt sammen.

 

lykke til

Lenke til kommentar

Tror det bare har klikket for henne fordi jeg følte at henne skulle ha kontroll på livet mitt. Hun har vært inne på bank kontoene mine, lest alle meldingene mine på Facebook noe som jeg fant ut av. Tilslutt så kom henne hjem med en pisseprøve vet ikke om det er normalt men har aldri hatt en dame som gjør det. Og da fikk jeg nok så jeg nektet jeg å ta den. Da klikket henne og dro til moren siden har jeg ikke sett henne.

 

Ikke noe av dette er normalt eller noe du burde godta. Styr langt unna slike. Utrolig at du har holdt ut så lenge. Nå, kom deg til helvete vekk fra denne psykopaten. Livet ditt vil garantert bli mye bedre. 

Lenke til kommentar

Rettslig sett sitter du litt i saksa her.

 

Du kan ikke kreve å få overta leieavtalen selv med mindre du er leietaker. "X bor her også" er ikke en leietakerposisjon. Dere har ikke bodd sammen i to år, og da er det kun leietakeren som har rettigheter etter leieavtalen, jf. husleieloven § 8-3. Det betyr at du ikke kan kreve at hun flytter (fordi da står du uten leieavtale).

 

Mellom samboere gjelder ikke husleieloven automatisk, men noen grunnleggende prinsipper gjelder, som for eksempel at man ikke har noen rett til å kaste ut en annens person eller eiendeler med makt. Det er det kun namsmannen som har rett til.

 

Kan samboeren din si deg opp? Ja, og i utgangspunktet kan hun også si deg opp "på dagen" (det gjelder ingen generell oppsigelsesfrist i norsk kontraktsrett), men hun kan ikke kaste deg ut med makt.

Lenke til kommentar

Jeg har ringt namsmann og han sa at dette er en vanskelig situasjon. Jeg fortalte hele situasjonen og han sa hun kan ikke kaste meg ut på gata.

Hun må gi meg en skriftlig utkastelse og fra den dagen kan jeg bo der en mnd.

Hun har vært flere ganger der og sist la hun tingene mine i søplesekker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...