Gå til innhold

[Løst] Game på 4G?


Anbefalte innlegg

Har flytta til en ny plass, linja her er 3ned 0.3 opp, dvs helt forferdelig. Visste ikke at slikt fantes lengre. Det er ingen muligheter for oppgradring, og bet for fiber ut av egen lomme når jeg bare leier er heller desverre ikke et alt. 

 

Er det mulig og forvente noe bedre utnyttelse av et evt 4G nett? Og vil det holde med 100GB i mnd ? Jeg spillte endel BF og CS, samt så endel på twitch/ youtube. Vanskelig og vite hvor mye, men kan jo evt prioritere spill over 4G og pine meg gjennom det lokale nettet til det andre. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror man kan slå fast 4g holder ikke til spilling eller til en del nedlasting.

 

Hvis du ikke er naboen med 4g senderen tror jeg du fort må regne med 100-300 ping mot oslo.

Eller ganske mye høyere en kobber\fiber.

 

25 mbit\40 mbit hastighet uten begrensinger er nok mye bedre avtale en 4g.

Lenke til kommentar

Finnsenderen.no og dekningskart fra leverandør kan gi en pekepinn.

 

Men jeg må si meg uenig i en så rask konklusjon at 4G "ikke egner seg".

 

En god 4G-forbindelse innebærer i seg selv ikke så mye mer latency enn ADSL, Men det varierer jo mer i hastighet og ytelse avhengig av belastning på senderen. Mer jitter, mer uforutsigbart, og langt fra noen perfekt løsning, men kan slå ADSL både på latency og ytelse i tynt befolkede strøk.

 

Jeg ville forsøkt og gjort meg opp min egen erfaring. Du kan bestille både abo og utstyr med angrefrist.

 

Om det er Telia eller Telenor som er best i området du bor må du nesten sjekke ut i forkant.

Lenke til kommentar

Hei, jeg har brukt 4G til å spille på i snart 1 år. Fungere utmerket for meg. Har selv Telia 200GB til 799 i måneden. Hastigheter og responstid vil jo variere fra sted til sted, men er utrolig mye en kan gjøre med bedre antenner. En kan montere retningsbaserte eller omnidirectional antenner f.eks på terrassen og ta inn MYE bedre signal. Jeg bruker rundt 120GB i måneden ved 4-5 timer bruk om dagen. Spill bruker veldig lite datatrafikk. 

 

I Windows 10 kan du se ditt dataforbruk siste 30 dagene. Er på settings i nettverk og Internet under dataforbruk. 

 

<a href="http://www.speedtest.net/my-result/5600002604"><imgsrc="http://www.speedtest.net/result/5600002604.png" /></a>

 

Her er hastigheten jeg har akuratt nå.  Her er antennene jeg bruker: 

 

post-62564-0-24208000-1472823407_thumb.jpg

 

Jeg har koblet meg på en antenne som er 2,8km unna. Det LMH1 sier i post 2 medfører ikke riktighet. 

 

 

Jeg spiller stort sett CS, Dota 2 og WoW. Vil påpeke at jeg hadde en del flere awp kills på mitt gamle fiber med 2ms responstid, men det er bedre enn hva jeg kan få på kobbernettet her, så jeg klager ikke.

 

Mitt forbruk denne måneden. Men har stort sett bare spillt Dota 2 og sett på Twitch. Ikke lastet ned noe mye. 

 

post-62564-0-65302100-1472823942_thumb.png

 

Enda mer bevis på at 4G kan fungere: http://link.no/han-er-norges-beste-i-e-sport-og-spiller-over-4g/3230/?cid=p_som_fan_NorgesBesteSpillerPaa4G#

Endret av Ekinorak
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Tidligere hadde jeg Netcom/Telia 4G med en huawei B593 trådløs router. Nærmeste sender var 5 km unna i direkte luftlinje. Dette var i 2014. Fikk god ping mot servere i Oslo og god nok opplevelse til å kunne spille selv på amerikanske servere. Hadde snitt på 160 i ping mot arma3 servere plassert i Texas. 25-35 i ping mot servere i Trondheim. Jeg bodde da i Sarpsborg. 4G kan lett brukes som hjemmenett om du ikke skal laste ned hele universet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du kan jo prøve ut med mobilen som modem først, så ser du hvertfall sånn ca hvordan du ligger ann med ping. Test gjerne til forskjellige tider på døgnet, da det kan være mere trafikk enkelte tider. Jeg har startet å bruke mobilen når jeg spiller online spill pga mye lagspikes på kobberlinja jeg har. Har ca 50ms ping med kobberlinja, men den kan fort finne på å spike opp i 300ms+++. Med 4G ligger jeg ganske stabilt på 20-30ms. 

Lenke til kommentar

To sånne på hustaket eller annet sted med "nogen-lude eller best mulig" sikt til mobil antenne(som du finner med Android appen OpenSignal og Telenor/Telia (T/T) router med mulighet for å koble til med patche-kabel til pc/mac gjør nok susen! http://www.ebay.com/itm/6dBi-2G-3G-4G-Broadband-806-2500MHz-External-Omni-Antenna-N-female-Connector-/321708810989?hash=item4ae756e2ed:g:V5AAAOSw0e9UxgMr

Ingen vits i å bruke mye penger slik som #6.

