Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] Tomteoppmåling fordi tomt skal skilles ut - trenger jeg være der?


Anbefalte innlegg

I morgen kommer det noen fra kommunen som skal måle opp tomten huset mitt står på. Per nå er det en festetomt som jeg skal kjøpe, men eier av tomten hadde ikke skilt den ut for salget...

 

Jeg lurer da på om jeg trenger eller burde være til stede. Det er såpass travelt på jobb (og såpass pent betalt) at jeg ikke ønsker være fraværende om det er unødvendig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det enklaste er å ringe kommunen å spørre.

 

Men eg kan ikkje tenke meg at det er av betydning om du er til stades eller ikkje. Så lenge oppmålaren kjem til der han/ho skal på tomta, så blir oppmålinga gjennomført objektivt basert på den dokumentasjonen som foreligger. Om du ikkje er enig i oppmålinga så er det noke som du kan klage på i ettertid. Oppmålaren kjem ikkje til å måle på ein anna måte kun basert på at du f.eks. er til stades og påstår at grensa eigentleg går ein meter bortafor grensemerket, eller liknande.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Endte opp med å være til stede, som viste seg være noe produktivt. Tomten har veldig synlige naturlige grenser - stort sett hovedvei foran tomte, gjerde langs en og en halv side, en garasje og en bekk bak huset. Vi kom fram til en enighet at grunnseddel sannsynligvis blandet to av tallene, men vi (jeg, eier og oppmåler) var da stort sett enige i å gi meg litt mer på bak-kanten av tomten generelt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...