Gå til innhold

Parkering på privat veiskulder(?) langs offentlig vei


Nøkkelknippe

Anbefalte innlegg

Hei!

Har en liten disputt gående med naboen. Jeg flyttet inn for noen uker siden, tok med meg bilen, og parkerer i gata etter det jeg mener er gjeldende parkeringsregler.

 

Saken er som følger: jeg står parkert langs offentlig vei. Jeg står parkert med to hjul utenfor asfaltkanten, på et langsgående gressfelt, mot naboens hekk (se bilde under). Naboens eiendom strekker seg ut til midten av veien.

 

Naboens påstand: jeg står på privat eiendom. Jeg kan ikke parkere der uten naboens tillatelse.

Min påstand: jeg står parkert langs offentlig vei. Naboens langsgående grøntareal er å regne som veiskulder eller grøft, og der har jeg lov til å parkere.

 

Kart og bilder og sånt:

Kart: <a data-ipb="nomediaparse" data-cke-saved-href="https://www.google.no/maps/place/63°24"href="https://www.google.no/maps/place/63°24" 34.1"="">https://www.google.n...472!4d10.413549

Street viewhttp://bildr.no/view/UnhFS1Rx (bilen står omtrent ved lyktestolpen på venstre side. Trærne er nå blitt til hekk, og mellom hekk og asfalt er det gress.)

Eiendomsgrenserhttp://bildr.no/view/QXlCeUFq (bilen står rett utenfor nr. 24B.)

 

 

Faglige synspunkter?

Endret av aklla
gjenopprettet innhold
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her i nabolaget (boligfelt) og alle andre plasser jeg har bodd så er det vanlig at det er naboen som grenser til veiskulderen som bruker den.

 

Jeg hadde persomlig ikke likt om noen parkerte inntil min eiendom langs veiskulderen, jeg har behov for denne plassen selv både til meg selv og besøkende. Men dette er nå bare min personlige mening og allmenn respektert her vi bor bortsett for EN type som parkerer stort sett hvor han vil.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Bygg en parkeringsplass pls.

Her jeg bor er det så utrolig mange som tror de kan stå på kommunale veien slik at ikke ambulanse eller brannbil kommer forbi. Så håper ikke huset tar fyr en dag, da brenner det ned pga alle som står parkett på veien på siden slik det blir trangt som faen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...