Skal fyre i gang et slikt prosjekt på familiehytta med engang inntekten kommer fra andre enn "studentkassen" så lenge ikke fiber-selskapene roer seg kraftig ned med etableringsprisene.

 

Litt fetere med mobilt-nettverk nå som det er fri fart hos T&T. Men husk å begrense download-speed på strømmetjenestene om du vil spare datapakkene ut måneden :)

Endret av datageni
Lenke til kommentar

Jeg kjøpte en sånn antenne på ebay en gang som kostet meg 2-300 kr. Den var ikke noe bedre enn de antennene som fulgte med min huawei b593. Demonterte den antenna til slutt og så at de ledningene gikk ut i ingenting :D

 

Kjøp fra Norske selskaper om du skal ha ekstern antenne, for dem kan stilles til ansvar om noe er humbug...

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte en sånn antenne på ebay en gang som kostet meg 2-300 kr. Den var ikke noe bedre enn de antennene som fulgte med min huawei b593. Demonterte den antenna til slutt og så at de ledningene gikk ut i ingenting :D

 

Kjøp fra Norske selskaper om du skal ha ekstern antenne, for dem kan stilles til ansvar om noe er humbug...

Stod du på taket med routeren og målte da? :wee: Målte du signal med mobil-app opp imot angitt signal i software på router? Poenget med en sånne antenner er mere å få strålingen vekk fra stua og bedre sikt til mobil-mast enn man ellers ville fått innen for vegger/vindu og menneskelige organer som hindring.

 

Jeg tok turen innom kjell & company, hvor jeg fikk strålende hjelp til antenne og overganger. Nå må jeg bare vente på kundeservice åpner im siden møkkaboksen ikke vil koble seg på nettet. Kjøpte bare den antenna som var mest annonym/ hadde størst forsterkning.

Blir svært med to svære puppe-kuppler på taket. Gleder meg til å mekke et sånt prosjekt til en overkommelig pris, noe norsk firma blir i allefall ikke brukt ettersom de skal kjøre Mercher og Bmw hele gjengen.

Endret av datageni
Lenke til kommentar

Dagens erfaring tilsier mellom 4-6 ned med en ping på 20-40 ca. Milevis foran det jeg hadde hvertfall, kan jo spille igjen! Fikk ikke antenna til å funke, men tror det har noe med det sære frekvensbåndet til ice å gjøre.

 

Bra det funker. :)

 

Men høres ikke ut som Kjell & co har solgt deg riktig antenne hvis det er ICE 4G over 450 MHz du bruker.

Typiske multibånds "4G"-antenner i handelen dekker 690-960MHz og 1700-2700 MHz (Telenor/Telia), men ikke 450 MHz..

Hvorfor ICE? Er de eneste leverandør med dekning, selv med utendørs antenne? 

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Tenkte jeg kunne gi en liten oppdatering til folk som eventuelt skulle lure på det samme som meg. Først må jeg jo nesten bare rette en takk til dere som sa det var mulig, for det er det virkelig.

Jeg endte opp med å returnere antenna til kjell og bestille ice sin egen, mest gjort pga god kundeservice og at jeg ville se om det nyttet før jeg evt benyttet meg av angrerett.

 

Nå går det som det suser, og jeg opplever svært sjeldent problemer! Jeg klarer (pga jeg har tilgang til å laste ned over natta på den andre linja) lett og holde meg under lista på 100GB pr mnd da men ukristisk bruk av gaming/streaming/generell nettbruk.

 

Legger ved en liten skjermdump fra hvor greit det faktisk går nå. 

post-85032-0-61284600-1478031122_thumb.png

post-85032-0-20468000-1478031130_thumb.png

Lenke til kommentar

Vil ikke anbefalte Telia sitt 4G lenger. Etter de startet kampanjen med fri hastighet til alle gikk dette utover latency i spill. 

 

post-62564-0-11108200-1478275922_thumb.png

post-62564-0-43942500-1478275927_thumb.png

 

 

Har vært i kontakt med kundeservice flere ganger, uten at noe har hjulpet. Har prøvd å si opp men de nekter meg da hastigheten fortsatt er grei nok, selv om responstiden er veldig ustabil og nettet nå varierer fra 1,5mbit til 20mbit, mens det før var stabilt over 20mbit. 

 

Her er noen sitater fra kundervice

 

 

Her er det som sagt bare å beklage. Det vil være slik til tider, og det står oppført i avtalevilkårene at det ved høytider eller tider på døgnet vil være dårligere hastighet grunnet antall brukere. Det samme vil det gjelde i perioder der flere har mulighet til raskere hastighet. Har du resatt ruteren uten hell, er det dessverre ikke stort mer vi får gjort her.

 

Føler meg lurt som har betalt ekstra for å få fri hastighet, nå som alle har fått det går det utover meg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...