Gå til innhold

– Hvis alle innovative startups tjente penger første året, ville det vært skadelig for norsk omstilling


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"– Heldigvis gikk det slik, sier Daniel Ras-Vidal."

 

Heldigvis går oppfinnerne konkurs, er det rett forstått?

Som oppfinner(grunder) har jeg opp gjennom årene grublet mye på hvordan tjene penger på oppfinnelser?

"Dødens dal" er et begrep som har festet seg, men må flertallet gå konkurs?

Jeg tror vi hadde fått mange flere arbeidsplasser dersom de med mye kapital var villige til å ta mer risiko.

Min oppfatning er at de som har mye penger skyr risiko og bruker kapitalen på sikre investeringer som hoteller, kjøpesentre og boliger.

Er dette gode investeringer for å skape arbeidsplasser og velferd?

Forskning viser at en arbeidsplass i konkurranseutsatt industri, som skipsbygging, møbelproduksjon, oljevirksomhet og fiskeri skaper 3 nye jobber i offentlig og tjenesteytende sektor.

Det er med andre ord industriarbeidsplassene som er nøkkelen til velferd, og spesielt i et land hvor fellesskapet tar inn igjen 60% av lønnen til de som jobber.

Etter min mening burde vi lage en politikk hvor de som har råd til å tape noen millioner også stiller med risikovillig kapital.

Det kan umulig bli mye nyskaping dersom lønnsinntekten til vanlige arbeidere skal finansiere nyskapingen, og finansfolkene kommer på banen når bedriften går konkurs og finner ut om ideen var god eller dårlig.

Dette systemet gjør at kanskje de beste ideene ikke blir realisert da oppfinneren finner ut at livet er bedre uten å ofre hjem og familie.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Takk for denne oppfølgerartikkelen. Den opprinnelige artikkelen om hovrdan "de fleste av selskapene går i kraftig minus" var veldig irriterende, da den viste et svært lite nyansert bilde, som gav inntrykk av at tidlig mangel på røde tall er hvordan man måler suksess. Det blir feil. Når en grynderbedrift basert på ny teknologi blir lønnsom varierer veldig med fagfelt og type oppfinnelse. Når det går galt, er det sjeldent pga dette eller en dårlig oppfinnelse, men vanligvis grunnet mangel på investorer, mangel på buissnesskompetanse og drivkraft, eller rett og slett uflaks med tidspunktet man kom inn i markedet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...